Medion notebook recensie

Wat nu volgt vind ik zelf ongelooflijk.

Het verhaal van een medion laptop waarvan de draadloze netwerkkaart(WLAN) nooit zijn nut heeft bewezen … Tenzij …
Tenzij in de herstellingsdienst van medion te Panningen.

Het begon allemaal begin 2006. Ik was op zoek om een notebook aan te schaffen en was tal van modellen aan het vergelijken.
Eind februari 2006 was er een medion laptop aanbieding bij de Aldi. Ik op zoek naar ervaringen en recensies op het internet en daar bleek een groot deel positief over deze laptop, vooral de dienst en service na verkoop zou geweldig zijn(ik had toen al moeten weten dat notebooks die vaak moeten worden hersteld niet de beste keuze is maar soit).
Er waren ook wijze ervaringen bij die zeiden dat er betere keuzes te maken zijn.

Maar ok, het merendeel der recensies ging in de richting van positief.

Op 1 maart 2006 trekken we naar de Aldi en we schaffen ons dat ding aan.
Heel tevreden dat we nu eindelijk een laptop hebben gaan we er verwoed mee aan de slag. Al snel bleek dat de de draadloze netwerverbinding niet meteen een succes was. Maar dat gaf niet zo veel, we deden vast wel ergens iets verkeerd en dat zouden we op een later tijdstip wel eens uitpluizen.

Op 17 oktober doet de muis het niet meer. Versleten?
We nemen contact op met medion die de muis laten ophalen en na tests in medion servicecentrum vaststellen dat deze inderdaad stuk is en er wordt een nieuwe opgestuurd.
Die heb ik nog steeds niet gebruikt en dient enkel als backup.
Ik heb me toen bij een plaatselijke winkel een nieuwe aangeschaft en die doet het tot vandaag nog steeds zonder mekkeren.

Tevens maakte ik toen al melding van de slechte wireless verbinding om maar niet te zeggen de niet werkende draadloze verbinding. Ik ben namelijk van mening dat als je 2 meter van je router zit en je hebt amper een fatsoenlijke verbinding terwijl er een pc op 30 meter staat met uitstekende verbinding dat je dan kan zeggen dat je draadloze verbinding het niet doet.

Soit, in de loop van de volgende maanden rijden we op een gegeven moment zelfs naar de hersteldienst in Panningen om dat eens te laten nakijken. De medion techniekers vinden niks. Volgens hen is alles in orde maar ze herinstalleren de software op de notebook wel en geven me een nieuwe installatiecd mee want er zou met de vorige iets niet in orde zijn.

Soit eenmaal thuis stellen we vast dat er nog niks verandert is.
Soms geeft hij netwerken aan, soms niet. Wanneer hij dan netwerken aangeeft geven die het uitzicht van zeer goed bereik. Verbinding maken is me echter zelden gelukt. Die gelukte pogingen kan je werkelijk op 1 hand tellen sinds aankoop.

Telefonische support bij medion lijkt zelden te begrijpen dat er een probleem is. Vaak laten ze je vanalles proberen maar ze weigeren pertinent te snappen dat het ding niet werkt.
Ik word die hele zever zo moe dat ik op een bepaald moment een aangetekende brief schrijf naar hen(27-12-2006).
Op die brief heb ik tot op heden geen enkele reactie gehad.
GEEN ENKELE!

We laten het allemaal nog maar eens zinken want je wordt het snel beu om met zulk een diensten om te gaan.
Doch geregeld neem ik weer contact op om de draadloze netwerkkaart werkend te krijgen. Nutteloos veelal.

Enkele weken geleden, na weer een telefonisch contact waar men de mens zo veel mogelijk probeert op stang te jagen, spring ik in de auto en rijd weerom naar Panningen. Ik lever de laptop in bij medion met de mededeling dat ik die niet terug wens als ie niet werkt naar behoren.

Een week later ontvang ik een brief dat ik 65 euro moet betalen om de notebook terug te krijgen omdat er een niet geeigende procedure is gevolgd bij de inlevering.
Ik meteen weer naar het servicecentrum in Panningen want dat gaan ze me even persoonlijk mogen uitleggen.

Eenmaal aangekomen in het medion servicecentrum te Panningen krijg ik na even wachten een technieker die me zegt dat er niets scheelt met de notebook en dat zij er zelfs een halve dag film over hebben gekeken via hun draadloos netwerk.
Ik geloof er niks van en zeg dat ook maar als de techniekers mij garanderen dat alles werkt zoals het hoort … Dan kan je enkel huiswaarts.
Doch zie ik nog een factuur zitten bij de laptop voor ik vertrek.
Nog eens 65 euro betalen wegens het herinstalleren van een nieuwe software image.
Bizar dat zij een nieuwe software image installeren en dat er nog steeds een firefox browser geinstalleerd is met dezelfde instellingen als die ik gebruik.
Ik heb dan ook niks betaald. Dit was pure poging tot oplichting. Bij beide bedragen.

We komen thuis … niks werkend van draadloze verbinding. De technieker had gezegd dat er softwarematig iets fout was met de laptop en dat ik eens de fabrieksinstellingen moest terug zetten.
Dat deed ik, niks.
Zelfde probleem, zelfde frustratie, zelfde tijdverlies.

Vandaag belde ik weerom eens met de medion diensten. Weerom draait het op niets uit. Die mensen lullen gewoon tot je stem wat luider wordt(na 20 minuten krijg je er ook pleuris van ook zeg) en dan zeggen ze dat ze je gaan doorverbinden met de klachtendienst.

Daar dreigt(geen overdrijven hier) men mij weer 65 euro aan te rekenen als alles bij hen werkt(waar ikzelf geen enkele controle over heb).
Maar ik heb er geen boodschap aan of het bij hen werkt, het moet hier werken!

In juni dit jaar heb ik een toshiba notebook gekocht, nooit problemen. Altijd werkend.
Ik doe met die draadloze netwerkkaart wat ik wil, net zoals ik dat doe met draadloze netwerkkaarten in andere pc’s.
Soms zet ik beiden naast elkaar en test ze. Op verschillende locaties, verschillende routers en diets meer.
Telkens werkt de toshiba notebook probleemloos terwijl de medion laptop niks doet qua draadloze netwerkverbinding.
Geachte techniekers bij medion :
Het ligt niet aan de router
– Mijn MAC-adres is nergens geblocked
– Ik heb dit elke keer telefonisch en schriftelijk aangegeven maar toch blijft men daar op doordrammen.
– Ik weet wat een MAC-adres, router en draadloze netwerk verbinding is en hoe die te configureren.
– Ik weet evenzeer dat die niet werkt bij de medion laptop.

Waarom wordt ik bedreigt als ik gewoon wil dat men notebook doet waar ik voor betaald heb?
Geen idee. Maar het gebeurt en werken doet ie nog steeds niet.

Neemt u van mij 1 goed advies aan, blijf weg bij medion.
En als u mensen hoort vertellen dat ze zo goed geholpen worden bij de medion servicedesk dan moet u eens vragen hoe het komt dat ze daar moesten zijn.

 

287 Responses to “Medion notebook recensie”


 • Hebben gelijkaardige problemen met servicedienst van medion. Alhoewel er duidelijk iets aan onze laptop, gekocht in Aldi in oktober 2006, mankeert, beweren zij dat deze perfect werkt. Nochthans hebben wij niets anders dan problemen. De laptop werd reeds meerdere malen verzonden naar medion, er werden al boze brieven geschreven en meermaals getelefoneerd, maar een herstel is er nog altijd niet. Misschien als de garantie verlopen is?

   
 • Mja, ik kan in de logs van deze site zien hoe bezoekers hier terecht komen.
  Er zitten daar opvallend veel bezoekers bij die problemen hebben met de draadloze netwerkkaart (WLAN) van hun medion gerief …

  Nu weet ik niet of dit van toepassing is op u of anderen maar ik weet dat de gebruikte draadloze netwerkkaart in mijn notebook gekend is als problematisch. Er zouden in de wereld heel wat problemen zijn met die kaarten(of een deel ervan) alleen hebben ze dat bij Medion tot op de dag van vandaag nog steeds niet door blijkbaar.

   
 • Ik heb enkel en alleen zeer goede ervaringen met medion en zijn garantie, stipt, puntueel en een fantastische dienst naverkoop,zelfs na de garantie periode.Ik heb nog nergens zo een service gekregen.
  Willy

   
 • Ik heb een desktop (+ monitor) en een laptop-PC van Medion, beide werken perfect op het draadloos thuis-netwerk, en ook op andere vlakken nooit enig probleem ondervonden. Mijn volgende PC (de desktop heeft al heel wat jaren redelijk intensief gebruik achter de rug) wordt dus hoogstwaarschijnlijk weer een Medion.
  De helpdesk van Medion heb ik tot hiertoe enkel nodig gehad voor het bestellen van een gebroken auto-oplaadkabel van mijn Medion Pocket PC (eigen fout), en dat verliep vlekkeloos: snel, efficiënt en vriendelijk.

   
 • Heb ook een Medion Laptop en ik denk dat het zelfs dezelfde is maar zoals de schrijver zelf al zegt: soit.
  Ik heb totaal geen problemen, werk al jaren tot mijn volle tevredenheid draadloos en heb nog nooit gebruik moeten maken voor de laptop van de Medionservice. Echter al wel een keer voor de HDD recorder maar dat was een zeer snelle, goede GRATIS service. Kreeg zonder problemen een volledig nieuwe opgestuurd. Ook mijn Medion PDA met navigatie werkt vlekkeloos wat ik dus NIET van mijn eerdere HP iPAQ kan zeggen…Dus aub niet alle Medion producten over een kam scheren, ze verkopen wel degelijk kwalitatief goed spul in een zeer redelijke prijs kwaliteitverhouding!

   
 • Wat ik mij afvraag : zijn er ook mensen die een medion product hebben gekocht waar ze niet mee terug zijn moeten gaan?

  Ik zeg helemaal niet dat alles van medion slecht is. Ik stel wel vast dat er een vrij hoog percentage is dat beroep moet doen op de dienst na verkoop.

  En zoals ik zelf al aangaf ligt het 9/10 aan de netwerkkaart van Intel.

  Maar dat neemt niet weg dat ze mij tot 2maal toe hebben proberen op te lichten in het Medion Service centrum.
  Dat gaat mij net iets te ver.

   
 • Beste,

  Met ontzetting las ik uw recentie over de “slechte” medion laptop uit ‘den Aldi’
  Zelf heb ik in de lente 2007ook zo een ding aangeschaft en ik moet zeggen… probleemloos.
  mijn draadloos internet, muis, software,… de laptop werkt bij mij als geen ander. Zelfs met connectie naar allerhand externe toestellen voor opnames van dvd, cd, Lp… Alles is slechts een muisklik verwijderd van een perfecte toepassing.

  Ik ga niet ontkennen dat er misschien wel slechtwerkende toestellen tussenzitten. Maar mijn aankoop is het levende bewijs dat er net zo zeer exemplaren zijn die het perfect doen.

  Chris.

   
 • U gebruikt uw laptop toch? 🙂

  Ontzetting?
  Maar ontkennen dat er (behoorlijk wat) slechte toestellen tussen zitten gaat u niet doen?

  “Zelfs met connectie naar allerhande externe toestellen..”
  Tja, zo gaat dat de dag van vandaag. USB ed geven u die mogelijkheid.
  Het zou maar erg zijn als dat niet kon.

  Vindt u het normaal dat men mij 130 euro probeert aan te rekenen voor dingen die of niet gebeurt zijn of geen grondige reden hebben?

  En de draadloze doet het nog steeds niet hier …
  Tenzij ik gebruik maak van mijn toshiba notebook …

   
 • Heb in 2004 een PC Medion aangekocht en ben tot onlangs tevreden. Enkel installatie met Phillips router voor TV Belgacom en I-talk kon hij niet vinden. Met mijn draadloos router van NETOPIA heb ik geen probleem en werkt al jaren perfect. Dus heb ik Belgacom TV terug gerstuurd. De online service en bellen naar Belgacom heeft mij ook niet kunnen helpen. Verder worden er downlaods gevraagd maar dat kan ook niet meer, weer enkele malen gebeld, naar gfc-medion, maar steeds nog geen oplossing gevonden. Ze spreken zelfs om de PC terug in beginstand te zetten maar dat doe ik niet om geen gegevens of programma’s te verliezen. Dus blijf ik werken met het verouderde systeem.

