Website recensie Bestetarief.be

Al surfend op het net, en dan meer bepaald op de website van deRedactie.be, kwam ik een artikel tegen over het feit dat Belgen al jarenlang te veel betalen voor hun internet en gsm. Nu, niks nieuws onder de zon want ze doen dat in Belgie blijkbaar met graagte.
Anders is het niet mogelijk dat dat jarenlang aan een stuk gebeurt.

In het artikel heeft men het over de "nieuwe" website van het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie : BesteTarief.be.
Deze website vergelijkt de prijzen van internet, gsm of telefonie providers in Belgie.
Handig dus om te bekijken of dan wel de Belgacom tarieven of de Telenet tarieven voor internet of telefonie voor u het meest geschikt zijn(om de 2 grootsten te noemen).
Qua gsm tarieven kan u dan weer kiezen uit Mobistar, Proximus of Base.

Op die website kan je de prijzen dus vergelijken qua gsm en internet abonnementen in je regio. Heel mooi. Niet dat de tarieven er van gaan dalen, zie elektriciteitsrekening, maar soit. Het is leuk om eens te vergelijken.

Maar ik, als zoekmachine optimalisator, kijk altijd naar een website met een SEO-bril. En bij die overheidswebsites zie ik vaak een paar keren vooraleer ik geloof wat ik zie.
Vaak worden de meest dure "communicatie specialisten" in het land daarvoor ingeschakeld die je campagne heftig en blits de wereld insturen.(en ze zetten verdomd ook telkens een Google Alert op hun projecten πŸ™‚ )

Nu, als je een website opzet dan moet je enkele basisprincipes snappen van het internet. Een website is geen pamflet. Je kan het zo gebruiken maar dat is eigenlijk 1 grote waste of money voor de opdrachtgever.
Niet dat dat een overheidsdienst gaat tegenhouden uiteraard.

Wat moet een website doen?
Een website moet ranken voor trefwoorden waar rond de website is opgezet.
Een website moet het verlengstuk zijn van offline media en geschikt om bv online marketing campagnes op te vangen.
Een website moet of kan ook enige nuttige functionaliteit hebben.

Gaan we even kijken hoe het met deze website is gesteld.
De website biedt zekers enige functionaliteit naar de bezoeker. Je kan er internet of gsm providers vergelijken aan de hand van heel wat eigen wensen. Mooi! Al vind ik het ontwerp persoonlijk niet bijster geslaagd maar da’s louter verpakking en dat interesseert me zo niet.

De website is allicht ook geschikt om de bezoeker op te vangen van een offline marketing campagne. Op voorwaarde dat die de url van de website(bestetarief.be of beste tarief volstaat ook, maar beste tarief van wat denk ik dan) heeft onthouden. Je gaat ze op weinig andere manieren vinden. Daarom allicht ook dat er zo lang na de publicatie van de website wat contacten zijn aangesproken zoals op deRedactie.be om toch wat meer bezoekers binnen te halen.(Ik had de lancering van BesteTarief.be al eerder gelezen op LVB, net daarom viel dit late bericht op deRedactie me op)
Er is ook helemaal geen Adwords campagne rond gebouwd. Vreemd bij het lanceren van zulk een website vind ik persoonlijk.
Des te vreemder als je bedenkt dat een groot deel van de mensen die op zoek gaan naar de voordeligste internet tarieven toch wel zekers eens een kijkje zullen nemen op internet. Via zoekmachines meer bepaald en dan is Google met dik 90% toch wel niet te vergeten.
Nope, de belangrijkste online media kaart wordt al niet getrokken.

De website zal bijna voor geen enkel gezocht trefwoord ranken. Niet moeilijk als je je site zo opstelt dat er van zoekmachine optimalisatie totaal geen sprake is. Zelfs niet een kleine basis, straffer nog. Als je een website qua SEO fout kan maken dan is dit een mooi voorbeeld.
En aangezien de mannen van de communicatie er als de kippen bij waren voor deze site review ga ik hen ook niet vertellen hoe je die site zoekmachine vriendelijk kan maken. Ze hebben al een link en aandacht gekregen op deze blog, zal wel volstaan zekers.
Huren jullie maar lekker een zoekmachine marketing bureau in en dan maar hopen dat die gasten kennis van zaken hebben.
πŸ™‚

Conclusie wat betreft de online media campagne :
Dit lijkt me niet bijster goed gelukt te zijn. Om het zachtjes en beleefd uit te drukken.

Conclusie wat betreft de offline media :
Aangezien er na de, toch al enkele weken, gelanceerde website slechts 7 berichten te vinden zijn in Google BlogSearch … Denk ik ook dat dit niet bijster gelukt is.

Vermoedelijke eindconclusie :
Er is allicht behoorlijk wat geld gespendeerd aan het bedenken van een concept wat dan quasi niet gevolgd is door enige belangrijk marketing campagne.
De heren mogen me gerust corrigeren, zij gaan er veel meer over weten dan ik.

 

7 Responses to “Website recensie Bestetarief.be”


 • Iets te vlug op publiceren gedrukt? Ben benieuwd naar je recensie alvast, dus laat deze post maar komen in zijn totaliteit!

   
 • hahaha, ik dacht op de juiste knop te hebben gedrukt hoor.
  Zo snel concept opslaan in je WordPress.
  Ook bizar dat ie er 2maal stond.

  Uiteraard gaat het over zoekmachine optimalisatie en de website staat wel degelijk op de juiste namen geregistreerd.
  Ik heb ooit anders geweten met overheidswebsites al moet er bij verteld dat er op 2 april jongstleden toch nog een aanpassing in het dns is gebeurt terwijl de website op 20 februari is geregistreerd.

  We trekken alles na he
  πŸ™‚

  Dus komt ie er later deze avond aan.

   
 • Ik heb ergens anders al een ‘hello web 1999’ opmerking gelezen πŸ™‚
  Ik heb allen de layout kortstnondig bekeken, en ja zelfs in Vlaanderen zien de meeste amateursites er frisser en moderner uit..
  Mogelijk heeft een ambtenaar zonder nuttig werk en met verstand van frontpage deze prestigieuze opdracht gekregen..

   
 • Waarom zetten mannen der communicatie er dan een Google alert op vraag ik me af.
  Of het moet zijn dat net op die moment, tijdspanne van paar minuten, de mannen der communicatie hier langs kwamen.
  Ik ben in alle geval benieuwd van mijn recensie πŸ™‚

  Zoals gezegd, design beoordelen is niks voor mij. Dat laat ik over aan specialisten zoals jij.

   
 • OMG, dat ding is niet te lezen. Is dat een website uit `t jaar 2009? En Pascal, het is niet helemaal slecht qua SEO. Ze hebben een mooie, lange, super-duper page title geplaatst (zelfde op alle pagina`s, wohoo), dat zou alvast de sleutel naar het SEO succes moeten zijn zekers? πŸ™‚ Echte crisis, die website doet me denken aan de cheape Ryanair website, die ziet er opzettelijk cheap uit, die schreeuwt cheap uit.

   
 • πŸ™‚

  Misschien dat ze ook de strategie hebben om er cheap uit te zien πŸ™‚

   
 • Hey mensen,

  Hier zitten de belgische SEO’s dus πŸ™‚ Ik ben niet helemaal akkoord als je zegt dat het design je niet intresseert vanuit SEO-standpunt, maar daarbuiten…

  Hier zijn toch geen woorden voor… zo’n outdated site op zo’n zalige domeinnaam, om triestig van te worden.

   
Comments are currently closed.