Adverteren op Google met Adwords, rendabel?

Door een stom toeval vallen er nu net 2 zaken bij elkaar die samen de basis vormen van dit artikel.
Het moet lukken dat ik deze week een gratis advertentietegoed van 50 euro voor Google Adwords in de bus krijg.
Opvallend vond ik dat de kaart is verstuurd in Zweden en niet in Ierland waar de Europese hoofdkantoren van Google zich bevinden.

Even wat toelichting aangezien het mijns inziens toch wel een beetje erg positief wordt afgeschilderd.

Werf potentiele klanten in uw regio : met gerichte tekstadvertenties bereikt u ze als ze naar u op zoek zijn.
Trek meer klanten aan met Google Adwords.

Mooie slogan, maar u kan best eerst uitzoeken of uw klanten zich wel op het internet bevinden.
Of u meer winstgevende klanten gaat aantrekken? Misschien wel, misschien ook niet.
Maar Google Adwords is inderdaad een aardig systeem dat de mogelijkheid aan u geeft om gericht te adverteren. Zowel op gebied van regio als op het gebied van sector, niche of product.

U weet waarschijnlijk al het een en ander over Google – aangezien u zich al heeft aangemeld voor het Bedrijvencentrum op Google Maps.
Wist u echter ook dat u advertenties op Google kunt plaatsen om meer klanten te werven? Met tekstadvertenties op Google kunt u potentiele klanten in uw regio bereiken die op zoek zijn naar uw producten en diensten. Geinteresseerd? Lees meer …

Ik noteer dat ik dit tegoed krijg omdat ik mij heb aangemeld op Bedrijvencentrum van Google.
Iets wat iedereen met een bedrijf zou moeten doen mijns inziens. Waarom is een uitleg die afdwaalt van de bedoeling van dit artikel.
Potentiele klanten … Als zaakvoerder dient u uw klanten te kennen. U weet precies welke klanten bij u goed aan hun trekken komen en u weet tevens waarom.
Hou er rekening mee dat een Adwords campagne met die kennis dient te worden opgezet.
Als u het opzetten van die campagne aan anderen over laat dan zijn die anderen verplicht, als ze het goed en rendabel willen doen, om zich dezelfde kennis eigen te maken.
Doen ze dat niet dan moet u zich eens afvragen welke klanten u wel krijgt door deze campagnes en of deze klanten wel de klanten zijn die u beoogt.
U wilt immers die klanten werven via Adwords waarvan u zeker weet dat u er goede klanten aan hebt.
Vaak wordt dit nogal eens vergeten, het is echter mijns inziens 1 van de belangrijkste dingen waar mee moet rekening gehouden worden.

Probeer Adwords vandaag nog. Gratis.
– Nieuwe mogelijkheden voor omzetgroei
– U bepaalt zelf hoeveel u uitgeeft
– U betaalt alleen als mensen op uw advertentie klikken
– Werf meer nieuwe klanten
– € 50 starttegoed van Google
– Ga naar www.google.be/adwords en start met adverteren!

Zoals de reclame het zelf zegt, Google wil dat u start met adverteren. Hou daar rekening mee.
Bijna alle punten die ze opsommen zijn mogelijk. Maar nog niet gerealiseerd. Hou daar rekening mee.

Lastiger heb ik het met het woordje "gratis". Het is helemaal niet gratis. Het zit namelijk zo dat u enkel uw 50 euro gratis krijgt als u zelf hetzij 10 euro op uw Adwords account zet of erger nog dat u meteen een machtiging voor een automatische incasso of creditcard geeft.
Gratis is dus behoorlijk relatief. Voor niet ervaren Adwords’ers zou ik aanraden om de optie vooraf betalen te kiezen. Voor je het weet is er een behoorlijk bedrag weg als je niet helemaal weet wat je doet.