   
 • Als ik alle klachten over Medion producten leest. Slaat mij de schrik om de oren om ooit een Medion product te kopen.Toch heb ik andere ervaringen. In mijn bezit zijn een desktop type MED S/N 11148020010502 (aankoopdatum 21-01-2004),een navigatiesysteem Type MD 96900(aankoopdatum 16-11-2005) en een laptop type S/N KNB 702017592.(aankoopdatum 31-01-2007)De desktop en notebook werken draadloos zonder problemen met een Belkin router. Ik herken al deze klachten niet,misschien geluk gehad (?) geloof ik niet in!!!!. Ook met de helpdesk in Panningen heb ik nooit geen problemen gehad,alleen heb ik wel de indruk dat er af en toe goedwillende amateur technische medewerkers achter de helpdesk zitten.Die er weleens lang over moeten nadenken om de klacht te begrijpen. Kan aan mij liggen dat ik de klacht niet goed omschrijft ,maar voor de rest “TOPPY”. Ik wil wel de kopers erop attenderen dat zij kopen bij de Aldi, en dus een koopovereenkomst sluiten met dit winkelconcern.En daarom bij klachten zich tot dit winkelconcern moeten richten en niet tot Panningen. De Aldi is namelijk de verkoper van het product en is dus rechtsgeldig verantwoordelijk voor een goed product.Dat Aldi dit uitbesteed aan Panningen is niet u probleem. U hebt een zakelijke verbinding met Aldi afgesloten en deze is en blijft dus verantwoordelijk voor het oplossen van het probleem en niet Panningen. Dus mijn advies is richt u zich met klachten voortaan tot het hoofdkantoor van Aldi(afdeling Inkoop)

   
 • Ik heb al 2 pc’s gekocht bij aldi nooit enige echte problemen bij gehad, TENZIJ om vista te verwijderen en te vervangen door XP. Maar dit is eerder geraleerd aan vista dan aan medion. Wel heb ik hiervoor naar de medion service gebeld en merkte hier wel duidelijk dat het wel heel erg moeilijk was om ze te laten snappen wat je probleem is. Ik denk dat hun aanbieding van materiaal goedkoop is en goed werkt. Maar er is overal kans dat er soms een slecht product bij zit. Ik merk zeer snel of iemand je wil helpen of niet en bij medion zijn ze van het principe “kun je de klant afwimpelen dan moet je niet twijfelen. Kun je ze niet afwimpelen zoals met artikelen zoals pda’s, gps enz. dan ga je in op de klacht”

  Ik heb die wlan ook en ik moet zeggen dat ik er wel tevreden van ben zelfs na de format van vista naar xp; toen zat ik al online zonder enige installatie van drivers.

  mvg

   
 • http://medion.skynetblogs.be/

  hier kan je nog een ervaring vinden
  laatste update : de laptop is terug binnen voor herstelling
  conclusie: medion panningen wil wel helpen, maar zij staan volgens mij evenmin in voor de productie
  andere vraag evenwel: zijn andere merken even goed ?
  immers: het scherm dat bij ons sinds de start problemen geeft, is een philips scherm; de wlan verbinding werkt bij zeer slechts : is dit medion ? of de belkin router ? eerder laatste, want wlan met andere routers werken wel perfect

  tenslotte: ik denk dat ge op internet meer reacties zult vinden van medion gebruikers, dan gebruikers van bekende en duurdere merken; medion gebruikers zijn volgens mij per definitie veel opener in hun reacties en meningen.

   
 • Naar mijn mening is medion gewoon rommel.
  De kans dat je problemen krijgt met medion producten is tal van keren hoger dan pakweg bij toshiba.

  Medion gebruikers en reacties :
  Dat is 2ledig. Enerzijds gaan er ontzettend veel mensen zijn die amper weten hoe een notebook werkt en die bijgevolg ook niet gaan reclameren als er iets fout is.

  Anderzijds gaan er een hoop problemen gemeld worden die eigenlijk geen probleem zijn.

  Maar het is toch wel opvallend dat de servicedesk bestaat uit een bende leugenaars die bv zeggen dat ze je harde schijf hebben vervangen terwijl dat niet zo is.
  Dat getuigt van fout product, bij zulk een mensen wil je niet terecht komen want staat garant voor problemen.

  Soms heb ik de indruk dat ze bij medion niet echt weten waar ze mee bezig zijn. Om het beleefd uit te drukken.

  In de normale omgang zou ik zeggen dat het een bende prutsers is. 🙂

   
 • Brave Pascal,
  Hou op met je gezaag! Ik geloof geen woord van hetgeen je zit te uit te kramen. Als je toch zo goed op de hoogte bent van de werking van onderdelen van een pc/laptop, dan had je alles zelf al heel vlug of uitgelegd gekregen of zelf in orde gemaakt. Sluit anders aan bij een computerclub. Aldi komt meer in de schijnwerpers omdat zij ZOVEEL verkopen, dikwijls aan mensen die oneigenlijk gebruik maken van de diverse toestellen.
  Een tevreden Aldi-gebruiker (ja, die zijn nog steeds in de meerderheid). En zwijg mij van Toshiba, service kennen zo daar niet.

   
  • hahahah michel de kerpel
   hahahah het antwoord van pascal is een van de juiste antwoorden wat hier staan.
   uit uw woorden te verstaan (gezaag enz)
   ben ik van mening dat je hier nog niet meer uw mening moogt zeggen.
   en uit uw woorden maakik ook uit dat je maar wat zegt om wat te zgeen omdat je thuis niets te zeggen hebt.
   maw
   whatever michel jij bent de man die hier alles weet hahahaha
   niets dus

    
 • Beste Michel,

  Ik zaag niet, ik zeg waar het op staat.

  Men heeft mij in de zeik willen zetten bij medion.
  Blijkbaar mij niet alleen als je zo een beetje op het internet leest.

  Ik zou normaal een klacht moeten neerleggen bij officiele instanties ware het niet dat dat enkel extra tijdsverspilling betekende.

  Ik herhaal, het is geen configuratie instelling.
  Ik herhaal dat er elders in de wereld ook problemen zijn (geweest) met de betreffende netwerkkaart van intel.

  Wat stoort u trouwens aan een ervaring van een product? Wat is uw belang hierbij dat u zo heftig wenst te reageren?

  Geloof je me niet? Dan heb ik een rijke fantasie en zal ik me daar maar gelukkig mee prijzen. Maar mijn duim is niet zo gigantisch dat ik een verhaal als dit er zo maar krijg uitgezogen 🙂

  Het wordt al helemaal hilarisch als je begint te beweren dat medion in Belgie en/of Nederland het grootste marktaandeel heeft.

  En dan nog eentje om het af te leren : Nog meer uitstekende ervaringen met medion

   
 • Lieve mensen,
  Koop nooit pruducten bij medion! als ex- collega van medion kan ik vertellen dat ze helemaal niks maar ook niks van producten verkopen met enige kwaliteit. Leuk weetje? computers verkopen met standaard geprogameerde fouten om vervolgens lekker geld af te troggelen via de helpdesk of nog erger het voorbeeld wat boven beschreven staat! callcenter medewerwerkers hebben de opdracht om binnen 3 min tot een oplossing te komen na die 3 min zijn ze gedwongen om het telefoontje af te kappen. Maakt voor hun niet uit hoe als ze maar een volgend telefoontje kunnen beantwoorden! Medewerkers die hier niet in slagen krijgen binnen 2 maanden hun ontslag.

  Leuk bedrijf he die medion?

   
 • Net als met alle andere merken moet je gewoon overal geluk mee hebben.
  Wij (een gezin met 4 kinderen) hebben onze eerste Medion pc gekocht bij Aldi in 1996. Deze heeft probleemloos gedraaid en na een aantal keren te zijn opgewaardeerd met wat extra geheugen en grafische kaarten hebben onze kinderen in 2001 een nieuwe gekregen, ook van Aldi (Medion). Deze heeft hetzelfde aantal jaren gedraaid maar aangezien de spellen steeds meer eisen van een systeem werd ook deze vervangen in 2006. Tot op heden geen klachten. Alleen een keer een grafische kaart die probleemloos thuis werd vervangen. Ondertussen in 2003 ook een Notebook aangeschaft. Geen enkel probleem mee gehad.Ook weer een geheugenuitbreiding na verloop van tijd maar verder werk ik nog dagelijks met deze machine. Mijn oudste zoon heeft in 2004 een notebook aangeschaft. En mijn middelste zoon dit jaar.
  Nergens vind je dergelijke garantie en service als bij Aldi.

  Onze volgende pc wordt er uiteraard weer een van Medion.

   
 • Philippaerts André

  ook ik kocht een laptop bij aldi, werkte prima, drie jaar garantie. een toets is stuk na 2 jaar. De letter v, ik neem de home toets af en herstel de v. Na 2 jaar stuur ik hem binnen omdat ik onder garantie nog een onderhoud wou. Mijn toestel werkte prima op een paar kleine dingen na. Als ik de deksel bewoog tijdens werking viel mijn laptop uit. na een paar telefoontjes van wat er eigenlijk scheelde kreeg ik een rekening van de vervoerskosten zijnde 65€ plus een rekening van ik dacht 467€ voor vervanging toetsenbord en moederbord. wegens vloeistof in de laptop. ik zou niet weten vanwaar die zou moeten komen, en kan ook niks bewijzen, zodoende vraag ik mijn toestel terug in de staat dat het zich bevond. ik kreeg hem terug mits betaling van 65€ en mijn laptop heeft nog een maand gedraaid en ligt nu volledig in panne. wel hadden zij nog het lef om een mailtje te sturen met de vraag of ik tevreden was met de afhandeling van de Aldi hersteldienst? De antwoorden die ik wou geven stonden niet bij de mogelijkheden. allesinds bedankt Aldi ondanks goede kwaliteit zal ik er niets meer kopen wegens hun hersteldienst. Dank u

   
 • Wel ik heb net dezelfde problemen draadloze netwerkverbinding te krijgen. Werkt helemaal niet meer. Heb eveneens laptop van medion begin 2006. In het begin deed ie het af en toe maar heb het al lang opgegeven. Ben helemaal neit van plan mijn pc zomaar op te sturen of achter te laten. heb wel heel wat op dit ding zitten. ik vertrouw de zaak zo niet. Weet eigenlijk ook niet of ze gegevens kunnen vinden zoals paswoorden en dergelijke ook al heb je ze niet opgeslagen. Vroeg me af of het niet mogelijk is om een andere kaart in te steken? Ik moet wel zeggen dat ik er niks van ken.

  Dus Pascal je bent niet alleen met een niet werkende medionlaptop voor draadloze connectie. Voor de rest moet ik zeggen doet hij het naar behoren.

   
 • Ow maar ik zie wie er op deze site terecht komt en wat ze intikten in de zoekmachines hoor. Je staat er versteld van hoeveel mensen op zoek zijn om dit probleem op te lossen.

  Maar je verhaal klinkt me heel bekend in de oren. 🙂

  Mja wat betreft paswoorden ed, ik denk niet dat dat een probleem zou zijn. Natuurlijk is dat wel vindbaar enzo maar die jongens moeten ten slotte ook hard werken daar.
  Wat sommigen ook moge beweren, ze verzuipen daar in het werk. Allemaal dingen die perfect werken uiteraard! 🙂
  Maar tja ze hebben geen oplossing en bovendien loop je het risico om eveneens onterechte kosten te worden aangerekend.

  Voor de rest is het idd een prima laptop. Maar daar ben ik niks mee. Als ik betaal voor iets dan wil ik dat ik krijg wat ik koop.

  PS : Wel niet vergeten de wireless lan in te schakelen! Als het dezelfde laptop is heb je rechts 2 drukkertjes zal ik maar zeggen. Eentje daarvan dient om de draadloze netwerkkaart in te schakelen. Anders doet ie het niet.

  Ook zijn er driver updates voor de netwerkkaart die voor velen een oplossing brachten(er waren in het begin heel veel problemen met de WLAN’s van dat model) maar die hielpen mij ook niet verder.

   
 • Aan Philippaerts André:
  Ik heb momenteel hetzelfde probleem, vloeistofschade. (zogezegd)
  Ik heb foto’s gevraagd, en die net ontvangen.
  Hebt u ook foto’s gekregen? Zoja, gelieve die even hier te zetten, zoneen, gelieve dan even foto’s te vragen aan medion en die hier te zetten.
  Ik zou ze graag vergelijken met de foto’s die ikzelf heb gekregen, aangezien ik het zaakje niet vertrouw. (onduidelijke foto’s, waarop het onmogelijk is om te zien of het wel degelijk over mijn toestel gaat)

  @pascal: Indien mr Philippaerts niet meer reageert, zou u dan hem kunnen contacteren via email, en hem mijn email doorspelen?

  mvg,

  Ruben Laureys

   
 • Dat is ondertussen gebeurt!

   
 • Bedankt pascal, ik wacht nu op de reactie van mr Philippaerts.

   
 • Ik heb twee al wat oudere laptops van Medion (MD41300 en MD5400) en gebruik die in een professionele omgeving (aanvankelijk waarvoor ze gemaakt zijn, nu als backup-server en printer-server). Tevens had ik 2 Toshiba satellites. Ik moet u zeggen dat ik met de Toshiba’s veel problemen heb gehad en ze ondertussen heb verkocht. Op de MD 41300 zit een wireless Prism-kaart. Deze presteerde helaas ondermaats (wegvallende verbindingen) en heb ik later vervangen door een externe Gmax van USR. Voor het overige is mijn ervaring met medion zeer positief.

   
 • Hoi

  Ik lees dit hier allemaal en moet toegeven dat in 2006 een slechte productie geleverd is….
  Iemand die ik ken heeft daar ook problemen mee…
  Ikzelf heb hem in mei 2007 gekocht en dat was een goede productie…
  Mijn enige klacht is dat ze de juiste klevers op de harde schijf mogen kleven…

  Door een virus was mijn harde schijf gecraschd en ben ik om een nieuwe gegaan…
  Er stond op dat het een Atta was tot ik in de winkel kwam…
  Bleek mijn harde schijf een Satta te zijn…

  Maar voor de rest geen enkele problemen…
  Draadloos internet doet het ook perfect…

   
 • Ik heb een desktop Pentium D – ongeveer 2 jaar geleden gekocht en dus nog 1 jaar garantie.
  Begin vorig jaar 2007 kreeg ik ineens een probleem met Updater.
  Mijn computer vond dit ineens niet meer en niets werkte meer.

  En toen begon mijn lijdweg bij Medion. Eerst terug installeren met de CD rom. Toen kon ik Excel niet meer gebruiken = update van Microsoft ophalen. Dan moest ik bij Works ineens de CD rom gebruiken voor verdere installatie wat uitdraaide dat Works/Word helemaal niet meer werkt.
  Tot vervelens toe blijft men zeggen dat je dan maar terug alles moet installeren.
  Ook vervelend maar dat lostte het probleem niet op.
  Tal van mensen van medion heb ik aan de lijn gehad en niettegenstaande zij zogezegd alles noteren moest ik telkens mijn verhaal helemaal opnieuw vertellen. Een verhaal dat trouwens steeds langer werd.
  Ik probeerde het ook via de email op verzoek van de online dienst om mijn telefoonkosten te beperken. Die emailsupport zei dat ik de online moet kontakteren en zo werd ik om en om gestuurd tussen 2 medion diensten. Als je dan uit ergernis in hoofdletters begint te schrijven omdat die email support het vertikt om je email te lezen en service te verlenen, krijg je een agressieve reply dat hoofdletters niet aanvaard worden en bij een volgende keer je als klant wordt geweigerd. Dreigen kunnen ze wel maar oplossingen geven niet. Uiteindelijk met dreigen van mijn kant kwam er terug schot in de zaak. Maar ze bellen je als je aan het werk bent! Tja dan kian je niet veel doen.
  Elke medewerker komt steeds met een ander verhaal tot oplossing af dat door een andere medewerker dan niet wordt goedgekeurd.
  Ook de primium medewerkers als je die uiteindelijk krijgt, komen met allemaal andere verhalen af.

