Serieuze concurrentie voor Adsense

Er is serieuze concurrentie op komst voor Google Adsense. Er zijn namelijk op korte tijd 2 deftige alternatieven voorgesteld die het Adsense wel eens behoorlijk lastig zouden kunnen maken.

We beginnen bij het begin. Testnet heeft al langere tijd een systeem dat enigszins met Google Adsense is te vergelijken, namelijk de SmartTexts.

Maar nu komt daar bovendien nog eens het AdMatch systeem van Tradedoubler bij en vandaag vernemen we het nieuws dat ook Daisycon een gelijkaardig systeem op poten zet namelijk de Text-ads.

Dit noem ik serieuze alternatieven voor Google Adsense en dat gaan ze voelen ook bij Google. Al valt het even af te wachten hoe de advertievormen daadwerkelijk presteren.
Voor kleine adverteerders blijft Google Adsense de aangewezen plek om promotie te voeren, daar zal geen twijfel over bestaan.

Maar voor publishers is het een ander paar mouwen. Publishers kunnen bij deze alternatieven zelf beslissen wie er al dan niet op hun site adverteert, een groot verschil ten opzichte van Google Adsense.
Bovendien zijn ze niet gebonden aan CPC ads maar worden er tevens CPA advertenties opgenomen. Al dan niet gekoppeld aan een productfeed van de adverteerder.
Daarnaast ben je als publisher ook niet onderworpen aan de stugge communicatie die je met Google hebt.

Als deze advertentie varianten ook maar enigszins doen wat ik denk dat ze gaan doen dan gaat dit een flinke verbetering zijn voor publishers. En ook de affiliate bedrijven en de adverteerders zullen daar wel bij varen.
Google daarentegen krijgt hiermee geduchte concurrentie die wel eens zwaar in hun nadeel zou kunne beginnen doorwegen. De CPC bij Google is tegenwoordig haast lachwekkend laag voor publishers en ze zullen het dan ook niet nalaten om te kiezen voor een systeem waar ze meer kunnen verdienen.
Bovendien heeft Google onlangs wijzingen doorgevoerd aan het Adsense systeem die het minder aantrekkelijk maken.

Dit zijn serieuze alternatieven voor Google Adsense, zeg dat deInternetMarketeer het gezegd heeft.

En afsluiten doen we uiteraard met een Adsensje ๐Ÿ™‚

 

21 Responses to “Serieuze concurrentie voor Adsense”


 • Ik ben het volledig met je eens dat het hier gaat om systemen die publishers bij Google Adsense weg gaan trekken. Ben benieuwd in welke mate, hoeveel procent maakt de overstap? 1 a 2%?

   
 • Het Google adsense aanbod is nog zeer schraal in de Vlaamse advertisingmarkt, mischien kunnen testnet of tradedoubler er wat aan veranderen, concurrentie is altijd welkom alleen lopen we in Belgiรƒยซ alwรƒยฉรƒยฉr met iets achterop.

   
 • 1 a 2 %?
  Dan lopen er wel een boel domme publishers rond in de BeNeLux.

  Met alle respect maar met adsense valt niks te verdienen in vergelijking met affiliate programma’s.
  Natuurlijk scheelt dat van niche tot niche maar de beste niches zijn volgens mij quasi allemaal goed vertegenwoordigt en aantrekkelijk genoeg via/in affiliate programma’s.
  En bovendien gaat het ook voor adverteerders aantrekkelijker zijn. Geen gezever meer met een hoop Adwords campagnes, je zet je prijs en de affiliate bedrijven doen de rest(tuurlijk is daar ook werk mee maar ik heb zo’n vermoeden dat wanneer je het kostenplaatje gaat bekijken een adwords campagne wel eens te duur zal uitvallen als je begint te vergelijken.)

  En al die grote sites die het te tijdrovend vonden in het verleden om steeds de minder aantrekkelijke banners ed te wisselen op continue basis, die hebben nu datgene wat ze zochten.
  Bovendien beslissen ze nog ook nog eens zelf welk bedrijf er wel en welk niet op hun site adverteert.

  Bovendien is de alleenheerschappij voor tradedoubler in Belgie nu gedaan. Testnet en Tradetracker gaan er reeds volop tegen aan in Belgie en Daisycon is op komst.

  Zou het dan toch beginnen losbarsten in Vlaanderen/Belgie?
  Ik zie het zitten en dat zegt heel wat! ๐Ÿ™‚

   
 • Ik denk dat ik me ook maar eens op de affiliate markt ga smijten voordat jullie met alles gaan weglopen ๐Ÿ˜ฎ

  Dave

   
 • Dat was nu ook weer niet de bedoeling van deze post ๐Ÿ™‚
  Potdorie, heb jij nog geen werk genoeg? ๐Ÿ™‚

   
 • Google schijnt er nogal een handje van te hebben om sites zonder adsense maar met andere soortgelijke advertenties zoals Bidvertiser, een ‘kleine PR correctie’ te geven. Zo heb ik een site die binnen 2 weken van PR3 naar PR1 is gegaan, zonder enige aanleiding. Behalve dan de Bidvertiser ads….

   
 • Wel Bob, normaal gezien kan dat niet.

  Maar ik heb zelf ook al verscheidene sites en startpagina’s zien kelderen nadat er affiliate links werden gebruikt.

  Dus officieel zeg ik dat dat niet kan maanr onderhuids heb ik dat idee al langer, telkens gestaafd door ervaringen want ik ga er van uit dat het niet zo is.

