Belangrijkste keyword tools

Zowel voor search engine marketing als voor search engine optimalisation is het handig om wat goede keyword tools te hebben.
Vroeger vielen we dan terug op de keyword tool van Overture, later overgenomen door Yahoo!. Helaas heeft men de stekker uit deze tool getrokken.

Google daarentegen heeft extra tools uitgebracht om keywords te zoeken.
We zetten de 4 belangrijkste even kort op een rijtje.
Google Insights for Search
Meest bruikbare Google tool als je het mij vraagt. Met deze tool kan je met allerlei parameters in te stellen allerhande specifieke info genereren. Je kan qua locatie, qua periode en qua keywords een beetje spelen met dit tooltje. Erg handig, doet ook suggesties en geeft je de mogelijkheid om allerlei uit te pluizen rond 1 keyword of kan ook gebruikt worden om meerdere keywords te vergelijken.

Google Search-based keyword tool
Niet zo geweldig speciaal maar geeft je toch de mogelijkheid om extra keywords te vinden aan de hand van een url. Best te gebruiken in combinatie met uw Adwords account.

Google Adwords tool
Deze tool doet suggesties aan de hand van je keyword. Bij deze suggesties vermeld het ook het geschatte zoekvolume en de concurrentie van adverteerders.
Eveneens kan je suggesties bekomen aan de hand van een url.

Google Trends
Alhoewel je eigenlijk een beetje dezelfde functionaliteit tegenkomt met Insights toch ook het vermelden waard. Je kan met deze tool dus netjes keywords vergelijken en ook geografisch verfijnen in deze vergelijkingen.
Wel jammer dat HotTrends nog niet beschikbaar is voor deze regio.

Niet-Google keyword tools

Ook Twitter heeft bruikbaar spul voor het vinden van keywords. De zoekmachine van Twitter waarmee je op trefwoorden kan zoeken die meest recent zijn getwitterd.
Of je kan Twazzup gebruiken die hetzelfde doet maar net met iets meer opties.

(Ik vind het overigens vreemd dat Google het Twitter geleuter indexeert. Ik kan me niet voor de geest halen wat geleuter bijbrengt aan een zoekmachine. 90% van de info lijkt me toch wel geleuter te zijn…
Maar ach, misschien ben ik niet helemaal mee op dat gebied.)

Verder heeft ook Microsoft met Adcenter lab wat tooltjes beschikbaar maar persoonlijk heb ik er niet veel aan, al heb ik het ook nog niet grondig getest.

 

4 Responses to “Belangrijkste keyword tools”


Comments are currently closed.