Nu heb ik persoonlijk altijd enige terughoudendheid gehad tov Adwords. Je moet immers beseffen dat Google heel veel gegevens over jezelf en je site(s) verzamelt.
Dat doen zij op alle mogelijke manieren. De gegevens, inhoud en trefwoorden van adverteerders, idem voor Adsense. Koppel daar Analytics nog eens aan en je hebt zowat al je bedrijfsgeheimen qua marketing en internet te grabbel gegooid aan Google. Zij maken daar dankbaar gebruik van tesamen met de gegevens die ze hebben en verzamelen van de surfers.
Met al die gegevens optimaliseren zij hun systemen.
Goed toch denk je dan, maar ik vind het behoorlijk naief om dat te denken. Google heeft als beursgenoteerd bedrijf maar 1 echt doel : winst maken.
De systemen zullen dan ook in die functie worden afgesteld.

Het toeval wil nu dat ik vandaag beland op een artikel over Adwords geschreven daar Startpagina.nl oprichter Durk Jan de Bruin. Iemand die mijns inziens zeer vaak kennis geeft van een zeer goede kijk op de zaken.
Ondertussen heeft Durk Jan Mijnwinkel.nl opgericht, een soort webwinkel systeem waar je van kan gebruik maken om een webshop op te richten. Makkelijk, snel en zonder al te veel kosten.

In het artikel beschrijft hij enkele ervaringen en gedachten die hij onlangs heeft opgedaan over Google Adwords.
Dat kan u zelf lezen : Google Adwords, laat je niet gek maken!

Zo, u hebt weer wat stof om over na te denken, ik heb weer wat nagedacht.
Allemaal tevreden.
🙂

 

3 Responses to “Adverteren op Google met Adwords, rendabel?”


 • Moet zeggen dat ik de post waar je naar verwijst gewoon bewijst dat velen met adwords aan de slag gaan zonder eigenlijk te weten waarom en hoe ze het moeten gebruiken. Veel mensen/bedrijven gaan er nog steeds van uit dat meer bezoekers of betere plaatsen in Google = meer verdienen. Tijd om die mensen wakker te maken !

  Ik vergelijk het opzetten van een adwords campagne altijd met het aankopen van een meubel in den Ikea. Je kan het zelf in elkaar steken maar of het lang meegaat dat is een ander verhaal..het is mogelijk maar dan moet je een handige harry zijn en in staat zijn om hier en daar een kleine versterking aan te brengen.

  En over het ‘tonen’ van je gegevens aan G, ik geloof al lang niet meer in enige vorm van privacy, off of on line allemaal dezelfde shit..

  Google is inderdaad een money machine maar we willen allemaal cashen dus daar heb ik alvast geen probleem mee en er zijn vandaag de dag genoeg manieren om je niet 100% afhankelijk van Google te maken. Ik ken genoeg gevallen van gasten die 0,0 afhankelijk zijn van G en tonnen geld verdienen 😮 Ook daar wordt het tijd dat mensen hun oogkleppen af gaan doen.

  Dave

   
 • Het is zeker geldklopperij in bepaalde opzichten. Zeker wanneer mensen zelf niet goed weten hoe ze een campagne op moeten zetten en bakken met geld investeren in een slecht opgezette campagne.

  Dan kun je dat geld beter investeren in zoekmachine optimalisatie voor beter organic rankings. Volgens mij wordt daar zowiezo veel meer op geklikt.

   
 • Ik ben uiteraard niet volledig onbevooroordeeld, daar ik een deel van mijn omzet haal door het runnen van Adwordscampagnes 🙂

  Adwords is op zich echt wel een ferm systeem, maar zoals bij alles moet je je afvragen of het iets is voor jouw business. De slager om de hoek kan gewoon beter regelmatig een flyertje maken met de promoties van de komende dagen en niet centen stoppen in Adwords. Dat is gewoon boerenverstand, niks meer.

  Waar Google wel niet volledig ‘eerlijk’ in is, is het doen alsof iedereen overweg kan met Adwords. Dat is nu eenmaal niet zo. Je hebt er aanleg voor nodig en het vergt enige tijd voor je het systeem baas bent en niet andersom. Een groot deel van mijn klanten zijn ook bedrijven die Adwords proberen en zien dat ze het voortdurend moeten afleggen tegenover professionals.

  Het is het klassieke ‘schoenmaker blijf bij je leest’-verhaal.

   
Comments are currently closed.