  Uiteindelijk wil men imagen wat je dan 65 euro gaat kosten en je moet je computer 14 dagen missen.

  Garantie? Waarvoor dient die garantie eigelijk? Niets.

  Ik heb de software die er bij krijgt laten testen en die is blijkbaar vol met fouten aangetroffen. Als je dat meldt dat zegt men gewoon dat de software niet onder de garantie valt. Je koopt dus iets defect of beter gezegd je krijgt onbruikbare software mee.

  Bovendien zou je van XP de original CD moeten meekrijgen volgens Medion. Toen ik meldde dat ik zoiets niet heb gekregen, was de verbazing groot.

  Vandaag de dag is er nog niets in orde gebracht door Medion. We zijn een jaar verder. Wil ik nog iets gedaan krijgen in de garantie als die wordt toepast natuurlijk zal ik dus nogmaals een reinstallatie moeten doen met een online support constant aan de lijn. Ik geloof er niet meer in.

  Ik ga ervan uit dat zolang je computer loopt je goed zit. Eens problemen laat Medion je nog meer in de problemen lopen omdat alle medewerkers iets verschillende zeggen en laten doen.

  Ik ga eens de kost optellen als ik een lege computer koop en die gewoon laat samenstellen zoals ik die wil. Het gaat goedkoper zijn en het gaat beter lopen denk ik.

  Medion???? Goedkoop misschien maar geen service

   
 • Jaah vreselijk die middeleeuwse toestanden bij bedrijven dat ze e-mail niet als een serieus communicatiemiddel gebruiken.
  Telenet heeft daar ook een handje van weg.

  Volgende keer moet je systeemherstel proberen. Herstelt het systeem terug naar de vorige goed werkende toestand.

  Openoffice al eens geprobeerd?

   
 • Hmmz, ik heb al 2 jaar een medion computer en heb er nog nooit echt problemen mee gehad. MIsschien gewoon pech gehad en een productiefout gekocht?
  Anyway, het is inderdaad niet plezant om steeds over en weer gestuurd te worden zonder geholpen te worden…

  Succes nog ermee 🙂

   
 • wij hadden ook een laptop van medion.
  wIJ hadden hem dagen aan de oplader gedaan.
  toch viel steeds uit.
  ook internet doet het niet steeds valt de verbinding weg.

  groet,

   
 • Bende zeveraars,

  Geloof me, maar acer en siemens zijn stukken plasieker dan een medion.
  Geloof me, ik heb er ook ééntje van medion en misschien moet je het functie [FN] en de passende toets gebruiken om je wlan-kaart hardwarematig in te schakelen.
  Nog iets: wlan verbinding hangt volledig af van je router.
  Omdat mensen er niets van kennen is het bucht …
  Ik zit al twee uur en half op internet met mijn ‘medion’. Op het accu, draadloos. Met daartussen een mooie betonnen muur, maar ik heb geen problemen… (sterke routerantenne + antenne versterker (uit karton (zelfbouw)))
  Vreemd, vreemd.

  btw bel misschien ook eens naar intel want die maken de wlan kaarten voor bijna alle laptopts (en er zijn er maar 2 dit jaar)

  Marcel, Coda_OF_Lifes

   
 • Acer en Siemens zou ik ook niet aanraden. 🙂

  Ik heb ook al vermeld dat de WLAN kaart moet ingeschakeld worden. 🙂

  Ik heb overigens meermaals en heel duidelijk vermeld dat ik getest heb op meerdere routers.

  Het is bucht en de onterechte facturen zijn oplichting.

  Volgens mij heb je dit artikel en de reacties niet goed gelezen. Waarom reageer je dan op deze manier?

   
 • ik zie hier zeer veel problemen met medion.
  ik heb bijna alles wat medion al heeft uitgebracht van: fotocamara,videorecorder,dvdspeler,mp3speler,zelfs een een hele vaste computer en zelfs een laptop en ik mag tot nu toe nog altijd van niets klagen ik heb waarschijnelijk ook geluk en ik,zelfs in mijn famillie hebben ze ook al die producten en zij zijn er ook zeer content van.ja ik ga natuurlijk medion niet afbreken als merk maar de service is bij veel andere merken ook niet altijd veel soeps.
  ik wens al de mensen die problemen hebben veel sterkte en geduld toe.groeten van een wel tevreden klant.

   
 • HELP HELP voor Notebook MEDION

  Het begon destijds met notebook MD 6020 (euro 1499 bij Aldi…)
  Na ruim 50x langdurige telefoongesprekken ,div e-mails,aangetekende brief.. en 2x (ja…tweemaal) voor reparatie terug naar de Helpdesk van Medion werd werd na zeer fors aandringen de laptop MD 6020 omgeruild voor:
  ——
  Notebook Medion MICROMAXX MD 40142 (Gode zijdank hiervoor)
  Ook deze ging snel kapot : uitgaan bij dekselbeweging en nog wat toestanden Ook deze laptop diende 2x gerepareerd te worden !

  (gelukkig allemaal nog net binnen de garantieperiode.
  Bij de laatste reparatie is de notebook terug ontvangen in de kooptoestand met een testrapport en inmiddels alweer bijna 2 jaren goed werkend.

  Echter….nu 2008
  Met e-mail berichten maken,gaat het scherm tijdens het typen steeds
  even uit (zwart) Bij controle blijkt nu dat er een andere Windows XP
  en Nero is opgezet. Helaas zijn de CD roms van die serie destijds niet mee gestuurd . WIE HEEDT DEZE NOG….?

  Nu….
  De DVD-RW/-R +DVD ROM +CD-RW wil niet werken.
  lezen geen probleem,maar branden lukt niet.Na het brandproces geeft hij aan dat het proces voltooid is,maar er is niets op de schijf gebrand. Div.Nero 6 t/m 7 essential geprobeerd. De DVD -RW schijfjes, geven op andere computers geen enkel probleem,ligt het aan de interne
  DVD brander??? Het is duidelijk dat ik absoluut geen enkel vertrouwen meer heb in de techn dienst te Panningen. (vernieuwing voor een aow ér) is geen optie.

  Wie wil mij een kundig technisch advies geven.
  alvast heel,heel hartelijk dank
  Martin

   
 • “Wie wil mij een kundig technisch advies geven”

  Ik alvast niet Martin, ik heb mijn medion probleem zelf nog niet opgelost gekregen 🙂

  Systeemherstel geprobeerd?

   
 • oh,ja…ik vergeet te vermelden dat na ontvangst van een van de reparaties het toestel ongerepareerd terug werd bezorgd en ook nog eens een keer dat het toestel van alles en nog wat mankeerde en dat na die daaropvolgende en laatste reparatie destijds het binnenwerk volgens de het bijgesloten techn garantie rapport grotendeels was vernieuwd!!!
  Dat moet dan wel een heel bijzondere reparateur geweest zijn.
  Rest mij slechts te geven EEN IJS maar dan ook IJSKOUDE DOUCHE voor
  Medion te Panningen.

   
 • ik heb in 2001 een medion pc gekocht na 1.5 jaar zag ik in het monitor heel kleine blauwe stippeltjes dan heb ik gebeld naar de service van medion ze hebben mij proberen helpen door de telefoon maar dat lukte niet en ze hebben me gevraagt voor het monitor naar het service te brengen,dat heb ik gedaan en ik kreeg onmiddelijk een zefde nieuwe monitor uit doos weer ik was heel kontent na al die jaren heb ik deze pc gebruikt wel soms upgrade gedaan maar hij werkt nog perfect het is zeker een aanrader medion pc

   
 • Beste,

  Zelf hebben we thuis ook twee laptops staan die we gekocht hebben bij den ALDI, de oudste is ondertussen een jaar of zeven en de andere is nu ongeveer een jaar oud.
  We hebben nooit problemen gehad met één van deze toestellen, en de draadloze netwerkverbinding werkt perfect op beide pc’s (thuis hebben we wel een draadloze router van BELKIN staan welke perfect werkt).
  We nemen beide laptops ook telkens mee we op “vakantie” gaan zowel naar Frankrijk als naar Denemarken, Noorwegen en Zweden, in deze landen vinden deze pc’s ook probleemloos draadloos internet.
  Kortom we hebben geen enkele slechte ervaring met deze laptop’s ook al zijn ze van den ALDI.
  Het enigste waar ik je wel in kan gelijk geven is dat de helpdesk in Panningen enorm slecht werkt, ik heb er eens naartoe gebeld om iets te vragen over een ander product van Medion, en werd van het kastje naar de muur gestuurd, en kreeg het zelfs aan de stok met één van de telefonistes omdat ik zei dat ik vondt dat ik geen afdoende antwoord had gekregen op mijn vraag. (deze telefoniste heeft het zelfs gepresteerd om de hoorn in de haak te gooien).

  In elk geval geen slechte ervaring met de laptops van den ALDI maar wel héél slechte ervaring met de helpdesk in Panningen.

  Groeten,
  Patrick

   
 • Was van plan lap te kopen in Aldi.
  Heb al een desktop en een beetje ervaring met Panningen.
  Inderdaad terechte opmerkingen. Vermoedt ook dat ze in Panningen
  veel werk hebben.
  Zal uitkijken naar andere mogelijkheden ivm service.
  Thanks for the tips
  gr Danny

   
 • Ikzelf heb ook nare ervaringen met mijn aldi latop.
  De draadloze netwerkkaart (een nitro, high performance wireless networking) geeft op enkele meters van de router geen connectie (heeft nooit goed gewerkt), de usb wifi adapter die ik me uit pure miserie aangekocht heb werkt probleemloos.
  Bij gsc zeiden ze me ook dat dit onderdeel probleemloos werkt, een andere computertechnicus melde me nadien dat die grote rommel is en nooit goed zal werken.
  Na anderhalf jaar crashte mijn HD, die hebben ze toen bij GSC vervangen, maar ze konden niets van informatie van de oude halen, die was te zeer beschadidgd zeiden ze. Ik heb hier met een freeware programaatje nog 90 procent van mijn gegevens af kunnen halen, nogmaals dikke knoeiers bij gsc dus.
  de batterij, die ik nochthans altijd geladen en gebruikt heb zoals het hoort (meestal werk ik op netstroom) is na een jaar al plat na de laptop een uurtje aan te laten staan (zonder enige applicatie te openen).
  Nu na een jaar of vier is het scherm zo mat geworden dat ik er steeds een externe monitor op aansluit.
  Eerlijk gezegd, dikke rommel dus.

  Joris

   
 • Beste mensen,
  Heb in 2004 voor mijn man een laptop gekocht.
  Eén maand voordat de garantie (3 jaar)zou verlopen starte hij niet meer op. Naar Panningen gebeld en dit meegedeeld. Werd keurig te woord gestaan en vertelde mij dat ik op hun kosten de laptop kon opsturen. Moest wel een brief bij wat er aan mankeerde. Ook verteld dat de DVD-brander het had begeven na heel intensief gebruik.
  Dit alles was geen probleem, want ik kreeg de laptap snel weer retour met een nieuwe accu en nieuwe DVD-brander (ingebouwd natuurlijk). Dit alles heeft ons geen cent gekost.
  Verder doet de laptop het prima ook al is deze nu al 3 jaar oud, ook de draadloze internet. Ik denk dat de mensen er niet alle verstand van hebben hoe alles werkt en gaan dan Medion (Panningen) lopen afzeiken. Schande!.
  Ik zeg alleen prima spul met hele goede service!!!!!!!!!!!!!

   
 • Ach ja, aan jezelf herken je de wereld he … 🙂

   
 • Pascal,

  Ik heb uw verhaal gelezen. Dat gij de probleem niet kunt oplossen da kan ik nog begrijpen, maar dat de technische dienst de probleem niet kan achterhalen dat begrijp ik niet. Als techneuten zouden ze de ervaring moeten hebben (zoals wij Telenet techniekers dat hebben) dat als een draadloze verbinding ergens wel werkt en ergens anders dan weer niet, dat dat ligt aan een stoorsignaal dat in de buurt zit. Dit is meestal een signaal van een draadloze garagepoort of zo. Heb jij een garagepoort dat geopend kan worden met een afstandsbediening? Indien ja, voila uw probleem. Wat moet er gebeuren. De channel op de router of op de laptop moet veranderd worden, meestal zitten die poorten op kanaal 6 te werken standaard. Als de wlan ontvanger of router ook op die kanaal is geprogrammeerd dan stoort mekaar dat waardoor uw wireless niet werkt, zo simpel. Zet uw wlan ontvanger of router op kanaal 3 of zo, daarna zal het wel werken. Ik heb heel da pagina en de reacties gelezen, nergens staat deze oplossing vermeld, ik vermoed dat dat de probleem en oplossing zal zijn. Ciao

   
 • Wie wil proberen mag em altijd eens komen afhalen en proberen.

  De draadloze werkt nergens. Niet op een router in de Ardennen en niet op een router in Vlaanderen.
  En niet op andermans router ook niet 🙂

  Volgens mij heeft die laptop helemaal niet gewerkt in Panningen, ze liegen daar wel meer.
  Ik geloof er dus niks van dat ze een laptop een halve dag op hun wireless laten draaien om films te bekijken.
  Ze hebben er gewoon niet naar gekeken of wat oppervlakkige tests gedaan.

  Degene die em toch deftig aan de praat zou krijgen krijgt 50 euro. Op eender welke router.

