Iedereen Online

Vandaag keek ik enigszins verwondert op toen ik de brievenbus leegmaakte.
Er zat namelijk een brief in waar op staat :
"Belangrijk bericht van de overheid"
Met als afzender Fedict wat betekent (hou u vast) Federale overheidsdienst voor Informatie- en Communicatietechnologie.

Wanneer ik de brief open tref ik een folder en een begeleidende uitleg op een papieren blad.

Eerst dus maar de papieren boodschap bekijken alvorens we in de folder gaan duiken.
En op die brief staat prominent in de linkerbovenhoek :
Quickonomie.be
Ondernemen en vereenvoudigen.

Oohoow denk ik dan, promotie van ons aller bekende minister van simplistische vereenvoudigingen Vincent Van Quickenborne.
Toch maar even verder kijken en dan blijkt de brief te gaan over Start2Surf@home.
Wel wel, dat lijkt enigszins op de Internet voor iedereen klucht die al we al eens hadden onder Peter Van Velthoven als staatssecretaris van informatisering. Dat was toen niet echt een succes met naar eigen zeggen 35.215 verdeelde pakketten.
Maar ditmaal bekijk ik het toch van naderbij, men beweert namelijk dat je voor een computer met een 1jarig internet abonnement amper 349 euro behoeft te betalen. De overheid zou die eindprijs voor u bekomen na korting op de belastingaangifte (422 euro betaalt u dus).

Nu daar begint het al, die korting krijg je dus in het beste geval een jaar later. Prijzen aan de hand van mogelijke toekomstige belastingkortingen … Dat lijkt me zo een beetje overheidsmarketing a la net gesloten pitabar om de hoek.

Maar soit, we kijken verder en merken dat er 4 verschillende pakketten worden aangeboden. Alle 4 bevatten een gloednieuwe computer met 2 jaar garantie, een reeks programma’s om op de computer te gebruiken, 12 maanden kosteloze toegang tot internet, 4 uur kosteloze(weer dit woord) computer- en internetopleiding en een kaartlezer voor de elektronische identiteitskaart.

Nou nou, scherp zeg. Een internet abonnement kost al snel over de 350 euro per jaar en een pc of laptop heb je ook niet meteen onder de 500 euro. Wat een fantastische korting!

En voor de mensen die reeds internet hebben wordt er aangeboden om ambassadeur te worden van het project en zo kans te maken op 1 van de 100 gratis internet abonnementen voor wel 5 jaar!
Meer info op Iedereen Online.

Uiterst benieuwd geworden nu dus kijk ik ook eens in de folder.

Daarin zijn de 4 pakketten iets uitgebreider beschreven maar het gaat em vooral over meer lettertjes en meer woordjes want echt wijzer word ik er niet uit.
De internetabonnementen worden nergens verduidelijkt.
In combinatie met het feit dat de pakketten enkel zijn afgesproken met de 2 monopolisten, Telenet en Belgacom, kan ik hieruit besluiten dat deze brief nu om 3 dingen ging.

1) Minister Van Quickenborne zoekt goedkope publiciteit
2) Er zijn fabrikanten die met overstock zitten en dat willen dumpen
3) U wordt een miezerige internet verbinding aangesmeerd bij een monopolist (ons kent ons uiteraard) die 9 kansen op 10 zo weinig te bieden gaat hebben dat u behoorlijk snel zal moeten overschakelen naar een beter abonnement. Voldoet het dan zal u na een jaar toch weer aan een duur abonnement vastzitten.
Telenet en Belgacom krijgen er enkele 10duizenden nieuwe (en onwetende) klanten bij.

Het feit dat er geen enkel gegeven wordt vrijgegeven omtrent de internet verbinding doet het zaakje flink stinken als u het mij vraagt.
Misschien beter om zelf uw aankopen te doen, zelf uw internet verbinding te kiezen en niet voor verrassingen te komen staan.
Neemt u gerust een kijkje op EDPnet of Dommel of andere internet providers zou ik zeggen.

Meer informatie :
Start2Surf
Tel : 0800 39 360
Actie loopt tot 30 april 2010

 

15 Responses to “Iedereen Online”


  • Hallo iedereen,
   ik stel me ook vragen bij dit aanbod. Zo staat bijvoorbeeld nergens gespecificieerd wat de specs en merken zijn van de aangeboden PC’s en laptops, of de internetverbinding waar gebruik van wordt gemaakt.
   Ik ga straks even bellen om te kijken wat het zal worden. Als ik ze vind zal ik ze hier plaatsen, tenzij iemand me al voor was natuurlijk.

    
 • Mooi zo!
  Nu nog leren linkjes plaatsen bij een reactie op een blog en we zijn weer een stap verder (2 * http: //)
  🙂

  Overigens vreemd, de ene media campagne stuurt je naar Iedereen Online en de andere naar StartToSurf …

  Kwestie van genoeg geld hebben he.