  Maar tja, wat doe je daar tegen.
  Net zoals men al zen informatie zomaar in de handen van Google duwt via Analytics. Enfin, ik begrijp dat niet en zeker niet van professionele bedrijven. Al je gegevens maar ook letterlijk allemaal van je eigen site en die van je referrers(bv ook waar je adverteert ed) duw je in handen van Google.
  En dan kunnen die wel roepen dat ze met die gegevens niks doen maar dan mag iemand mij eens uitleggen waarom Google zoveel geld steekt in een dienst die ze gratis leveren en waar ze niks anders aan return uithalen.

   
 • Het nadeel van Google Adsense is dat er een te lage verdienste aanvast zit. Althans bij mij toch. Zo had ik op mijn website vorige week nog verwijzingsadvertenties staan. Als via deze Google ads een bezoeker een kredietkaartaanvraag deed verdiende ik slechts een tiende van wat de adverteerder via een affiliatelink betaalde. Nadeel daartegenover is als je weinig adverteerders in je portefeuille hebt staan, dat je veel advertenties van hetzelfde bedrijf krijgt. Ik verwacht na enige tijd dat er wel meer adverteerders gebruik gaan maken van dit AdMatch systeem. Het lijkt alsof niet elke adverteerder hier al gebruik van maakt bij Tradedoubler.

   
 • Het hangt van niche tot niche af.
  Als je bv in de reizen niche valt is het volgens mij een absolute aanrader omdat je ook ads krijgt uit productfeeds.(bij AdMatch heb je banner ads, gewone ads en ads uit productfeeds)
  Deepgelinkt en relevant, prima voor conversie denk ik.

  Is nog zeer nieuw en uiteraard zal er nog wat moeten worden verbeterd en bijgesteld.
  Maar volgens mij wordt het iets.

  Als er sites zijn die het reeds gebruiken, meld het in een reactie op http://deinternetmarketeer.be/2008/04/04/nieuwe-advertentie-systemen-in-actie/ en je kan er een linkje aan over houden.

   
 • Komende week zal ik eens een poging wagen met Admatch. Mijn bevingen zal ik ook wel even melden.

   
 • Prima!

   
 • Beste webmasters,

  Zes maand terug werd onze account bij Adsense geband zonder enige aanleiding. Zelfs een beleefde en onderdanige mail bracht niets op. Zelfs geen reactie!
  Ik mag toch wel stellen dat we geen kleine publisher meer waren met verdiensten die over de 4000 dollar per maand gingen. Helaas werd hier abrupt een einde aan gemaakt.
  Dus gingen we op zoek, zoals zovelen, naar een deftig alternatief voor Adsense. Van alles geprobeerd, TradDoubler AdMatch, Daisycon, Testnet, TradeTracker, enz. maar allemaal zeer teleurstellend en verre van het welgekende gebruiksgemak van AdSense. Wat AdMatch betreft kan ik zeggen dat de advertenties helemaal niet relevant zijn. Met wat geluk kun je door zelf keywords in te geven een relevante product ad tevoorschijn toveren, maar als je AdMatch zelf laat zoeken is het gewoon ondermaats!
  Na 6 maand hebben we dus nog steeds geen deftig alternatief gevonden omdat er gewoonweg geen is voor de nederlandstalige markt!
  Daarom lanceren wij zelf een vergelijkbaar advertentiesysteem: LazyAds.
  De opstart is voorzien voor 1 september 2008 maar we zijn nu reeds op zoek naar webmasters die met ons willen samenwerken om LazyAds uit te bouwen tot iets moois. Hiervoor vergoeden we u aan 99% van de investering per klik die de adverteerder maakte. Het unieke aan LazyAds is dat je als webmaster eigen adverteerders kunt aantrekken waarbij je zelf beslist hoeveel je minimaal wenst te verdienen per klik, heb je geen eigen adverteerders dan wordt de advertentieruimte opgevuld met relevante ads uit het publieke LazyAds netwerk. Interesse? Kijk even op LazyAds.be en neem contact op via info@lazyads.be!
  Mvg,

  LazyAds

   
  • Hey, wat vond je precies teleurstellend aan testnet? wat heb je daar zoal geprobeerd om tot zo`n conclussie te komen? thanks ๐Ÿ˜‰

    
 • Beter laat dan nooit. Een echt alternatief voor adsense is er nog niet. Lazyads is nog niet online, dus daar hebben we nog niets aan.

  De oplossingen van testnet en tradedoubler zijn leuk, maar komen qua aanbod niet in de buurt van Adsense. Op mijn testsite http://www.welkelaptop.nl haal ik weinig/geen omzet.

   
 • Enig geduld voor een gloednieuw systeem lijkt me aangewezen…
  CPA is niet te vergelijken met CPC, misschien draai je in de eindejaarsperiode wel zeer goede maanden.

   
 • Totalwebvertising is ook een leuk Pay-per-Click programma en het werkt net zoals AdSense. Het grote voordeel van Totalwebvertising is dat het een stuk goedkoper is om bij ze te adverteren, maarja, tegelijkertijd ook een nadeel voor degenen die veel geld willen verdienen als uitgever van de ads.

  Maar het werkt goed hoor.

   
 • Tja, hoewel Adsense een van de bekendste is, is het ook een redelijk betrouwbare.

  In het rijtje alternatieven is er ook nog Project Wonderful, een kruizing tussen Adsense en Ebay.

   
 • Interessante discussie…maar affiliate is inderdaad waar het meeste omzet mee te behalen valt!

   
 • Je hebt ook nog een andere he.

  Deze wint ook in bekendheid.

  Namelijk Addynamo

   
 • Hello,

  een andere alternatief is ook BinLayer.

  Zij betalen op basis van CPM en hebben juist de website in Nederlands vertaalt.

   
Comments are currently closed.