  PS : op geen van beide locaties zijn wireless activiteiten. Als het dat maar was …
  (Krijg ik eindelijk nog waar voor men Telenet abonnenment? 🙂 )

   
 • Had hetzelfde probleem. De geinstalleerde netwerkkaart heeft nooit gewerkt. Contacten met techniekers van Medion gaven geen resulaat. Enige oplossing en tot grote tevredenheid: een USB netwerkkaart ong. 50 euro : overal perfecte draaloze netwerkverbinding.

   
 • ik heb ook een lop tap hij werkt wel goed behalven dat er een paar doetskes niet meer werken ik weet niet hoe dat het komt ik weet niet of ik hem nu moed binnen doen een mijn dradloos netwerk werkt perfekt

   
 • Ik heb ook een medion 97500 aangekocht begin 2006
  Onmiddelijk problemen met wireless, werkte nauwelijks op 2 meter van de router, terwijl de Dell van mijn werk ruim 200meter van mijn huis verwijderd, in een auto, nog vlot verbinding maakt en houd, op de dezelfde router en hetzelfde kanaal.
  medion retour Aldi en een nieuwe meegebrach, en surprise, met deze kan ik wel in een cirkel 5 meter (uiteraard zonder muren) verbinding maken met router.
  Dan maar met GSC gebeld, nieuwe intel wireless drivers, alle mogelijke settings op maximaal zendvermogen enz tevergeefs
  computer bij gsc binnengebracht, in de wachtzaal blijven wachten, en wonderbaar, er komt iemand met mijn laptop die zegt dat ie daar perfect werkt. Ik vraag om even mee in hun werkplaats te mogen komen kijken, maar dit mag niet om veiligheidsredenen.
  Terug thuis; test; geen beterschap. Dan maar in de solden een pcmcia wireless b kaartje voor 11 euro gekocht, en sdertdien geen problemen meer………

   
 • Ja ik ga me ook zo’n kaartje aanschaffen denk ik. Gebruik de laptop zelf wel niet meer nu dus tja. Nog steeds miskoop en poging tot oplichting bij de hersteldienst.

  Op die hersteldienst weten ze volgens mij maar al te goed wat de problemen zijn. Zal bij iedereen wel ongeveer dezelfde procedure zijn : afwimpelen

   
 • Er is een merk dat zowel service en kwaliteit levert: ASUS

  Dus koop een asus en weest welgekomen in wondere wereld van probleem ICT

   
 • Heeft Asus zo niet een beetje last van snel verslijtende onderdelen zoals toetsenbord ed? 🙂

   
 • ja , jongens boekske lezen en ge zult daar tegenkomen eerst launch manager gebruiken en dan pas wireless toets. is het dan opgelost ja MAAR, na een windows update of installatie van een of ander software
  programma plots geen wireless meer.
  en dan helpt pas uninstall en herinstal launch manager en aktiveren zoals in boekje staat de wireless weer.
  vindt het raar dit hier in de comments niks over te lezen.
  en dan wordt medion maar afgebroken als slecht spul.
  hoe ik dit allemaal weet , ja een belleke naar de service lijn.
  is toch simpel he zonder geld uit te geven en nutteloze aanschaf van andere draadloze spullekes.
  ga echter wel akkoord dat het niet zou mogen maar waar zit het probleem waarschijnlijk bij de bill en zijn bende.

   
 • t a v van martin

  al eens proberen branden met ones , wedde dat ge nero buiten gooit.

   
 • Wel wel, ne kenner 🙂

  Wel idstein(of moet ik zeggen Einstein?), aangezien medion de software van microsoft zelf levert en aanpast naar de noden van de laptop is het al niet zo bijster snugger meer om de schuld richting microsoft te schuiven. Medion ligt er mee te prullen, niet microsoft.

  Bovendien heb ik meerdere malen met de helpdesk gebeld en ben ik verschillende keren tot in het helpcentrum te Panningen gereden.
  Wat gek dat die mensen dat verzwegen hebben voor me. Bizar toch?

  En als gij dan toch de grote kenner zijt, we zullen een deal maken.
  Als gij de wireless van men laptop probleemloos kunt laten werken krijg je 50 euro.
  Als je dat niet lukt krijg ik er 50.

  En misschien heb je ook nog een valabele verklaring voor de pogingen tot oplichting op de helpdesk? t Zal waarschijnlijk liggen aan de kabouters die ’s nachts de boekhouding zijn komen overhoop gooien?

   
 • wow kheb da ier allemaal gelezen, onwaarschijnlijk gewoon
  kzit in hetzelfde schuitje, wel tis te zeggen, een vriendin, ma zij eeft daar weinig verstand van, en ik volg ict, dus probeer ik haar te helpen, maar de helpdesk van medion maakt het mij nie gemakkelijk

  Zij heeft laptop nu ongeveer een jaar (ze heeft em eind mei 2006 gekocht) sinds ze die laptop nie echt intensief gebruikt, had ze het probleem nooit eerder gemerkt of beter OPgemerkt, zijnde het probleem dus, dat haar usb poorten nie echt koosjer werken, al gelijk wel usb apparaat ge der in steekt, em komt altij af met een installatie vensterke, terwijl voor de meeste usb apparateren geen installatie nodig is (zijnde zo getest op andere windows en mac pc/laptops)
  dus het ligt niet aan de usb apparaten!!

  soit, ikke dus wa gegoogled, ergens op microsoft beland, ma ook klacht van medion, en iemand rade aan om de usb controllers is te verwijderen, opnieuw op te starten, zo daze weer worden geinstalleerd, and that should do the trick, nie dus (leek mij eerlijk gezegd ook onwaarschijnlijk dada zou werken, ma soit toch geprobeerd)

  oké, dan nog wa gezocht naar drivers en tools van medion, daar ook een paar dingen hergeinstalleerd en stuurprogramma’s bijgewerkt, nog altij niks

  uiteindelijk gebeld naar de helpdesk dan…mensen lief wat was me dat, eerst en vooral zo’n irritante hollander aan de lijn krijgen, die bedriegelijk vriendelijk lief leek te zijn
  die liet mijn vriendin ( die er niks van kent) toch wel e paar onorthodoxe dingen doen, zoals eerst moest ze haar laptop uitzetten
  dan de batterij er uitnemen, dan moest ze 10x op de aan/uit knop drukken( kan mij iemand het nut hiervan zeggen? ik weet dat nu met vista, een pc in hybride kan staan, en nog altij gegevens in het geheugen onthoudt) daarna moest ze de batterij er weer insteken, opstarten en in de setup gaan (F2) op F9 drukken (is terug naar default settings, weet ook da de medewerker niks van uitleg gaf, van nut of waarom zij diet allemaal moest doen) en vervolgens F10 (save settings and exit)

  rara, als windows weer was opgestart was het probleem nog altij niet verholpen, beter nog de wlan werkte niet meer! als mijn vriendin dit zei, was de medewerker verbaasd: hoezo de wlan gaat niet meer? hebt u op het wireless knopje gedrukt?
  wonder boven wonder, als je nu op het wlan knopje drukt, gebeurt er NIKS meer, het lampje brand zelf niemeer
  mijn vriendin was zo’n een heel klein beetje pissed, dat het probleem niet was verholpen, beter nog, de medewerker had zelf meer slecht dan goed gedaan, dus heeft ze gewoon afgelegd en naar mij gebeld.

  ik kon het eerst niet goed geloven wat hij haar allemaal had laten doen, en als ze zei dat de wlan niet meer ging, dacht ik ook eerst datter gewoon ergens een instelling was verdwenen…
  maar als ik dan ging kijken bij de netwerkadapters, was de wlan adapter gewoon WEG
  dus wat doe je dan, de driver opnieuw installeren die op de recovery partitie staat, dit gedaan, wlan ging nog altijd nie (voor alle duidelijkheid, de dag ervoor werkte die perfect! twas pas na die zogezegde oplossing van die medewerker dat het niet meer ging)
  dan ook van de medion site de drivers en al geinstalleerd nog altij niks…

  dus vandaag, is mijn vriendin naar de aldi gegaan (omdaze niemer naar die helpdesk wou bellen, en gelijk heeft ze) zeggen ze daar van ja, je zal toch nog eens moeten bellen, en vragen naar een ‘reperatie nummer’ en dan komen ze dienne ophalen…

  zogezegd, zogedaan, ze wel opnieuw, zegt eerst dat een collega medewerker de wlan heeft kapot gekregen enz… zeggen ze daar van ja ga terug naar de aankooptoestand
  maar ik had haar gezegd, daze da nie moest doen, omdada het probleem nie ging oplossing (mss voor de wlan wel, maar toch nie voor de usb poorten, want das altij zo geweest, van dag 1 en toen stond em in aankooptoestand, du dada een productiefout is)

  en daze bovendien, waarschijnlijk aar andere gegevens ging kwijt zijn (tzou nie de eerste keer zijn (kheb het ook voorhad bij budgetpc) dat de nfts corupt wordt, en zodus ook u bestanden, en dan zit je daar schoon gebakken met je laptop in aankooptoestand)

  en nog iets, kzie eigelijk ook nie waarom dat zou moeten (kweet dada bij andere merken nie moet) en is ook de logica zelfe…
  ik zou zelf de HD er uithale, en daze der daar dan een schijf in aankooptoestand insteken!
  de manier waarop ze daar testen lijkt mij een beetje voorbijgestreefd , als ze het zelf testen! (vraagek mij meer een meer af)

  dus om voort te vertellen :p omdaze em nie in aankooptoestand willen zetten, weigeren ze om te reparatie procedure op te starten!
  ik heb dan zelf ook nog eens gebeld, weer hetzelfde liedje…

  dus dit is dan de situatie vandaag de dag…waardoor hier beland ben
  dus nu weten we niet goed wat doen meer…
  kdacht eerst dat het probleem was om em in de reparatie procedure te krijgen zonder em te moeten zetten in aankooptoestand (dees is eerder een kwestie van principe eigelijk, zouden we eigelijk wel kunnen doen)
  maar nu hebbek eerder schrik om hem naar Panningen te sturen, als ik zo hoor wat daar allemaal gebeurd, OF beter gezegd, just niet gebeurd :s

   
 • foutje in vorige bericht
  ze heeft hem van eind mei 2007
  kzal wa verstrooid geweest zijn, door al die vermeldingen van laptops uit 2006

   
 • Jawadde Steffie, ik dacht dat ik sappig Antwerps/Kempens kon maar ik heb nog eel wa te lerejen! 🙂

  Tja, Panningen is de enigste oplossing maar ik denk dat je een beetje geluk moet hebben wie er net aan werkt.
  Per slot van rekening zijn die 3 jaren garantie(de voornaamste reden waarom ik aankocht) er om de dingen te herstellen/doen werken.

   
 • lol is geen antwerps/kempens hoor, kben van oost-vlaanderen :p
  hmm ja, tzieter zo naar uit, die vriendin ging morgen is naar aldi in erpe-mere bellen (is geen gewoon filiaal daar, zit daar ook dienst voor klachten ofzo iets) is horen wat die te zeggen hebben
  en dan mss ook is bij Test Aankoop proberen…
  heb jij eigelijk al zulke stappen ondernomen? kbedoel al naar consumentenbond of test aankoop gestapt…want wat jij allemaal al hebt meegemaakt met medion is toch ook niemer serieus é…

   
 • Allez dan, sappig Vlaams … 🙂

  k Steek er geen tijd meer in. Waste of time and time is money.
  Gewoon hopeloos.

  Maar als er zijn die dat wel doen kunnen ze probleemloos een boel klachten vinden in deze post. 🙂

   
 • Gerard de Gooier

  Ik heb nu de tweede Medion Laptop of Notebook (ik weet het verschil niet), maar ik heb ook hierbij hetzelfde probleem met de WLAN ofwel het draadloze Internet.
  Maaaaarrrrr…..ik kreeg gisteren de nieuwste “Tips & Trucs” binnen en laat daar nu precies de oplossing van het probleem in staan!!
  Het is heel simpel,zo simpel zelfs dat ik boos op mezelf ben dat ik daar niet zelf achter gekomen ben!
  Want wat is er aan de hand? Je kunt het draadloze Internet op verschillende kanalen instellen. Standaard is dat 1 of 11. Dus dat houdt tevens in dat (standaard) VRIJWEL iedereen op die twee kanalen werkt en elkaar dus stoort zonder dat men dat weet.
  Aangezien door die storing het Internet gewoon zo gestoord wordt dat het intelligente systeem van Medion, uit veiligheidsoverwegingen, terugschakelt van Internet naar Lokaal gebruik.

  De oplossing is,met dank aan “Tips & Trucs” heel simpel. Men moet gewoon, in de Router, het communicatie kanaal wijzigen naar een kanaal waarbij de storing zich niet meer voordoet.

  (Bij mijn Vigor Draytek 2800 router kun je dat zelfs door de router zelf laten controleren!)

  Hierna waren mijn problemen verleden tijd.
  Dit verklaart echter ook waarom het systeem het bij de, overigens steen goede, servicedienst van Medion, wel goed deed en thuis niet.
  Omdat men daar geen last had van storende buren die op hetzelfde kanaal aan het werk waren!

  Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.
  Groetjes
  Gerard

   
 • Mijn Medion laptop MD965000 en de service daarna ,onbeschrijflijk wat ik daar te horen krijg en meemaak niks werkt er nog na terugzending en betaling van 65€ na talloze telefoons ik lees ook dat ik niet de enige ben michien moeten we allemaal eens bijeenkomen en een raadsman aanspreken wat er kan en moet gedaan worden tegen zulke praktijken ik geef zeker Aldi niet de schuld zij verspreiden maar het product (wat zeker niet aan de eisen van de koper voldoet)
  REDEN / Laptop binnen gezonden met map in XP wat er aan mankeerd
  Laptop teruggekregen zonden iets werkt niet meer zelf Bios is verdwenen .
  Heb restauratie factuur gekregen van 437,44 eur ??? en wat daarna .
  Mijn geduld is op indien er ook mensen van deze praktijken de dupe zijn laat me dringend iets weten op mijn Mail .
  Mijn laptop is 2 jaar oud en heeft nog één jaar garantie .

   
 • Ieder die Rik wil bereiken moet dat hier gewoon in een reactie neerpoten en ik stuur het door.

