Nuttig om je site aan te melden bij een zoekmachine?

Sommige mensen denken dat wanneer ze een website opzetten dat ze die bij een zoekmachine moeten aanmelden. Met aanmelden verstaan we een manuele aanmelding via een daarvoor door de zoekmachine voorzien formulier.

Om kort te zijn : nee, het aanmelden bij zoekmachines helpt niet.
Je site wordt mogelijk wel opgenomen door de zoekmachine maar het heeft geen nut om je aan te melden.
Ook het aanmelden van xml sitemappen bij zoekmachines zijn niet aan te raden tenzij u perfect weet hoe en waarom u die xml sitemap aanmeldt, wat de meesten dus niet weten.

Wat moet je wel doen om te worden opgenomen in zoekmachines?
Je moet zorgen dat je enkele backlinken krijgt naar je startpagina en liefst ook enkele naar pagina’s diep in je site.
Die backlinken komen liefst van een kwalitatieve site en als het even kan niet van een linkpartner pagina.
Backlinken zijn veel en veel nuttiger dan het aanmelden bij een zoekmachine. Ze geven je site kracht in de vorm van pagerank en trust en zorgen ervoor dat de zoekmachine ziet dat jouw site de moeite is om te worden opgenomen.

 

8 Responses to “Nuttig om je site aan te melden bij een zoekmachine?”


 • Groot gelijk Pascal, gewoon een link plaatsen op een pagina met enige historiek en binnen de 24u is een nieuwe site geïndexeerd. We hebben het al enkele keren getest en blijkbaar is het zelfs zo dat de indexering van een nieuwe site trager verloopt als je hem eerst via de “add site” aan Google hebt toegevoegd.

  Wat de XML sitemaps betreft ben ik het niet volledig met je eens. Ze geven je immers de mogelijkheid om bepaalde content prominenter te gaan maken en pagina’s een boost in belangrijkheid te geven. Gewoon alle pagina’s in je sitemap zetten zal niet veel helpen, maar er een beetje spelen kan mooie resultaten opleveren.

   
 • Niet compleet mee eens met geen van beide dingen eigenlijk. Ik heb eigenlijk nooit opgemertk dat “het aanmelden bij een zoekmachine niet helpt”, heb wel opgemerkt/ontdekt dat er andere technieken bestaan om je website te laten indexeren zonder dat je het hoeft aan te melden.
  Heb eigenlijk 100+ websites via het “aanmeld formulier” van Google aangemeld, zonder dat de websites vanuit een ander website te vinden was. En ze werden wel opgenomen.
  Maja, dat is mijn ervaring, en mijn ervaring is niet 10 jaar oud, maar het is iets van laatst zelfs 🙂

  Wat betreft sitemaps, ben ik ook niet echt met je eens. Heb dankzij sitemaps 10.000+ pagina’s weten te indexeren in zeer korte periodes. Want indexeren = vindbaar. Liever geïndexeerd dan nergens te vinden 🙂

   
 • xml sitemappen doen 1 ding : ze maken kenbaar welke pagina’s je in je site hebt.
  Ze geven geen linktekst, pagerank of trust waardes mee.
  Als je site dan wordt geindexeerd via die sitemap heb je er geen kijk op of elke pagina wel genoeg vindbaar is voor Google(lees genoeg sterkte heeft)

  Je kan ook je site gewoon aanmelden maar ook dan krijg je geen sterktes of waardes voor die site waardoor die site sowieso in de supplementals belandt wat er quasi op neerkomt dat je niet vindbaar zal zijn.(Met 100 bezoekers in de maand ben je niks in de meeste gevallen)

   
 • Als de spiders enkel een pagina kan vinden via een sitemap neem je beter je sitestructuur eens onder handen :d En zoals gezegd, als er geen andere interne & externe links naar die pagina’s verwijzen komen die ongetwijfeld in de vuilbak terecht en doen ze je site in het algemeen meer goed dan slecht.

  Een gewone html sitemap (en geen XLM) kan natuurlijk wel nog wat linktekst en PR doorsluizen al zal dat zeer gering zijn.

  Dave

   
 • Ik heb net zelf een artikel geschreven over ” hoe je website bekend maken op het internet” , ook ik geef toe dat je aanmelden bij Google de minst effecienste manier is, zeggen dat Google je dan nog slechter indexeerd is volgens mij gewoon een stadslegende..

   
 • Een sitemap toevoegen aan google webmaster tools heeft er toch al voor gezorgd dat mijn sites zeer snel geïndexeerd worden door google. Ik zou dit zeker niet onderschatten om je site te laten indexeren. Een link met je keywords als anchor text op een pagina met goeie PR is natuurlijk altijd zeer goed.

   
 • Niet relevante ingave

  Ik heb nog nooit 1 site aangemeld bij een zoekmachine en sta iedere keer weer te kijken als concullega’s dit in offertes opnemen en hier nog uren voor berekenen ook. Vraag me echt af of ze daadwerkelijk aanmelden of gewoon de klant uitmelken…

   
 • Dit wist ik al maar hoe kan je hogerop komen in de zoekmachine??

   
Comments are currently closed.