PHPLD.nl uit Google getrapt

Sinds vandaag is de Nederlandse directory PHPLD uit Google’s index getrapt.

Waarom is niet meteen duidelijk als je het mij vraagt.
Ok misschien is er hier en daar een puntje waardoor Google zou kunnen zeggen dat ze deze site niet apprecieren.
Doch lijkt me dat geen reden om een directory die goed wordt onderhouden zo maar wordt gedumpt terwijl de meest waardeloze pagina’s of sites dat vaak niet worden.

Mogelijkheden :
PHPLD wordt aanzien als een verkoper van pagerank.
Dit lijkt me onzin want PHPLD heeft wel een toolbar pagerank van 6 maar het lijkt me niet echt hun fout dat ze er in slagen om op korte tijd een leuke pagerank te verzamelen. Het toont eerder aan dat het pagerank systeem van Google compleet achterhaald en beinvloedbaar is.
Dat lijkt me hun probleem, niet dat van webmasters.
Er zijn heel wat duidelijke voorbeelden van echte pagerank verkopers in Nederland die rustig kunnen blijven verder doen.
Bovendien zijn bijlange na niet alle linken betalend op deze directory. En degene die wel hebben betaald kunnen dat categoriseren onder betaald voor de beoordeling van de directory.

PHPLD had enkele site wide links naar sponsors.
So what? Er zijn zoveel sites die dat hebben. En aangezien we het hier niet hebben over superhoge pagerank waardes kan je dat bezwaarlijk bestempelen als pagerank verkopen.
Bovendien wil ik er toch op wijzen dat het Google’s probleem is om de juiste waarde aan die site-wide links toe te kennen.
Zij zeggen zelf dat je een website niet moet bouwen voor een zoekmachine…

PHPLD heeft links gekocht met mogelijke pagerank waardes.
PHPLD zal inderdaad wel een aantal linken hebben gekocht op bepaalde sites, directories vooral.
Moet je daar voor bestraft worden? Nee.
Als die sites inderdaad pagerank verkopen moeten die sites bestraft worden door een pagerank vermindering voor de verkopende site. Zoals men met een aantal bloggers heeft gedaan. Maar de site er zo maar uitgooien lijkt me een beetje overdreven.

PHPLD is het slachtoffer van een zoekmachine die alsmaar meer de draad kwijt is.
Google lijkt me gekker en gekker te worden. De eigenaar zocht enkele dingen uit voor me in de logs waaruit niet meteen was op te maken dat de site is gebanned door een editor zoals Ulco op Netters vertelt.
Het gaat dus vermoedelijk over een automatische ban via het algoritme.
Dat gaat wel meer fout. Ik heb al verscheidene sites gezien die zo maar verdwijnen. Zonder reden gewoonweg de vergeetput in.
Ook bij het bestempelen van malware gaat Google aanhoudelijk in de mist.

Kortom, ik vermoed dat PHPLD weerom een slachtoffer is van maffe Google. Je zal maar werk maken van een goed onderhouden directory…
En anders mag Google dringend eens duidelijk maken wat hoe en waarom je je site moet prepareren.
En dan niet via een officieus bericht op de site van Matt Cutts(lees de disclaimer) als het even kan.
En liefst ook nog in het Nederlands.
Wanneer je een marktaandeel hebt van 90 a 95 procent in Vlaanderen en Nederland lijkt me dat niet te veel gevraagd.
Het is niet dat ze geen geld hebben om mensen te betalen he.

UPDATE : PHPLD.nl is ondertussen terug opgenomen in Google’s zoekindex.

UPDATE2 : PHPLD.nl heeft een pagerank afstraffing van min 2 gekregen, van 6 naar 4.

 

20 Responses to “PHPLD.nl uit Google getrapt”


 • Echt triest dat zoiets kon gebeuren. Google heeft je echt in de macht.
  Dagelijks investeerden wij 10tallen € in deze directory, de inkomsten die we via adsense kregen waren om te wenen. Hoe meer bezoekers we haalden, hoe minder we gingen verdienen.

