Double dip economie komt er aan!

Enfin, dat is wat de Google barometer ons leert.
Google barometer is een Google tool waarbij men een index maakt op basis van allerlei zoekopdrachten (voorlopig nog niet in Belgie beschikbaar).
Het ding lijkt op zich best te werken en dat verbaasd mij geenszins door de hoeveelheid gegevens die Google kan verwerken.

Als de voorspellingen van Google barometer kloppen, op basis van de Nederlandse zoek gegevens, dan ziet het er niet al te best uit. De financiele en de economische crisis lijken verre van voorbij en lijken, volgens Google barometer, af te stevenen op een nieuw absoluut dieptepunt.

Daar komt de befaamde "double dip"!

Maar wie weet hebben we tegen die tijd wel een regering in Belgie en/of Nederland!

 

11 Responses to “Double dip economie komt er aan!”


 • Ik ben benieuwd of dit uit komt. Eerder las ik ook elders dat het juist voorbij zou zijn, dus ik vind het altijd maar net de vraag.

  gr,

  Stijn

   
 • Misschien hebben we tegen die tijd wel een gezamenlijke regering. Nederland en Vlaanderen 😀

  Ik verbaas me nog steeds dat de kabinetsvorming nog steeds gaande is.. het kan toch nooit goed zijn dat dit zooo lang duurt.

   
 • Laten we het hopen dat dit niet gaat gebeuren. Ik zit er eerlijk gezegd niet op de wachten.
  Ik ben het meest bang voor de gevolgen op de vastgoedmarkt in Nederland en Belgie.

   
 • Nog niet eerder naar deze tool gekeken. Wel een hele leuke methode om te checken of mensen meer negatieve zoektermen gaan gebruiken tov positieve zoektermen.

  OP zich kan het een mooie vertrouwensindex zijn aangezien de tool lijkt uit te gaan van de zoekopdrachten van bezoekers gekoppeld aan een lijstje zoektermen die aangeeft dat de zoeker meer positief of negatief is.

   
 • Laat die crisis maar komen. De een zijn brood is de ander zijn doo 🙂 – Een financiële crisis betekent hier dat de internetinkomsten lekker stijgen 🙂

   
 • Hier is het bandwith crisis! MsnBot nieuwe versie had blijkbaar ontzettende honger.
  Ik zal dus enkele dagen offline liggen maar we komen terug op 1 oktober!
  :p

   
 • Ik denk dat al die negatieve media berichtgeving niet echt een positieve uitwerking heeft, op zowel consumenten als producenten en investeerders.

   
 • Toe nu toe valt het allemaal nog wel mee met de crisis. Maar soms maak ik met toch een beetje zorgen.

   
 • Een rem op de grote omzetdalingen van de afgelopen jaren is waarneembaar maar of de beurzen dit zo gaan waarderen is een tweede. Ondertussen hou ik mn adem in…

   
 • De dienstverlening heeft het ook moeilijk, Duitsland is vooral sterk in de export van goederen naar Azië, met name China. Vandaar dat Nederland zich niet aan Duitsland kan vastklampen

   
Comments are currently closed.