Zonet een e-mail ontvangen van een Chinese redder in nood.
Hij/zij komt mij te melden dat er mogelijk een inbreuk is op de intellectuele rechten van een site. Een ander bedrijf zou soortgelijke domeinen willen aanschaffen maar dan in de Chinese markt.
Leest u even mee :
***Domein***_Intellectual property rights ( TO CEO & Principal )
Dear CEO & Principal,
We are an organization specified at dealing with domain name dispute and registration in Asia. We have something important need to confirm with your company.
On Mar 11, 2009, we received an application formally. One company named “HanTong Holdings Ltd” wanted to register following
Domain names:
***.asia
***.cn
***.com.cn
***.com.tw
***.hk
***.net
***.tw
Internet Trademark:
***
through our body.
After our initial examination, we found that the keywords and domain names applied for registration are as same as your company’s name and trademark. These days we are dealing with it. If you do not know this company, we doubt that they have other aims to buy these domain names. Now we have not finished the registration of HanTong Holdings Ltd yet, in order to deal with this issue better, Please contact us by telephone or email as soon as possible.Best Regards,
Zara Xu
Auditing Department
TEL: 00852-9566 0205
FAX: 00852-3019 8068
00852-31875699
Email:zara@westtechnology.org
Web: http: //www.wtl.hk.cn
Het moet niet gezegd dat dit natuurlijk je reinste oplichting is.
Wanneer je naar hen telefoneert krijg je allicht te horen dat zij dit wel kunnen oplossen en dat ze je willen helpen bij de registratie van die domeinen.
Natuurlijk gaan ze u veel te veel laten betalen…
Dumpen dus die handel!
Niets bijzonders gevonden.
Ook al meegemaakt met een klant, die kreeg plotseling een aziatische waarschuwing dat andere ( brand ) tld’s nog niet geregistreerd waren en open lagen voor de concurrentie, en dat zij dat natuurlijk konden verhelpen.
Een domme manier om bedrijven geld uit de zakken te kloppen. De meesten hebben geen flauw benul van het principe. Maar er zullen er wel enkelen in trappen.
Vorige week werd een klant van ons benaderd door “Identity Security”, een NL bedrijf dat ook domeinnamen probeerden te “redden”. Dergelijke bedrijven komen er steeds meer, ook in onze landen.
Dat ze dan maar eens zoeken naar Identity Security dat ze weten dat het oplichting is.
Yep, werd hier vandaag ook door gecontacteerd, bijna identieke mail.
Vond het direct nogal ‘fishy’.
Mensen bij deze nog een keer; negeren die handel!