  Google kan mij niet echt beschuldigen van PR te kopen. Al mijn advertenties die ik geplaatst heb, waren van voor de PR update, en ik adverteerde voornamelijk op Biddirectories die nog nagelnieuw waren en dus nog geen PR hadden. Ik had nooit verwacht dat phpLD.nl een PR6 ging krijgen, volgens mijn berekeningen kon dit statistisch gezien niet… Toen ik deze PR6 kreeg, heb ik nog op het SEOLINKS forum gezegd, dat ik hier niet blij mee was. Ze geven je zoiets en dan gaan ze je er voor afstraffen. —> geef het dan niet, of maak het onzichtbaar…

  Dit geval is een zwaar financieel verlies voor phpLD, momenteel is hij dan ook op Inactief gezet. Er worden dus geen unieke artikelen meer toegevoegd, blijven investeren zou pas echt te gek zijn, zolang wij afhangen van deze google bingo.

  Volgens mij is de reden van een ban, dat ik sitewide links verkocht. Maar zoals ik al reeds vermelde, werd er in phpLD megaveel geld geinvesteerd, en daar reken ik nog niet eens mijn eigen uren bij. Overleven met enkel ADSENSE is niet mogelijk. Als je minder verdiend met 800 bezoekers, dan toen ik er 300 had, dan heb je een echt probleem.

  Of ik nog verder doe in de webmaster wereld? Bwaa, ik vrees hier wel voor. Momenteel is het ‘webmasteren’ een financiele kater, dus ik vrees ervoor.

  Als google niet ziet, dat de opzet van phpLD.nl goedbedoeld was, dan heb ik niet alleen een probleem, maar ook zij…

   
 • “k misschien is er hier en daar een puntje waardoor Google zou kunnen zeggen dat ze deze site niet apprecieren.”

  Het verkopen van links is duidelijk tegen de policies, ik zou dat niet als “hier en daar een puntje” willen afdoen.

   
 • Nee, je moet een nofollow gebruiken op die links. Verboden is het niet.

   
 • Ik denk dat het maar een ‘tijdelijk’ probleem was want er zijn nog steeds +600 pagina’s in google’s index en de site wordt nog regelmatig gecrawled..laatste update is van 25 jaunari..

  Dave

   
 • Hij is nog te vinden in de serps maar inderdaad niet zoals het zou moeten. Het is niet dat ze totaal niet meer zijn te vinden en Google hun uit hun index heeft getrapt..

  Ik geloof trouwens ook niet dat ze enkel voor het verkopen van links werden “geftraft”. Je moet hun backlink profile maar eens chekken..ik denk dat het een combinatie van enkele factoren is geweest die hun de das heeft omgedaan.

  Dave

   
 • Ze waren wel degelijk een tijdje uit Google’s index getrapt. 0 pagina’s in Google.
  Nadat ik dit artikel schreef zijn ze terug opgenomen in de index(zie UPDATE onder artikel).
  Heeft een paar dagen geduurd en toen werden de pagina’s terug opgenomen maar dan wel volledig in de supplementals, bijna onvindbaar.

  Ivm dat backlink profiel heeft Chantal geantwoord in een reply op het artikel waar ik de link eerder van postte.

  Mjah ik sluit niets uit maar het lijkt me toch wel gevaarlijk als Google in zoverre zou vertrouwen op backlinks om penalties uit te delen of filters te laten aanslaan.
  Dat zou grote gevolgen hebben als meer en meer mensen dat gaan te weten komen als het werkt.
  Men zou zich dan ook op de sites van de concurrentie kunnen gaan concentreren.

   
 • Blijkbaar heb ik je update gemist…

  Ik heb haar reply gelezen maar als ik check zie ik toch een hoop links staan op bid-directories en ik denk niet dat die daar zomaar ‘ongewild’ terecht komen.