  Ieder die actie onderneemt kan rekenen op een artikeltje op deze blog.

  Maar ik ga er zelf geen tijd insteken om iets op poten te zetten …

   
 • Medion is een goed merk. Heb hier 5 computers staan. 2 notebook’s een van 2006 en 2007 . En 3 desktops afgelopen 3,5 jaar. Nog maar 2 probleempjes. Met een desktop van 2005 Harde schijf kapot (heb ik zelf vervangen, geen garantie meer) en 1 notebook van 2006 grafische kaar kapot, doordat een vriend met zijn knie op mijn laptop stampte, gelukkig was het scherm niet kapot en alleen de grafische kaart. (binnen gedaan bij medion gsc in belgie, destelbergen. Na 3 weken bericht gekregen dat mijn laptop gemaakt was. Alles was in orde ook de backup en niets moeten betalen.) Natuurlijk moet je ook wat brains hebben, om bepaalde instellingen te veranderen. Zoals de hertz en kanaal van je router. Heb nog nooit geen probleem gehad met medion (draadloos internet enzo) pc en ze hebben aardig wat werkuurtjes achter de boeg. (schroef je pc kennis wat op en alles komt in orde !)

   
 • Ook ik had enorme problemen met mijn laptop van Medion, ik zal alles niet beschrijven, want ik herken de bovenstaande klachten maar al te goed, de helpdesk is waardeloos ze weten niet van de rand en de hoed.
  Laptop opgestuurd, na 3 maanden vol ongeduld wachten, kwam de laptop terug (kosten € 0,00) berichtje erbij dat er inderdaad nogal wat aan mankeerde en dat alles vernieuwd was, Ja inderdaad maar ze hadden ook vergeten om er alles weer in te zetten want mijn DVD en CD brander waren verdwenen, ik was het zo beu en ben naar Aldi gegaan met mijn klacht, ik kon mijn laptop inleveren bij Aldi en heb mijn totale aankoopsom terug gekregen, omdat er veel klachten over Medion waren.

  DUS HULDE VOOR ALDI!!!!!!!!!! Dat is pas service.

  Conclusie ga niet met Medion in zee maar breng je laptop terug naar Aldi.

   
 • Haha, dit slaat alles! 🙂

  Benieuwd wat die mensen denken die hier op zoek zijn of een medion laptop wel van goede kwaliteit is. 😉

   
 • hoi,

  even een tip, net als wat jeannette zegt,als jullie nu problemen hebben met de service, breng hem dan gewoon terug naar de winkel, alleen naar 4 weken kan je hem niet zomaar terug brengen naar een filliaal, maar een tip is bel of stuur een brief naar het hoofd kantoor van de aldi,en leg uit wat je probleen is,ook van de niet geleverde service van medion,dan sturen ze je meestal een brief,die je dan in het filliaal moet laten zien,dat ze hem dan terug moeten nemen.natuurlijk wel met de aankoop bon,want het is niet zo dat wij de slechte service geven,maar medion zelf.

  mvg een aldi medewerkster

   
 • we hebben 4 jaar geleden 3 medion pc’s gekocht er is veel op gewerkt zonder enkel probleem nu word nog 1tje daarvan in de prive gebruikt en zijn zeer content over deze prachtige machines

   
 • Wat positief is of negatief is daar kan een ieder zijn eigen conclusie trekken.
  Ik herken wel veel zaken in de verhalen die ik lees. Als dit alle verkochte notebooks zijn dan wel de gemiddelde ervaringen dan moet je concluderen dat het niet zo best is met de kwaliteit van het product Medion.!
  Ook ik heb heb een notebook van Medion type MD 6200 uit 2003.
  1) Intern Wireles lan heb ik nooit werkend gekregen en echt van alles geprobeerd. Goede Linksysrouter en zelf redelijke Hobbyist , heb om te testen een Belkin USB stick gekocht dit werkte in een keer.
  2) Na 4 maanden vreemde strepen in het beeld- opgestuurd (binnen de garantie) netjes gerepareerd door Medion .

  Heeft daarna 1,5 jaar goed gewerkt (zonder interne Wlan)

  3) Verplaats notebook naar een andere kamer op het vaste Lan deze ethernet poort blijkt ook niet te werken reden onbekend (dan maar weer het Belkin usb stick)

  4) Muziek werd veel gedraaid via koptelefoon–nu doet de interne luidsprekers het niet meer–dan wel erg zachtjes bijna onhoorbaar, reden ??mogelijk slecht koptelefoon ??.
  Dan maar externe USB muziek interface.

  5) Na een gebruik van 4 jaar eind 2007 tijden het branden van de vakantie foto’s op een CD stopt de NOTEBOOK en doet absolute niets meer !! Paniek!! teleurstelling!! Balen !!f..k ding.

  Accu voorzichtig open gemaakt cellen gemeten allemaal 1,2 volt (met belasting)
  Voeding (19 volt)gemeten met belasting 50watt lamp 12volt OK geen probleem.

  Na enige tijd wachten en via externe Ata drivebehuising mijn data (foto,s) veilig gesteld. Toch maar contact met Medion,wordt netjes opgehaald en krijgt na 2 wkn een berichtje dat het DC/DC omvormer deel defect is /plus het moederboard vervangen moet worden kosten 395,- euro of anders 65,- euro onderzoekkosten .
  De kosten zijn zodanig dat je beter 100 euro er bij kan leggen en een nieuwe Notbook kan kopen (Siemens).Een openbaring alles werkt ook het Wifi deel.

  Bij terug ontvangst van de notebook Kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en ben aan het sleutelen gegaan. Bij het sleutelen waarbij hij geheel uit elkaar gehaald is
  Kon ik het mij niet voorstellen dat hij bij Medion service center open is gehaald.
  Tijdens een 2,5 uur sleutelen geheel uit elkaar kome er maar achter wat de beste volgorde is. Ja hoor daar is het bewuste printje DC/DC die de spanning verzorgt in e Notebook. Op het printje SMD (piepkleine)zekeringen van de 3 was er een stuk na een noodreparatie weer in elkaar gezet ongeveer 1,75 uur.

  Notebook was kort weer levend maar geen vut om hem weer uitelkaar de halen .
  4,15 uur sleutelen Dekt mogelijk die 65 euro maar ik krijg het gevoel dat ze de reparatie zo duur maken dat de mensen er van afzien. O ja als ik hem niet retour wilde hebben dan hoefde ik die 65 euro niet te betalen ( Handige reserve onderdelen voor de volgende klant die hem wel laat repareren) Dan zorgde zij dat de notebook afgevoerd werd.

  Laptop kostte 1400 euro koste perjaar 350 euro laat zeggen gebruik 10 uur per week dat is dan ongeveer 1euro per gebruikt uur.

  De service is niet slecht te noemen (mijn ervaring),maar de kwaliteit van Medion daar krijg ik geen warmgevoel van.
  Ik had beter op vakantie kunnen gaan van dat geld dan had ik nog een mooie herinnering gehad.

  Mogelijk dat andere mensen wel een warm gevoel hebben bij Medion dan wens ik ze het goede toe.
  Ook Ikke123 die na 4 jaar nog maar 1 werkende PC over heeft van de 3! en Transporter geen hardfeelings naar jullie MEDION –

   
 • Ik zit ook met een probleem met mijn Medion. Ik kan echter nergens een telefoonnr vinden van de reparatiedienst in Panningen. Kan iemand mij helpen??

   
 • * MEDION Multimedia Helpdesk
  (personal computers, software, printers, scanners, accessoires, camera’s)
  Telefoon: 02-200 61 98 (lokaal tarief)
  Premium hotline: 077 – 88 98 97 (0,45 € / Min.)
  Fax: 02-200 61 99 (lokaal tarief)
  Maandag – Vrijdag
  van 09:00 uur tot 19:00 uur

  * MEDION Consumer Electronics-Helpdesk
  (huishoudelijke apparaten, telecommunicatie, audio, TV, video)
  Telefoon: 02-200 61 98 (lokaal tarief)
  Premium hotline: 077 – 88 98 97 (0,45 € / Min.)
  Fax: 02-200 61 99 (lokaal tarief)
  Maandag – Vrijdag
  van 09:00 uur tot 19:00 uur

   
 • Hoi eenieder die dit leest,

  ongetwijfeld zijn er mensen bij wie de laptop om de maand (misschien vaker) stuk gaat en bij wie helemaal nooit.
  Ik ga vandaag weer eens contact opnemen om de laptop voor de 4e (!!!) keer te laten repareren.

  Eerste probleem:
  Computer gaf zelf aan dat de HD waarschijnlijk ging crashen. Gelukkig kon ik nog een back-up maken
  => HD werd vervangen.

  Tweede probleem:
  Blauwe schermen en een rode streep rechts in beeld
  => Wéér HD vervangen (volgens mij gebruiken ze dit zoals ze vroeger aderlatingen gebruiken “lost de meeste problemen wel op”) en scherm vervangen.

  Derde probleem:
  nog steeds blauwe schermen, waarschijnlijk iets mis met de Netwerkkaart “nou meneer, wij leveren software die door ons ondersteund wordt, waarschijnlijk ligt het aan uw software. ik: oh, dus microsoft office en msn zorgen voor de problemen. zij: ja, waarschijnlijk wel” wat een bullshit!!!! de hele wereld gebruikt deze software zonder dat de computer eruit knalt
  => Driver ge-update

  Vierde probleem (nu):
  netwerkkaart doet het een tijdje goed, maar met downloaden verlies ik eerst veel snelheid en vervolgens nokt hij er helemaal mee. Pas als ik de computer weer opnieuw opstart doet hij het (de kaart aan en uitzetten werkt niet). Af en toe ook weer een blauw scherm.

  Ik kan me voorstellen dat er mensen wél lyrisch zijn, maar ik ben mijn vertrouwen in de laptop helemaal kwijt. Inmiddels hadden ze goedkoper uitgeweest om mij óf het aankoopbedrag te retourneren óf een nieuwe laptop aan te bieden. Maar nee, het ligt altijd aan mij (of mijn software) en het enige wat ze kunnen aanbieden is een reparatie.

  De service is dan wel goed (altijd heb ik hem weer snel terug, is dit wel een goed teken?) maar ik heb liever géén service met een laptop die het blijft doen!

  Daarnaast heb ik hier ook een desktop staan die met vrijwel dezelfde programma’s draait en ook hetzelfde besturingssysteem, dus dat het aan mijn software ligt, geloof ik gewoon niet.

  Groet

   
 • Idd, het ligt aan de software. Heb ik ook meermaals te horen gekregen.

  Ach … Ik vind het al mooi dat dit artikel zo goed gelezen wordt en dat blijkt dat er heel veel mensen zijn met problemen. En nieuwe kopers zijn gewaarschuwd.

   
 • Wireless problemen ook ondervonden, maar echt helemaal zelf op kunnen lossen.
  Draadloos valt uit zelfs bij 2-3 m. van het access point, laatste drivers van Medion op de laptop hielp niets.
  Toen zelf maar onderzoek gedaan. Chipset van de wireless adapter in de notebook van Medion is van Intel.
  Via eigenschappen in apparaatbeheer in Windows het type intel adapter bekeken.
  OP de site http://www.intel.com de laatste XP drivers voor deze wireless adapter opgehaald en handmatig geforceerd geinstalleerd onder XP.
  Direct nadat de driver installatie klaar was, was ook de wireless verbinding er weer, en het is nu zelf na 1 jaar nooit meer uitgevallen !

   
 • Heb reeds al verscheidene malen problemen gehad met mijn laptop(aangekocht mei 2006) en sinds 2wkn totaal niets meer
  Wat ik hier allemaal lees, herken maar al te goed de bovenstaande klachten.
  Heb nu echter 1 vraag;
  heb in de website van medion gelezen dat je recht hebt op 2 jaar garantie, terwijl ik hier lees dat jullie spreken van 3 jaar garantie.
  kan iemand mij duidelijkheid geven?

  Beau

   
 • Beau, ik vermoed dat je dat enkel kan zien op de garantiekaart die bij de notebook zat.
  Ik weet zeker dat ik 3 jaar garantie heb en ik dacht al de notebooks uit die periode eveneens.

  Wat nu op de website staat doet niet ter zake, wat op garantiekaart is vermeld des te meer.

   
 • Thanks Pascal,
  de enige garantiebewijs die ik heb is mijn aankoopbewijs van aldi.
  Hoop dat dit voldoende zal zijn om de laptop terug te brengen naar aldi
  en volgende de instructies van de aldi medewerkster
  Heb nooit geen garantiekaart gezien, veronderstel dat dit een apart bewijs is.

   
 • Normaal gezien zat je laptop toch in een doos? In die doos zouden dan allerlei documenten moeten zitten waaronder een garantiekaart.

  Anders moet je even met aldi contact opnemen denk ik.

   
 • Ik heb zelf alles van Medion en ben er tevreden over.
  Nu is er een stekkerhusld (vrouwtje) in mijn labtop van de voeding stuk.
  Vanuit Frankrijk, waar we wonen, kan ik de servicedienst niet bellen.
  Heeft iemand hier ervaring mee, zodat ik weet wat ik kan doen?

   
 • Timbé Boemahie

  Allez,

  Was net van plan om morge naar “den Aldi” te trekken en mij zo’n promotielaptopke aan te schaffen…

  Heb eigenlijk maar 2 grote problemen gelezen met MEDION:
  1. dienst na-verkoop
  2. wireless

  maar bij deze…

  ‘k zal zelf wel wa onderdelen bestellen en er zelf wel ene in elkaar steken.

  Wanne miserie.

  Greetz

   
 • Ik heb de Appie Happie Laptop van Medion [Micromaxx]

  Ondertussen is die alweer een jaartje of 4 oud en verouderd , maar hij loopt nog steeds alsof ik hem gisteren gekocht heb.

