Privacy issue Google Adsense

Wist u dat Google Adsense uw ip koppelt aan uw surfgedrag?
Google Adsense houdt dus uw surfgedrag bij en koppelt dit aan uw ip. Elke website die u bezoekt waar Google advertenties zijn weer gegeven wordt opgeslagen. Aan de hand van deze gegevens kan men uw quasi hele surfgedrag analyseren. En met uw surfgedrag uw totale prive leven tot zelfs psychologische profielen die meer over u zeggen dan u zelf denk te weten.

Hoe ik dit weet?
Ik blokkeer Google Analytics via mijn hosts bestand opdat Google mijn privacy niet schend.
Aan de advertenties die ik te zien krijg op nieuwe Adsense blokken zie ik dat zij weten welke site en de specifieke niche die ik onlangs heb bezocht. De advertenties zijn totaal niet gerelateerd aan de pagina/site maar wel aan mijn surfverleden waar ik niet terecht kwam via de google zoekmachine maar waar wel Adsense ads werden weergegeven.

Dus Google Analytics en Google zoeken vallen af, in Google Mail is daaromtrent geen enkele aanwijzing. Enkel via Google Adsense kunnen zij weten waar ik zeer onlangs vertoefde op internet en welke specifieke niche dat was.

Is dat nu echt nodig? Ik begrijp dat men relevante ads wil weergeven maar wat mij betreft slaat relevant op de sites die ik bezoek en niet op mijn eigen surfverleden.

Moet ik nu ook Google Adsense gaan blokken via mijn hosts bestand om te vermijden dat Google mijn privacy rechten schend of is er nog zoiets als rechten van de mens en gaat men nu eens stoppen met het te ver gaan in het schenden van mijn privacy onder het mom mij een betere dienst voor te willen schotelen?

 

3 Responses to “Privacy issue Google Adsense”


 • Op gebied van privacy is het moeilijk te bepalen wat nu wel en niet mag. Ik ben het er ook niet mee eens dat er via mijn surfgedrag een profiel wordt opgesteld om mij “relevante” ads te laten zien, maar ik begrijp Google hierin ook wel. Concurrent Facebook doet dit namelijk ook en deze data wordt dan ook nog eens verkocht aan derden. Dan komt er ook nog eens bij dat als Google advertenties gaat weergeven op het inhoudsnetwerk en deze zouden relevant zijn aan de pagina, dan zouden hier alleen maar concurreerde advertenties staan en dat is natuurlijk ook niet iets wat veel webmasters aanspreekt. Het blijft een moeilijk punt!

   
 • Het kan natuurlijk ook zijn dat ze de aangeklikte ads onthouden voor mijn Google account.

  Maar dan zouden er andere ads moeten te zien zijn geweest aangezien de getoonde zelden tot nooit we/(o)rden aangeklikt …

  Soit, ik ga ook een zoekmachine beginnen. Ik kopieer de resultaten van Bing EN Google en laat na een half jaar met de winst een toolbar ontwikkelen die alle gegevens van de gebruikers naar mij doorstuurt.
  Na een jaar zou er een eigen advertentiesysteem moeten komen. (Padvertising)
  Na 2 jaar denk ik er aan een browser te laten tunen. Die naam heb ik ook al : Purfer.

  Na 15 jaar kom ik dan op de markt met een OS. De Peer.

  Ik zoek nog geldschieters. Mensen die niks geven om privacy van gebruikers met loeizware zakken vol met geld. Liefst geen goud, dollars of euro’s.
  De roebel of de yuan zijn prefereerbaar.

  Kandidaten kunnen zich melden via mail. Ik doe dit niet voor mezelf maar om surfervaringen van de gebruikers te verbeteren. Al kan het zijn dat ik mijn verzamelde gegevens deel met het Vaticaan.
  🙂

   
 • Wat zou er met Google gebeuren als ze dit soort data niet meer mochten opslaan? Volgens mij is bijna het hele business model van Google hierop gebaseerd.

   
Comments are currently closed.