  Maar zoals gezegd, het zal wel een omloop van omstandigheden zijn geweest..En er staan toch een hoop waardevolle artikels op haar site, dat komt wel goed denk ik. Al zou ik het persoonlijk wel overwegen om gewoon een nieuwe site te beginnen want als je éénmaal bent ‘gevlagd’…

  Dave

   
 • Ja idd, eenmaal je site gevlagd heb je het vlaggen :-).

  Zelden of nooit komt dat goed.

   
 • leuk dat er mensen mee achter een oplossing zoeken.

  Echt wakker lig ik er niet echt meer van. Momenteel blijf ik rustig aan nog artikeltjes toevoegen, als google het goed vind om een support site niet te tonen in hun zoekresultaten, dan moeten ze het maar weten. Momenteel heb ik nog een 250unieke per dag, ben daar best tevreden mee.

  We gaan de artikelen nog enkele maandjes verder volhouden, komt er geen verbetering, dan zal ik wel moeten verhuizen met alles. Buiten de support natuurlijk, die blijft dan wel op phpLD.nl

  Stom van mij misschien om die linkjes te kopen op die biddirectories. Een paar honderd dollar heb ik daar aan uitgegeven, of pakweg een 150€. Waaraan google besluit dat ik die geplaatst heb, weet ik niet. Zouden die mijn Gmails lezen? Of hebben die toegang tot mijn paypal account?
  Voor hetzelfde geld had iemand anders die linkjes geplaatst. Dus als je een concurent wil uitschakelen … 😉 echt duur is het niet…

   
 • Chantal, jammer voor je maar zonder tegenslagen leer je niks bij.
  Het kan ontnuchterend zijn maar sommige seo’ers moeten terug met de voetjes op de grond. Je smeekbeden aan Matt Cutts zijn vergeefse moeite, zo iemand doet niet aan individuele begeleiding.
  Verder lees ik daar dat je in paniek? alles “nofollow” hebt gezet ?
  Al eens gedacht aan diegenen die in goed vertrouwen een linkexchange met je gedaan hebben ?
  Ik hoop dat de schade voor je site binnen de perken blijft.

   
 • Ik blijf er bij dat er meer ad hand moet zijn dan overoptimalisatie en/of linken verkopen.
  Da’s gewoon zever, zekers als het om een NL site gaat.

  Als ze linken heeft gekocht dan ligt het probleem bij de verkopers. Pak je de kopers aan dan zet je wel heel wat op stelten want dan kan ik bv zo maar concurrenten penalties bezorgen.

  Om die paar linkjes dat Chantal verkocht gaan ze zich normaal ook niet druk maken.

   
 • Dank je Edwin,

  Nu heb ik weer nieuws vernomen van Matt, maar weeral zo van die vage berichten. Nu maakt hij me attent op het blokje ‘gesponserde artikelen’. Weer vreselijk dom, want als hij naar die 2 artikelen die daarin staan, gaat kijken, dan ziet hij dat er in die artikelen geen externe links staan. Dit is dus zeker geen vorm van Paid Blogging (ofzoiets).

  Volgens mij ligt het probleem bij de software (of script). Wat ik met deze site heb gedaan, kan ik ook op een andere site. Als ik nu juist hetzelfde ga doen, maar dan niet als phpLD support en ook met een ander script, dan heb ik het vermoeden dat ik onder de radar zal blijven, en dat ze me niets zullen doen. Maar, dit is dan ook weer een vermoeden. Bij google weet je niets meer zeker.

  Wat betreft die ‘nofollow’ en linkpartners, ben ik me zeker bewust. Momenteel ben ik dus stelselmatig al de links aan het verwijderen, dus zowel de gratise, de betaalde als de linkpartners. Veel effect of er nu nofollow of follow opstaat is er voor die links toch niet meer. Echt linkjuice geef phpLD toch niet meer door met die penalty. Iedereen die verwijderd word en zich met een geldig email heeft aangemeld zal normaal gezien dan een berichtje krijgen.
  Als alles klaar is, dan is het een artikel directory.