  Soms zit het mee………soms kan het tegenzitten.

  groetjessssssss

   
 • Beste Pascal,
  Dat jij nou slechte ervaringen hebt met Medion is jouw probleem en kan heel goed.
  Computers blijven massaproducties en dit had ook kunnen gebeuren bij Toshiba of een ander merk. Hetgene dat je, naar mijn mening fout hebt gedaan, is het volgende:
  Je had één maand de tijd om de laptop om te ruilen of terug te brengen naar de Aldi en daar had je gebruik van moeten maken. Dan had je ook niet de omschreven ellende c.q. slechte ervaring gehad. Ikzelf heb een desktop gekocht bij Aldi waarvan de harde schijf het begaf, waarna ik hem heb omgeruild voor een ander bij de Aldi en die werkt tot op heden perfect. Zoals een ander al zei; je had een koopovereenkomst met de Aldi. Medion computers en laptops is totaal geen troep en als jij dat wel vindt, dan 2 vragen voor je:
  1) Waarom worden ze dan in computerbladen als beste getest? Zijn
  toch ‘computernerds’?
  2) Waarom gaat de HCC met hun blad computertotaal dan een overeenkomst met ze
  aan? Lijkt me dat de HCC wel weet wat ze doen.
  Dit zegt naar mijn mening al genoeg. Derhalve vind ik je reacties een beetje overtrokken.

  Daarom voor iedereen: Als je een computer of laptop hebt gekocht bij de Aldi of Lidl, dan de volgende tip:
  Is er iets mis met het apparaat binnen 1 maand, ga terug naar de winkel en ruil hem om of breng hem terug. Wat je zelf wilt uiteraard!

   
 • 1) Ik ben blijkbaar niet alleen of heb je de reacties hier en elders niet gezien
  2) Ik had de draadloze niet nodig in het begin. Lijkt me ook een idiote uitleg dat je foute producten enkel de 1e maand kan omruilen als ie het niet doet. En het feit dat dat moet worden gedaan (ook bij jou blijkbaar) zegt toch iets over de kwaliteit. Of vind je van niet?
  3) Computerbladen : die testen prestaties. Prestaties hebben niks van doen met allerlei mankementen want dat zijn prestaties. (Dit antwoord heb ik al lang klaar voor het geval 1 of andere wijsneus dat zou komen vertellen … en kijk …)
  4) Lijkt me dat HCC wel goede service zal krijgen. Marketing weet je wel.
  5) De oplichting van de Medion service is je ontgaan? Gisteren nog landde er hier iemand die op zoek was of het wel normaal was om 65 euro te betalen voor herstelling onder garantie.

  Blijf een beetje serieus Maurice. Er komen hier heus niet zo veel reacties als er niks ad hand zou zijn.

   
 • Beste, ik kocht enkele dagen geleden een medion laptop bij Aldi. De productcode om Office te configureren bleek niet te kloppen, en na wat over en weer gemail met medion, geeft men mij het volgende antwoord:

  “Bij uw laptop is een probeerversie van Office meegeleverd. Deze kunt u 60 dagen uitproberen.
  Na deze periode kunt u het pakket aanschaffen of een andere pakket installeren.
  Er is nergens geadverteerd of vermeld dat er een volledig werkende versie meegeleverd zou worden.”

  Heeft nog iemand dezelfde onverwachte ervaring, of was ik zo dom om dat over het hoofd te zien bij mijn aankoop?
  groetjes,
  Ria

   
 • Als je het niet echt veel nodig hebt gebruik je gewoon Openoffice.
  Quasi hetzelfde maar dan gratis. En evenzeer geschikt om Microsoft Office documenten mee te verwerken of aan te maken.
  Bovendien vrij uitgebreid, een vergelijkbare versie van Microsoft Office zou je veel geld kosten.

  Ach Medion …

   
 • Dag iedereen,

  Ook bij mijn medion-computer ging plots iets mis. Ik heb eveneens zoals beau geen garantiekaart. wel een aankoopbon. zou iemand zo vriendelijk willen zijn om alle medion-gegevens op dit forum te posten? dan kan ik asap met hen contact opnemen.

  Met vriendelijk groeten en bedankt.

   
 • Beste Medion gebruikers,
  Na het lezen van zoveel nare ervaringen lijkt de aankoop van een notebook van Medion zeer riskant.
  Op 28 mei a.s. start Aldi met een nieuw aanbod. Een 15,4″Home-en Business Notebook voor 699 euro.
  Intel Pentium Dual-Core proc. T2330(1.6Ghz,1MB L2 Cache, FSB 533 Mhz). HD 160GB, werkgeheugen 3GB. eSATA-aansl en Lan IEEE 802.11 n-Draft met 300Mbit/s 802.11 b/g compatibel.
  Een note zegt: voor de volledige ondersteuning is een IEEE 802.11 n-draft Router noodzakelijk(niet in levering inbegrepen) 300 Mbit/s is een brutowaarde; op gebruiksniveau wordt tot 75 Mbit/s bereikt.
  Informatie over het gebruik van de geintegreede WLAN-oplossing vindt u in de gebruikshandleiding.
  Ik hoop dat iemand kan vertellen of dit een goede aankoop zou kunnen zijn.
  Jan

   
 • ik hep al een jaar een laptop van de aldie en een keer was de adapter kapot binnen 5 werk dagen nieuwe gekregen en nog nooit probleen met medion gehad.
  ik heb ook een acer en die werkt voor geen 5 cent zozie je maar elk merk heeft wel iets en ik denk toch dat jij wat aan jou router heb en niet zo zeer aan je laptop

   
 • Pascal,

  Jij bent niet de enige die zich groen en geel ergerd aan de afhandeling van een storing.
  Heb namelijk vorig najaar een notebook de MD96360 voor de studie van mijn zoon aangeschaft, dit notebook begon na begin januari zelfstandig te reageren en iconen te activeren op elke muis beweging, om je een lang verhaal te besparen heb ik tot nu toe zeker 7 keer een lang telefoongesprek gevoerd maar het ergste is het notebook gaat nu voor de derde keer naar Paningen terwijl ik bijna zeker weet dat er de vorige keer niet serieus naar gekeken is.
  Ondanks meegstuurd brieven en zelf filmopnames van het probleem lossen ze het niet op of ze kunnen het echt niet.
  De klachtenafdeling voor moeilijke gevallen daar (CIT) is het ergst de telefoniste aldaar was niet eens in staat om mijn storingsmelding begrijpbaar in het systeem te krijgen, en ze weigerde om mijn netjes en duidelijk opgeschreven problemen mee te nemen in de melding.
  Ze kon alleen bot en dom reageren dat het niet haar probleem was, heb het gesprek gelukkig opgenomen voor als ik me echt een keer laat gaan…..
  Ook ik ontdekte dat er aboluut geen herinstallatie was uitgevoerd na “reparatie”, wat ik ook betwijfel.
  Ze beweerden de eerste keer dat het probleem bij hun niet te constateren was terwijl ik het notebook hier thuis gewoon maar op hoef te starten, of op de accu in de auto.(voor de mensen die geloven in aardstralen).
  Na de tweede toezending beweerder ze moederbord en touchpad vervangn te hebben en het systeem te hebben geherinstalleerd, nou mijn desktop zag er ongewijzigd uit!!!!! en mijn stiekem geplaatste bestanden in systeem directorys stonden er ook nog.
  Ik zit nu weer te wachten op hun afhaaldienst en wacht maar weer af……..waar ze nu weer meer aankomen…

   
 • Ik wil melden dat door de slechte ervaringen op deze list met de Medion laptop ik afzie van de aankoop.
  Als de managers/medewerkers van Medion Nederland en Aldi deze list ook regelmatig bekijken zullen zij bewust moeten zijn van de negatieve uitstraling t.a.v. hun service en produkt.
  Er zouden voor de gedupeerden m.i.z. wellicht wat meer handreikingen kunnen worden gedaan om toekomstige gebruikers wat positiever te beinvloeden. Het lijkt me op dit moment een voorbeeld van slecht management en zaken doen.Computeren moet ook leuk kunnen blijven.
  Ik heb inmiddels in een pc-winkel – op loopafstand – gekozen voor een ASUS laptop, iets duurder maar met wel meer zekerheid qua service en persoonlijk kontakt.
  Jan

   
 • ik heb ook een laptop van medion bij aldi gekocht,type 96350.
  vanaf de eerste dag problemen.
  bij het gebruiken van de rechtermuisknop loopt de pc vast.
  de foutmelding is dan gewoonlijk”programma reageert niet”en als je soms geluk
  hebt opent programma na een 5minuten.
  hetzelfde probleem wanneer ik nero probeer te gebruiken.
  na een keer of 10 de laptop terug naar fabrieks instelling terug te zetten,en alles
  terug opnieuw te installeren (zonder resultaat) en de 20 telefoons naar de helpdesk
  is men de laptop thuis komen ophalen voor herstelling.
  na 10 dagen werd de pc terug thuis afgeleverd.
  resultaat,nog steeds hetzelfde probleem.

   
 • Nou ik heb een maand geleden een Medion notebook gekocht (besteld via de medionshop op Internet) en die werkt als een trein! Mooi helder en contrastrijk scherm, probleemloze draadloze netwerkkaart, kortom: een uitstekend apparaat.
  Overal kan wel eens een slecht apparaat tussen zitten, maar ik gebruik ook al járen desktop PC’s van Medion. Nooit een probleem mee gehad. Ik ben zelf een technisch mens, dus ik kijk ook wel hoe de boel opgebouwd is. Het zit allemaal keurig in elkaar, kabels netjes bijeen gebonden, componenten van goede merken (Seagate, Western Digital, Siemens etc.) en geen goedkope rommel ‘made in Taiwan’. Ook over de Medion servicedienst hoor ik niets dan lovende geluiden van mensen in mijn omgeving. Zo had iemand een monitor van bijna 3 jaar oud die het begeven had (3 jaar garantie), en hij kreeg gewoon een nieuwe! Kom daar bij andere merken maar eens om!

   
 • Ik kocht mijn MD96500 laptop op 24/12/2005 :-). Ik had aanvankelijk ook problemen met de wireless, maar dat is dan toch gelukt na het installeren van een nieuwe driver.

  Na +/- 1 jaar was mijn harde schijf defect. Die is probleemloos vervangen. Sinds begin 2008 heb ik problemen met de mousepad. Bij het opstarten werkt alles prima, maar na een vijftal minuten springt de pointer alle kanten uit wanneer je de mousepad nog maar aanraakt. PC dus opnieuw binnen. 4 weken later terug, incl. een mooi ‘reparatiedocument’ waarop o.a. de boodschap ‘Reparatie afgesloten met een diagnose van Ultra-X en Quicktech-pro .Dit rapport vermeldt dat alle tests geslaagd zijn (processor – driver – memory – graphics – media – network – usb). Bij het eerste gebruik stel ik na enkele minuten vast dat het probleem zich nog steeds voordoet, al na enkele minuten. Na een boos telefoontje naar de service dienst verontschuldigde men zich, noteerde nogmaals het probleem – waarbij ik expliciet vermelde dat je een vijftal minuutjes met de PC moet werken vooraleer het probleem zich manifesteert – en zei dat er niets anders op zat dan de PC opnieuw op te halen. Zo gezegd zo gedaan. Gisteren werd de PC terug geleverd (na 1 week!) en vandaag stel ik vast dat ik na 3 minuten … nog steeds hetzefde probleem heb.Het rapport meldt nochtans dat alles OK is. Maar, zoals ik telefonisch zeer expliciet gezegd had: bij het opstarten is alles OK! maar na Vijf minuten niet meer! Ik zie de zin er niet van in om terug met de helpdesk te bellen. Iemand een suggestie?

   
 • Beste Frank,

  Ik vraag me altijd af, hoe komen mensen als jij nu op zo’n forum, terwijl je zo spinnend tevreden bent.
  Jij mag van geluk spreken dat jezelf nog geen storing hebt gehad in de garantietijd, eigenlijk zouden mensen als jij het een keer moeten overkomen.
  Dan hoef je ook niet te schrijven “van horen zeggen”, dan kun je zelf eens ondervinden wat medion “soms” onder service en garantie verstaat, want natuurlijk gaat er ook wel veel goed hoor, daar hoef jij niet voor op te komen.
  Maar na nu een half jaar ellende en 3 keer retourneren van mijn notebook en dan “niet van horen zeggen”, zelf ondervonden, en dan ook nog bij klachten te woord worden gestaan door een bitse dame die niet weet waar ze over praat, dan mag je weer reageren!
  Trouwens het is nu Juni en mijn notebook is nu vanaf Januari in reparatie.
  Dus op zulke verhalen van jou, zit op dit forum volgens mijn niet echt iemand te wachten.

  Beste Luc,

  Zie mijn verhaal onder 87, mijn probleem is exact dezelfde alleen bij mij werd het steeds erger, nu hoef je hem maar aan te zetten en de ellende is er al.
  Mijn notebook staat nu voor de derde keer in Panningen en als het geen 200km van mijn huis was dan had ik ze persoonlijk opgezocht.
  Misschien kunnen we elkaar op de hoogte houden, van de storing, ze hebben er vast geen passende oplossing voor anders was het al lang opgelost.
  Misschien moeten we vanuit deze blog gezamelijk iets ondernemen, bijvoorbeeld contact opnemen met Kassa!

  Groeten Martin

  Groeten Martin

   
 • Ben einde raad na taloze mails en foons ben ik weer geen stap verder ,zij beweren dat twee USB poorten zijn uitgebroken (afgebroken na in en uit pluggen van sticks) wat me zou verwonderen en dit geeft een slecht contact op het moederbord.
  Dus kleine letters voor garantie zeggen ,indien de gebruikers zelf een fout veroorzaakt of slecht gebruik van U noteboek (geen garantie) ik vind dat ze veel kunnen garantie geven wel eindeloos indien Medion zelf bepaald wat garantie is en niet.
  Mijn laatse hoop is terug praten met Aldi Management voor een stand van zaken wat er nog kan en of iemand me toch verder wil helpen.
  De klok tikt verder en mijn hart ook .
  PS heb 65 € verzendingskosten betaald + nu vragen ze terug 437,44€ + 65 € samen goed voor 502,44eur om dit op te lossen en voor 599eur is er al een nieuwe + nog een jaar garantie .

