Staatsbladclip.be malware?

Weer een post na er een tijdje te hebben uitgelegen door ziekte.
Weer eens een falende Google die aan bod komt.

De website staatsbladclip.be wordt gelabeld als malware.
Here we go again …

Staatsblad Clip is een website die de publicaties in het Belgische staatsblad makkelijk toegankelijk maakt aan de internet bezoekers.
Dit zou een initiatief zijn van Telenet alhoewel het domein wel geregistreerd staat bij Hypertrust N.V. uit Leuven.

Google houdt daar blijkbaar niet zo van, stempel malware erop waardoor de website dus niet langer toegankelijk is via de zoekresultaten van Google.

Mijn mening is dat als ze die website dan zo gevaarlijk vinden dat ze die dan uit hun index houden in plaats van deze belachelijke waarschuwingen waar geen kat wat aan heeft.
Integendeel, door het massaal labelen als malware van kwalitatieve sites die niks met malware te maken hebben wordt het begrip malware compleet uitgehold. Eens men dit gewend is gaat geen kat nog kijken naar het label malware. Ze gaan malware op zich zelfs niet langer als (zeker) gevaarlijk beschouwen.

Eerder hadden we ook al ERA vastgoed dat als malware werd bestempeld.
En ik ben er nog tegen gekomen…

Ter info een screenshotje :

staatsbladclip malware google

staatsbladclip malware google

 

2 Responses to “Staatsbladclip.be malware?”


  • Ik kwam iets soortgelijks ook laast tegen. Ik moet zeggen dat ik hiervan ook niet zo gediend ben. Ik moets wel even drie keer kijken voordat ik doorhad dat het echt google was die dit deed. In eerste instantie ging ik er vanuit dat het een fake pagina was , waar ik dus echt niet in moest trappen. Dat bleek later dus wel mee te vallen. In inder geval zou ik willen verzoeken om niet voor god te gaan spelen aan de grote G.

     
  • Ook ik heb problemen met google, had een software voor poker op mijn website staan, daarna verwijderd en opnieuw een aanvraag gedaan voor herziening. melding dat het wel enkele weken kan duren…. tja, weken en dagen erop gewerkt om een fatsoenlijke website ineen te knutselen en nu weken wachten totdat deze heren mijn website terug goed keuren… je zou voor minder balen!

     
Comments are currently closed.