  Mijn paniek is over… ik was wel serieus verschoten, dat geef ik toe. Maar live goes on… we doen verder waar we al jaren met bezig zijn. En ondertussen maakt google zichzelf maar belachelijk.

  In ieder geval THX voor de support, en ook voor Pascal.

   
 • Matt Cutts doet dus wel aan persoonlijke begeleiding en dat is al langer dan vandaag. Ik herinner me nog vlak na de Bidaddy update dat iedereen naarstig naar een oplossing zocht om zen pagina’s uit de toen vernieuwde supplemental index te halen.
  Had hij toch wel niet tegen iemand gezegd dat voldoende pagerank je uit de supplementals haalt zekers …
  Tuurlijk houden mensen dat niet voor zich, kan je zo ook al raden.

  Enerzijds is het zekers niet slecht dat hij dit doet, enige voeling met webmasters is toch wel aan te raden als zoekmachine vermoed ik.
  Maar aan de andere kant beschikt hij over een heel spamteam en komt ie telkens met nieuwe feiten aanhollen om toch maar gelijk te krijgen. Feiten die vaak hoogst twijfelachtig zijn.

   
 • Weet iemand hoe het mogelijk is dat een site van ons bedrijf, de ene week wel op de 1e pagina staat en dan een week weer niet, dan weer terug komt en dan weer twee weken verdwijnt?? Ik begrijp er niks van. Het gaat om http://www.rsedata.at

  Links kopen en verkopen doen we sowieso niet, het enige is dat de site vrijwel hetzelfde is als http://www.rsedata.chhttp://www.rsedata.lu/de – en http://www.rsedatenrettung.de
  Maar die blijven wel vindbaar.. Neem aan dat DC hier ook niet echt van invloed kan zijn.

  Kan iemand mij misschien hier een antwoord op geven of vertellen hoe je reconsideration request kan invullen. Alvast bedankt.

   
 • Geen idee, daar zou dieper onderzoek voor nodig zijn.
  Is het iets dat al een tijdje duurt of is het alleen de afgelopen 2-3 maanden?
  Er is een Google update aan het door rollen dus misschien heeft het daar iets mee te maken.

  Maar dezelfde sites geven natuurlijk wel aanleiding tot duplicate contents …
  De sites zo veel mogelijk uniek maken tov de anderen lijkt me aangewezen.

  Reconsideration request vul je in via Google webmaster tools dacht ik.
  Maar ik vermoed dat dat in dit geval nutteloos is.

   
 • Bedankt voor je support via de mail!
  Ik houd je op de hoogte van eventuele veranderingen.

   
 • zo zo… een nieuwe pr update.
  Na mijn vorige reinclusion request had ik mijn pr terug gekregen op mijn inner pages. Na deze update zakt mijn pr van 4 naar 3 en is alle pagerank weeral verdwenen van mijn inner pages.

  Geen links meer aangekocht, 200 extra artikelen toegevoegd en dan weer dit…
  Ik krijg medelijden met google hun script.. het werkt voor geen meter!!!

   
 • Het begint stilaan zielig te worden hoe Google aan het klooien is.

  Ik krijg er potdorie niks fatsoenlijk meer mee gevonden. Ik moet voortdurend terug vallen op msn om antwoorden te krijgen op mijn vragen.

  Google neemt me mee naar pagina’s met adsense waar ik absoluut niet vind wat ik zoek …

   
 • ik heb dit voorbeeldje als eens gepost op tbforum

  Zoek in google op ‘phpld’ en je vind bij google op nr1 de ‘international’ phpld nog.
  In google.nl zou je dan op max nr2 phpld.nl moeten vinden, andere landen support sites op 3…4…en verder.
  Maarnee, bij google vind je niks, daarvoor moet je msn live of yahoo gebruiken.

  Zo weet ik nog 10tallen voorbeelden.

   
Comments are currently closed.