Over de titel beslist Google

Iemand al eens opgevallen dat Google soms de all-in-one seo plugin negeert?

Mij was het nog nooit opgevallen en ik heb er ook nog nooit over gelezen maar blijkbaar krijgt dezelfde post de ene keer de titel van de seo plugin en de andere keer de titel die het artikel zou hebben zonder plugin.
SEO vacature Outrider
Outrider zoekt zoekmachine marketing talent – deInternetMarketeer

Dus gaan ze nu al zover dat ik niet zelf mag beslissen wat de titel is van mijn artikel?
Vind ik toch allemaal maar vreemd. Nog een stap verder en ze schrijven zelf de inhoud die ze tonen…

 

8 Responses to “Over de titel beslist Google”


 • Mag ik aub ook vragen dat men stopt met de url’s te tracken in de serp’s?
  Jeetje zeg, precies alsof je 24 op 24 int oog wordt gehouden.
  Brrr, doet mij huiveren.

  Als je resultaten toont heb je die voor niks te tracken zonder toestemming van de website. Mijn personalised search stond af en het bijhouden van webgeschiedenis ook.

  Komaan zeg, een beetje privacy mag hopelijk nog?
  Misschien kan ik er maar beter eens over nadenken om van het internet weg te blijven. Ze volgen me bij zowat elke handeling die ik uitvoer … Advertenties, Analytics, in de SERP’s, men (g)mail scannen ze, …

  Alsof je plaatselijke pastoor voortdurend over je schouder meekijkt!

   
 • ha ha… de all in one seo plugin is gewoon een slecht geschreven plug-in die alleen maar voor processing overkill zorgt en in plaats van te helpen zelfs schadelijk kan zijn voor je SEO. Natuurlijk dat ze op dit forum weer twijfelen aan Google, maar niet aan een slecht geschreven plug-in. Er zijn redelijk wat hosting bedrijven die het gebruik van die plug-in verbieden en niet zomaar! Als je aan SEO wil doen dan kan je dat toch best zelf doen? Bestudeer het internet en schrijf je eigen plug-ins.

   
 • Pietertjen, ga jij je nu maar even amuseren op de prietpraat blog van Mattie Cuttie.

   
 • Hej,

  Ik gebruik de all-in-one niet, maar deed dat gedeelte met Thesis.

  Nu gebruik ik de plugin van Yoast. Zeker de moeite waard om eens te testen.

  Otto

   
 • Ik snap je frustratie Pascal, maar ik zie de punten van Pieter wel. Of het een goedgeschreven plugin is zal ik verder niet over discussiĆ«ren, maar dat het voornaamste SEO werk toch handmatig gedaan dient te worden wordt alsmaar duidelijker. Bekijk goed de basissen en dan neemt Google vanzelf de juiste titel mee.

  groeten,

  Stijn Driessen

   
 • Google heeft helemaal niet te beslissen over mijn titel, daar ga ik over. Als dat niet zo is dan vind ik het persoonlijk ver gekomen.

  Maar ter verduidelijking, er is dus geen enkel probleem bij mij met de plugin.
  Het gaat em hier ook niet over de plugin maar dat Google beslist welke titel te tonen naar eigen goeddunken.
  Als ze de url als titel gaan nemen dan doen ze dat maar bij de niet plugin sites ook.

  Een zoekmachine werkt zo :
  ze crawlen het web en rangschikken pagina’s voor zoekopdrachten.
  Op de SERP’s tonen ze de titel gelinkt aan de url. Daaronder komt de beschrijving of een snippet indien die meer van toepassing is.

  Google’eindresultaat is zo :
  Op de SERP’s tonen ze een titel naar eigen goeddunken gekopeld aan een link die ze in de helft van de gevallen tracken.

  Een zoekmachine heeft niet meer te doen dan zoekmachine te zijn. Google misbruikt haar dominantie om mij en de meeste andere Google gebruikers een boel door de strot te rammen voor eigen(Google) voordeel.

  Ik vind dat niet normaal, mag de rest vd wereld daarover denken wat ze willen.

   
 • Amen. En daar kan ik je volledig in volgen!

   
 • Volgens mij is het inderdaad een probleem van de plugin. Hoewel Google inderdaad wel eens problemen heeft met het overnemen van goede omschrijvingen en titels.

   
Comments are currently closed.