   
 • Overigens, hoe moeten de geinteresseerde mensen die nog geen internet hebben nu de info vinden?

  Eerst pakket aanschaffen en dan zien wat het inhoud?

  Belgie, niks verbaasd me hier nog.

   
 • Is dit verhaal serieus. In Nederland heb ik zoiets nog nooit in de bus gehad. Gelukkig heb je hier standaard al bijna 20MB verbindingen voor een prikkie.

   
 • Ja hoor, heel serieus.

  2e poging om iets te doen, zogezegd, aan de gigantische achterstand die Belgie/Vlaanderen heeft maar de focus ligt blijkbaar weer meer op de minister in de aandacht brengen, overstock van bevriende bedrijven slijten en internet verbindingen te verkopen aan door de overheid in stand gehouden monopolisten.

   
 • Wat Vlaanderen nodig heeft is het breken van die monopolies en eindelijk eens betaalbare internet abonnementen op de markt krijgen.

   
 • Nergens vind ik over welke pc/laptop/netbook configuratie gaat, net zoals je zegt over welke internetverbinding het gaat.

   
 • Ik ben op dit forum terechtgekomen via google, omdat ik ook meer info wou over de onvolledige brochure. Inderdaad geen woord over de software, Windows-versie, de samenstelling, de internetverbinding,… Antony zegt terecht dat je info terugvindt op starttosurf.be. Je ontdekt er een PC merk ‘Nelson’ (nooit van gehoord), en je ziet bv. dat de ‘beginnende computergebruiker’ bv. keuze heeft tussen 2 identieke configuraties, maar voor WIndows 7 wel 150 EUR meer neertelt dan voor Vista. Het ruikt mi. inderdaad meer naar misleidende reclame, dan naar dichten van een digitale kloof.

   
 • Het aanbod is wat te mooi om waar te zijn. Op start2surf staat helemaal geen verduidelijking :-s

   
 • Start To Surf =Start to wait

  Mijn schoonbroer is een zestiger en wou na veel wikken en wegen dan toch maar de eerste stappen ondernemen in het wereldje van PC en internet en trakteerde zichzelf voor de kerst met een start to run pakket laptop alles erop en eraan en natuurlijk een aansluiting op het www Internet.
  Als je dan uiteindelijk de beslissing hebt genomen wil je dan ook zo snel als mogelijk aan beginnen.
  Maar dan begon de miserie paketje aangekocht bij Selection.
  Onder de kerstboom lag een briefje reeds 3 weken besteld maar nog niet geleverd , uiteindelijk werd het half Januari , PC werd geleverd , keuze naar Telenet was er niet alleen Belgacom.
  online documenten werden ingevuld , en nu maar hopen dat we binnen de twee weken (ruime gerekend) wat dacht je vergeet het maar , indienstelling voorzien 8 Maart.2010
  Gewoon schandalig , START TO SURF als je dit opschrift leest zou je zeggen paketje kopen steeds in voorraad, thuiskomen stekker in het stopcontact en surfen maar.
  En wat de grootste schande is dit kan perfect ik heb zelf de opleidingen Telenet en Belgacom technieker gevolgd iemand in dienst stellen duurt 5 min.
  SCHANDALIG WAT HIER GEBEURD.
  Ga maar eens naar de Belgacom winkel en zeg hen dat je ogenblikelijk wil betalen voor “internet GSM en TV” binnen de week ben je aangesloten.

  Typisch Belgie

   
 • Dit vind ik echt dikke zever, ze geven niets van info weg over de computers, zoals hoeveel geheugen of RAM.
  Zoek ‘Pakket 2’ maar eens op het internet…
  Als je die pc nu koopt, staat powerpoint, exel en word er dan al op? (Microsoft home and student 2007)

  DE OVERHEID ZIJN PRUTSERS ALS JE HET MIJ VRAAGT.

  Ze willen ons warschijnlijk gewoon in de zak zetten.

   
 • wil de overheid ook eens vertellen hoe ze een belastingsvoordeel gaat geven aan die gepensioneerden met een lage uitkering en die dus geen belasting meer betalen…hoe krijgen die mensen dat voordeel terugbetaald?

   
 • komaan, toch een beetje positiever mensen !
  Met enkele kliks kom je al heel wat te weten over dit aanbod en de deelnemende firma’s. Het is heel goed mogelijk dat dit basisaanbod niet bij je past, maar apprecieer dan toch dat de overheid – eindelijk – iets onderneemt. En neen, ik ben geen ambtenaar.

   
 • Hallo zeg,
  Ik ben verwonderd over al dat negatieve,ik ben een internetter en ben persoonlijk gaan kijken in de winkel wat voor een pc je kon kiezen.
  ik heb een samson R530 gekozen die is direct geactiveerd en de volgende afrekening van telenet was er 20 € in mindering van de rekening,kwestie van de juiste winkel te kiezen.(hij werkt nog steeds perfect)

   
Comments are currently closed.