   
 • Pascal, volgens mij wil Medion mensen zoals jij niet als klant hebben, vreselijk dit soort zeikers !
  Toevallig weet ik dat Medion de notebook laat produceren in dezelfde fabrieken als de A merken NB: MSI, Foxconn, etc. jammer dat je echt geen verstand van zaken hebt.
  Misschien moet je maar gewoon zelf je PC bouwen anders loopt één of ander merk wel weer kans dat je gaat zaniken. De Service van Medion is door De Telegraaf (2007) uitgeroepen tot de beste in de markt, beter dan de A merken, natuurlijk ontken ik niet dat er probleem gevallen zijn en deze vangen de meeste wind.

   
 • Nou Sander, jij bent best een slimme kerel.
  Na bijna 100 reacties hier even komen zeggen hoe de zaken staan …

  Heeft de Nederlandse voetbalbond je toevallig al gevraagd om Marco Van Basten op te volgen?

  Ach …

   
 • Heb eeb desktop en laptop van Medion alletwee van 2006 en heb nog nooit ergens last van gehad. Heb ze uitgepakt en waren snel geinstaleerd. Heb toen voor vrienden hetzelfde gekocht en ook daar nog nooit een prbleem mee ondervonden. Mijn moeder heeft een laptop van Medion waar ze een keer een prbleempje mee gehad heeft maar dat is super snel en netjes opgelost door Medion. Kan er niets aan doen maar voor mij is Medion een top merk.

   
 • hallo allemaal, heb sinds januari een nieuwe laptop van Medion uit de Aldi en heb er dikke miserie mee. Hij is al vier keer opgehaald om te laten repareren in Panningen en ook al vier keer teruggekomen met hetzelfde probleem , ook al beweren zij dat het probleem zich daar niet voordoet. Nu ik ben niet van plan om op te geven , alhoewel de moed mij soms wel in de schoenen zakt. Maar wat kan ik anders doen ? Het liefst zou ik gewoon mijn geld terugkrijgen maar lukt dit inderdaad via Aldi zelf ? want hij is dus al bijna zes maanden oud. Ik heb wel nog alle reparatiedocumenten en de bewijzen van de ‘blue screens’ die telkens opnieuw verschijnen op mijn notebook.
  Hard disk is reeds vervangen en ook moederbord zeggen ze. Nu wordt hij dinsdag voor de vijfde maal opgehaald , want blijkt niets aan hardware te zijn maar misschien wel aan software ??? Ben benieuwd. Pas op, ik heb nog een laptop van enkele jaren terug en daar heb ik nooit problemen mee gehad hoor. Ik hoop echt dat de miserie en de lange telefoontjes met steeds hetzelfde verhaal eindelijk eens zal ophouden.
  Als er nog iemand raad heeft die ook zo’n blue screens heeft en er is vanaf geraakt of een andere oplossing heeft verkregen mag je mij dat altijd laten weten. groetjes, peggy

   
 • Tja, mensen het schijnt met de Wlan kaarten van Medion standaard een puinhoop te zijn. Alhoewel ik daar met mijn twee (Medion) Laptops überhaupt geen problemen mee heb is dat bij mijn drie (Medion) PC’s wel degelijk een puinhoop.
  De daarin zittende Wlankaarten hebben nog NOOIT naar behoren gewerkt. Daar krijg ik telkens de melding dat de “Ralink” kaart niet aanwezig is!!!!!

  De oplossing van de servicedienst was: “Haalt u al uw software eraf en stuur hem maar op naar onze servicedienst.”
  Waarbij ze heel eenvoudig even voorbij gaan aan het feit dat wij die PC’s zakelijk hebben ingezet en het verwijderen van onze gegevens eenvoudig niet mogelijk is, zonder dat we daarmee, zakelijk gezien, in de problemen komen.

  Overigens heb ik ook wèl een staaltje van uitmuntende service van de Medion service dienst meegemaakt. Mijn zoon heeft ook een eigen bedrijf en heeft eveneens twee Medion machines aangeschaft. Bij de ene is niets aan de hand, maar bij de andere was het zo dat deze voortdurend problemen gaf.
  Nadat men een, keurig nagekomen, afspraak had gemaakt is de gewraakte PC, bij hem op kantoor, weer perfect draaiend gemaakt en dat zonder enige kosten in rekening te brengen. Dus het kan ook wel degelijk doed gaan!

  Maar ik baal ervan dat we ons netwerk met Medion PC’s nog steeds met een draadje aan elkaar moeten knopen omdat het Wlan-systeem gewoon niet werkt!

  Doch dat kan ook wel aan dat rotte Vista OS liggen want dat is werkelijk het slechtste OS dat Microsoft OOIT heeft durven te leveren!
  (Ik denk dat ik rustig mag zeggen, want ik werk al vanaf het eerste begin met PC’s!)
  Dus bedenk dat het niet pertinent aan Medion en hun servicedienst behoeft te liggen.
  Maar laat ze dat dan ook zeggen!
  Groeten
  Gerard

   
 • voordat je een Medion koopt….. de mijne (Eur 1.500,-) is de laatste 3 jaar 4x terug geweest ivm een noodzakelijke reparatie. Ze hebben hem in totaal 14 weken in reparatie gehad: nu is de harde schijf naar zijn grootje en de garantie is verlopen….. totale afschrijving in 3 jaar: Eur 1.500,– !!!!

   
 • Ik ben nu aan de 3de desktop bezig van Medion. Ik geloof van ong. 1998 tot nu. Nooit problemen gehad. Ook bij latere upgrades (dvd recorder, extra geheugen) geen enkele last. Mijn zuster heeft een Medion laptop. stil, snel, geen problemen mee gehad.
  Mijn moeder heeft een laptop van Toshiba (want ’t moest een “merk” zijn) en al 2 keer moeten laten repareren: hdd kapot. En nu valt hij uit na een half uur. Zo ben ik trouwens hier terecht gekomen: bij het zoeken naar “laptop reparatie” 😀

  Er zijn dus wel degelijk tevreden klanten van Medion 😉 Ik kan alleen maar zeggen: ik koop nergens anders meer.

   
 • Beste, Heb in Aldi een medion pocet pc Md 95000 (als GPS gekocht voor 4 tal jaren, vorig jaar was de vrouwelijke fiche onderaan om de verbindigsdraad in te steken, gaf slecht kontakt, door het vele gebruik want ik gebruik dat toestel dagelijks als aganda. Ik vraag wanneer zullen ze het komen ophalen? Binnen de drie dagen. ‘sander daags zaterdag morgend hebben zij het opgehaald en binnen de week had ik het toestel terug zonder kosten. Dus ik koop nog wel Medion en bij Aldi.
  Ik bel vrijdag voormiddag met de service dienst. Die zeggen mij. Mijnheer pak het toestel goed in, ze gaven mij een herstel nr welke ik op het pakje moest zetten en zeggen mij wij zullen dat pakje laten ophalen

   
 • Vreemd, ik heb percies dezelfde laptop, en nog nooit problemen mee gehad..

  Draadloos internet is inderdaad een beetje zwak maar werkt bij ons nog wel hoewel andere laptops (asus/acer) wel een beter bereik hebben.

  Alleen de 40gb schijf is me te klein en het lukt mij niet hem te vervangen. Kan de laptop niet open krijgen, dit zou medion wel beter kunnen doen.

  Verder vind ik het een keurige laptop alleen hij maakt ook wel veel lawaai.

   
 • Ik heb de medion MD 8819 ofzoiets, die met die platte zwarte voorkant, al veel problemen mee gehad! Wij naar de aldi kwamen we thuis, trots dat we nu een pc met windows XP hadden, aangesloten enzo, blijkt dat de hardeschijf kapot was, toen naar de aldi gegaan, en we kregen wel direct een nieuwe! een maand was hij gecrashed, naar Klantendienst gebeld en gemaild, ze wilden hem niet repareren, toen zelf maar gedaan, daarnaa was de koeling kapot, en viel hij dus uit bij de minste bewerking die hij moest doen, daarvoor hebben we een tig keer gebeld een gemaild naar medion, we moesten hem terug in de fabrieksinstelling brengen, terwijl hijop den duur niet meer opstarte, dus dit was onmogelijk, toen zijn ze hem komen ophalen en hebben ze hem na een week terug gebracht, en nu is sinds kort de muis ook naar de kl*ten. Ik denk niet dat ik nog ooit een pc bij de aldi koop ze. Heb sinds december ook een HP Compaq, zeer tevreden over, nooit problemen mee ofzo.

  Mvg Niels

   
 • Hoi Varia,

  Een draadloos netwerk werkt ook niet volledig automatisch. Koop gewoon een Linksys Router in plaats van jouw flutmerk, of stel het een beetje je router goed in, in plaats van wat te zeuren. Ik heb ook een Medion notebook maar dan een goede router (Linksys) en haal zelfs in mijn achtertuin om 50 meter een uitstekende verbinding.

  Voor die € 65,- had je een goed boek kunnen kopen (http://www.computerboek.nl/boek/9789043007832/draadloos_netwerken_voor_dummies_walter_bruce)

   
 • Kijk eens aan.
  Harry, die niet eens een link op een deftige manier kan plaatsen en niet begrijpend kan lezen, die kijkt in zen glazen bol en ziet welke router ik heb.
  Wat een kanjer toch?
  Getest op meerdere routers zegt em helemaal niets, en toch draadloos netwerken voor dummies aanbevelen …
  Misschien levert het weer wel wat extra bezoekers op.

   
 • Tja, ik heb reeds eerder gereageerd, maar ik kan nu waarschijnlijk een oplossing geven voor het feit dat de WLan kaart in de PC bij Medion sevice wèl en thuis niet werkt.
  De kaart is erg gevoelig voor statische electriciteit. Want wanneer het probleem optreedt dan moet de PC geheel worden uitgeschakeld (en ook de knop achteraan!!!) Dan een minut wachten en alles weer inschakelen. Dan is alles weer herstelt en kan (de WLankaart) gewoon weer gebruikt worden.

  Over de voortreffelijke Notebooks van Medion kan ik alleen maar zeggen dat “Ze een beetje doof zijn”. Dat wil zeggen wanneer je een goede WLAN router hebt dan heb je nergens last vanen is de snelheid tot 300 Mb/sec.

  Letop!!! Dat is wèl 3x sneller als een ethernetaansluiting met een kabeltje hoor!!!
  Ik blijf met al mijn (Medion) PC’s en Notebooks gewoon bij Medion kopen, want het is het enige bedrijf dat mijn vertrouwen nog nooit beschaamd heeft.

  Conclusie:
  Steek eerst de hand maar eens in eigen boezem, ik bedoel of je zelf niets verkeerd doet of dat de randapparatuur nog wel goed functioneert.

  Groetjes
  Gerard
  (Neen, ik heb geen andere contacten met Medion dan gewoon klant. Ze weten niet eens wie ik ben! Tenzij ik zeg dat ik de enige ben in Nederland die,vlak na dat ze hun servicedienst in Nederland hadden opgestart, bij zijn PC een Duits toetsenbord heeft mogen ophalen. Geweldig.)

   
 • Kijk eens aan, lijkt wel dat medion zen zonen heeft uitgezonden vandaag.

  Dus de klantendienst deed geen poging tot oplichting? In al die gevallen die de mensen hier brachten?
  Dus statische elektriciteit? Straf hoor.

  En met de draadloze verbinding sneller dan met het draadje? Mag ik dat ook eens komen testen?
  Allicht niet …

  Ow, ik vergeet de smilies haast 🙂

   
 • Beste Pascal,

  Je hebt blijkbaar niet het laatste deel van mijn berichtje gelezen, maar iemand die alleen wenst te lezen wat zijn standpunt bevestigt, leest natuurlijk datgene wat zijn ideeën ondergraaft. Dat is heel normaal hoor. Dus dat is een geruststelling nietwaar?

  Kijk Pascal ik weet niet wat de servicedienst van Medion met en bij anderen doet, maar hetgeen ik je vertelde is helemaal juist. Ik heb dat uit eigen ervaring. Echter is mijn ervaring eveneens zo dat, wanneer je de PC langer dan b.v. 1 dag aan laat staan, dan komt het probleem gewoon weer terug.
  Maarja, dan weet je hoe het is op te lossen.

  Voor wat betreft de snelheid, dat kan ik je persoonlijk laten zien. Want de snelheid via de WLan (op het Notebook) gaat tussen de 110 en de 180 Mbit/sec.
  Maar je bent van harte welkom om het zelf te komen zien, geef je telefoonnummer maar op dan maken we een afspraak.
  (Je moet wèl even naar Hilversum toe komen hoor. Maar als dat geen probleem is dan zie ik je wel verschijnen.)
  Gerard

   
 • Sorry maar ‘er zit statische elektriciteit op uw WLAN kaart’ zou bij mij niet genoeg zijn.
  Als ik elke dag een probleem met men computer zou moeten oplossen …
  Misschien dat we een verschillende mening hebben over kwaliteit of wat je al dan niet mag pikken van je hardware leverancier.

  Ik leef al jaren telefoonloos overigens…

   
 • gij kunt gewoon geen klote van laptop’s da denk ik.
  anders had je de kleine dingen toch snel zelf opgelost.

  en ne muis, kost een paar euro daarvoor doe ik nog niet de moeite om ze op te sturen

  ge hebt toch altijd van die mensen die altijd x meer willen dan ze krijgen voor hun geld he

   
 • Seg professer aka Misterx,

  Er is geen probleem met de laptop. Er is een probleem met de draadloze verbinding meer bepaald de netwerkkaart(of de software van die kaart alhoewel ie meermaals is herwerkt op aangeven van medion want er waren nogal veel klanten die probleempjes hadden, berichten genoeg over op het net).

  Een muis is een muis, overigens heb ik de nieuwe nooit gebruikt want ik prefereer muizen die handig werken.

  Vreemd toch dat er plots tal van personen kritiek komen uiten op mij ofwel medion komen verheerlijken.

   
 • beste Pascal hier spreekt wim uit nederland
  Ik begrijp nu waarom Belgie nog geen goede regering heeft .Want met lullos zo als jij komen ze er nooit uit .Je moet eens een tijdje onderwater gaan zitten ,met je mond open .Loop je lekker vol en zijn wij van je gelul af .Slaap lekker gorgel gorgel

   
 • Beste Wim, ik hoop dat je nu een paar dagen van je frustraties bent verlost want blijkbaar moest er effe stoom van de ketel 🙂

  Hoe kom jij eigenlijk op deze pagina terecht vraag ik me? Beroepsmisvorming …

   
 • he ben je weer boven water..

   
 • Is dat een probleem?

   
 • Lol Wim fantastisch tijdens een discussie over medion de belgische regering erbij slepen sterk …

  Hebben hier ook Medion laptop de batterij gaat niet zo lang mee en hij valt een beetje uit elkaar (kleine dingen hoor) ma bon hij werkt nog. Je moet van een low-budget systeem niet hetzelfde verwachten dan van een high-end. Als je een medion systeem koopt willen de meeste mensen gewoon dat het werkt zonder toeters en bellen.

  Bij Pascal was dit dus niet het geval wrs dikke pech dat je juist een maandagochten model hebt ontvangen. In plaats van de laptop altijd binnen te doen had je misschien beter een usb-wifi ding gekocht was goedkoper geweest, wees blij dat al de rest aan de laptop wel werkte :p .

  Een vriend van mij zijn scherm was kapot hij levert dit binnen en krijgt een nieuw terug dit scherm had wel een death pixel maar oke je bent blij want je hebt een scherm en je weet dat het medion is.

  Om Pascal nu uit te maken als dummi en dergelijke vind ik een beetje laag bij de grond omdat het duidelijk een probleem was aan de kaart (probleem is trouwens bekend).

  Wat medion betreft ik denk dat ze goede prijs kwaliteit leveren, maar je kan niet verwachten dat je voor de prijs van een muis een olifant krijgt (wat een vergelijking ma bon jullie snappen me wel) het prijsverschil zit men ergens en meestal zit dit bij medion in de kwaliteit van de onderdelen. Dit maakt van medion nog geen slecht merk.

  Over al die schandalen in dat servicecenter van medion heb ik maar één ding te zeggen je hebt een technieker en een technieker. Ik ken er die zich vastbijten op een probleem en het oplossen en ik ken er die vlug een firmware update doen en ZEGGEN dat het in orde is tja dit is volgens mij niet alleen bij medion.

   
 • zo beste pascal eindelijk is het onderwerp van richting veranderd lang leve de Koning.neem een pilske groet van Wim uit Amsterdam

   
 • Seg Wim Hemker uit Amsterdam,

  Zoals ze in Vlaanderen zeggen : "Je hebt honderd"

   
 • kijk,ik begin je nu toch ineens heel symhatiek te vinden pascal (leuke naam trouwens )hartelijke groet uit Amsterdam kom eens een biertje drinken gr Wim

   
 • heb op 17/08/08 mail gestuurd naar medion. Laptop is tuk. Bij aanzetten blijft scherm zwart. Waar kan ik hem binnenbrengen voor herstelling ?
  Ik kreeg een automatische mail terug met de belofte dat men mij binnen de drie dagen ging een antwoord geven. Na drie dagen nog niets ontvangen. De vierde dag heb ik nogmaals een mail gestuurd. Tot op heden nog niets gehoord.
  Heb vroeger positieve ervaringen gehad toen men nog in GENTBRUGGE zat. Tegenwoordig is het echter een O. Zal dan ook in het vervolg mijn laptop of computer en ander werkmateriaal van medion, niet meer aankopen in de Aldi.

   
 • Beste Topicstarter,

  Ik wil me er nit mee bemoeien o.i.d.,
  Maar je verhaal klopt niet in mijn ogen.
  U zegt verstand te hebben van laptops/routers mac etc.
  maar in plaats van een simpel extern netwerkkaartje, koopt u een nieuwe laptop!
  bovengenoemd kaartje kost slechts 35 euro, en de laptop krijgt u voor 600 euro echt
  niet binnen.

  Daarbij, de Medion mensen liegen echt niet.. en als u een beetje een oplettende consument was geweest, was 1 vraag genoeg geweest..

  “..laat eens zien dan?..”

  De medewerkers hadden u kunnen bewijzen dat er wel degelijk iets mis is met uw verbinding thuis. en ik sta ook volledig achter de medewerkers.

  Zelf ook alleen maar goede ervaringen mee..

   
 • Ach, waar bemoei jij je toch mee. 🙂

  … laat eens zien dan … Mensen mensen toch. Als je zo moet spreken tegen je support dan is er dus duidelijk iets mis.

   
 • Ik heb een gewoon een macbook gekocht duurder betaald ma nog nooit last mee gehad, ik raad jullie aan hetzelfde te doen. Als het toch zo’n onmisbaar voorwerp is moet je niet op enkele euro’s zien.

  En van medion laptops ken er die er geluk mee hebben en die er ongeluk mee hebben, maar zo is dat tegenwoordig bij alle elektrische dingen.

  En laten we eerlijk zijn een laptop bij de aldi kopen wat is het volgende een auto bij de delhaize.

  Denk toch na mensen !

   
 • Hoi,

  IK heb eens alles goed gelezen.
  Er zijn zinvolle berichten bij en er ook zever bij.
  Het beste zou zijn dat iedereen eens probeert om iemand te helpen iplv afbreken.

  Mijn probleem met mijn medion laptop van mei dit jaar:
  Ik geraak niet op internet met kabel: ethernet.
  Ik heb telenet als provider.
  Ik zou bij de netwerken een lanverbinding moeten kunnen zien maar helaas is dat niet zo en kan ik dus ook niet verder om gegevens in te vullen zoals ipadres enz.
  Kan me hier iemand nuttige info voor geven zodat dit toch zal werken.
  Alvast bedankt hiervoor.

  mvg

  Jean

   
 • Netwerkkaart driver installeren.
  Al is het me een raadsel waarom dat niet gewoon werkt.
  (opt eerste zicht)

   
 • Pascal,

  Bedankt voor je antwoord.
  Kun je me ook zeggen hoe ik dit moet doen?
  Bij hardware staat een kaart maar dat wlan: draadloosnetwerk dacht ik.
  Ik wil met kabel want ik heb geen draadloze modem.

  Jean

   
 • Dat kan ik zo maar niet zeggen zonder te weten om welk model ed het gaat.
  Bij Medion moet je op volgende url kijken voor drivers http://www1.medion.de/downloads/?lang=be_nl

  Voor zowat allerlei problemen met pc of laptop kan u overigens terecht op http://www.pc-helpforum.be/

   
 • Pascal,

  Ik heb een medion notebook MD 96630.
  Ik heb de driver gedownd en geinstalleerd, niets veranderd???
  Wat zou ik moeten doen??

  Jean

   
 • Binnen sturen, zal niks anders op zitten.
  Maar eerst natuurlijk de telefonische procedure doorlopen. En dan krijg je hem terug en scheelde er niks mee.

  🙂

  Medion …

   
 • Ik zoek een bezitter van een laptop MEDION MD 96350 aangekocht op woensdag 31 oktober 2007.
  reden : in mijn verpakking was er geen express card aanwezig. Er was ook geen handleiding. Graag bevesting of in jullie verpakking die elementen aanwezig waren.
  Mvg
  Johnny
  Gsm 0494/041340

   
 • Ik heb een laptop aangekocht in de Aldi om 14 mei 2008 – netwerkkaart blokkeert telkens – binnen gedaan voor herstelling Medion – daar marcheerde hij zeggen ze – kreeg hem weer toegestuurd gisteren – probeer hem op te starten – werkt terug niet – terug gebeld Medion (na 20 min. iemand aan de lijn gekregen) – verstaan niet wat de problemen zijn – moet nu deze avond terug bellen. Ik denk dat ik een verkeerde koop gedaan heb

   
 • Carine

  heb je een router tussen de modem en je pc in staan?
  zo ja: sluit eens rechtstreeks aan op je pc.
  Ik blijf ook problemen hebben: ik zoek de driver van realtek 8101: ik heb al zoveel gedownd en nooit de juiste!!

  jean

   
 • Medion is niet een high-end product maar je krijgt toch waar voor je geld (het doet wat het moet doen). Soms moet er af en toe wat gefixt worden met driver en dergelijke. Maar ach als je daar beetje verstand van hebt of je eens aanmeld op een forum. Ik heb niet anders dan goede ervaringen met Medion. We hebben hier thuis verschillende dingen staan 2 laptops , 2 vaste computers, dvd spelers enz… Waarvan alleen 1 harde schijf die de geest gaf van een van de vaste pc’s. Die heb ik dan ook vervangen en meteen een reepje ram bijgeplaatst. Ook was mijn laptop zijn graka eens stuks doordat een vriend van me perongeluk op mijn boekenstas stampte waarin mijn medion zat. Binnengebracht in destelbergen na 3 weken was ie gemaakt er terug thuis zonder kosten. Ze hebben ook af en toe topproducten zoals die nieuwe Medion Akoya 1210 daar kun je zelf macOXS op draaien met alle toeters en bellen. Ook komt deze netbook goed uit een review die je kun vinden op tweakers.be tussen 5 andere netbooks !!!

  Heb je problemen met je medion bezoek dan zeker eens mijn site (staat nog maar 1 maand online), daar zal ik je zeker en vast helpen (forum) !!

  http://www.medionowners.be/

   
 • Ik bezit 3 laptops van medion die allen perfect werken en waar ik tot op heden nog nooit moeilijkheden had. Allen werken draadloos en zijn uit de jaren 2003, 2006 en 2008.
  Bovendien bezit ik nog vaste een computer van het merk medion uit de jaren 1999 momenteel natuurlijk een traag beestje maar deze werkt nog perfect. Verleden jaar kon ik plots maar 3 minuten meer werken op dit oud beestje. Ik kon de medion opsturen naar de klantendienst die verzekerde een herstel maar men raadde mij aan mijn oude computer te vervangen door een nieuw en vluggere type die juist op de markt was. ik besloot om de computer eens binnen te brengen bij de winkelketen ‘De Computerfabriek’ op aanraden van een collega. 10 dagen later kreeg ik een telefoon met alle kosten aan mijn computer wat juist geteld 267 euro zou bedragen. ik besloot dit niet te laten uitvoeren maar diende voor 1 uur onderzoek toch 39 euro te betalen. Dit onderzoek bestond uit een microsoft document wat besloot wat na annalyse allemaal diende te worden vervangen aan de computer. Ik vertelde dit aan de collega die mij doorwees naar een privé computer expert die eens wilde kijken naar mijn computer en de bestanden wilde overzetten op een van mijn harde schijven(medion) indien dit nodig zou zijn. Mijn verbazing was groot toe deze mij inlichtte dat de computer terug perfect werkte en dit voor de prijs van 33 euro. Toen ik dit wilde meldden in de winkel was ik een ongewenste klant die liefst niet tussen de andere klanten diende te staan.
  Laat de onwetende dus maar schrijven over de zogezegde slechte Medion computers.
  1 dochter bezit een ACER laptop omdat ze niet wil gezien worden met een Aldi product.
  Deze Acer heeft al meer in onderhoud geweest dan al mijn aldi producten samen. Maar geen enkele laptop van Medion heb ik reeds moeten laten repareren.
  PS: Aan ieder electronisch product kan eens een fabricage fout zijn maar schuif die niet op de naam van het verkoopspunt. Of gaan deze mensen die klachten hebben nooit naar de ALDI misschien?

   
 • Ik heb diverse Medion apparatuur en stuk voor stuk werkt het uitstekend, voor mn laptop heb ik 1 keer service nodig gehad (de display verlichting werkte niet meer) dit was drie weken buiten garantie, maar ze hebben het toch netjes kostenloos verholpen, voor de overige Medion apparatuur heb ik nog nooit service nodig gehad, mijn ervaringen met Medion zijn dus uitstekend, persoonlijk adviseer ik mensen juist bij voorkeur Medion of Dell als goedkope en betrouwbare hardware.
  Verreweg de meeste onderdelen in de Medion PC’s zijn overigens ook van A-merken en de eerste laptops waren zelfs gewoon Fujutsi Siemens clones.
  Toshiba heb ik ook wel goede ervaringen mee, maar dat is wel een wat duurder merk.

   
 • ik werk in Panningen bij medion .
  de Noteboeks bij medion zijn op zich goed . er zijn weel modelen bv. 96850BE of 96700( van Blokker)
  dat dit niet echt zo goede Noteboeks zijn maar het is meest aal het probleem met bullguard 7 versie dus haal deze erst af en haal de versie 8 van bullguard .
  dan heb jij een beter werkende Noteboek thuis .

   
 • advies zeker . meld je maar .weet ook van de PC af

   
 • Hallo ik heb nog fantasie laptop van 6 jaar oud en dus vorig jaar nieuw accu door 5 jarige ouderdom. Verder had ik al meer geheugen ram bij gedaan en HDD 30 gb eruit gehaald en nu 120 gb. Ik heb nu Vista en XP en allebei werkt goed en draadloos PCMCIA siemens op KPN Experi box en ook lan kabel. Alles werkt goed. Ik wacht geduld tot deze laptop helemaal defect word dan koop ik weer bij aldi nieuw laptop 17 beeld.

   
 • Hallo, ik heb half mei dit jaar een laptop MD 96640 gekocht in Aldi Belgie en 3 weken geleden deed ik mijn laptop open en er zat een rode vlek op het scherm van zo’n duim groot. Er was een klein barstje van 0,5cm te zien maar niet te voelen, dus vanbinnen. Gebeld naar medion en 2 dagen later werd laptop opgehaald. Vorige week maandag kreeg ik een brief dat dit niet onder garantie behoort (wat behoort dan wel onder garantie?) met een offerte van 250 €; Ik telefoneer om meer te weten te komen en ze gaan er vanuit dat een vlek e/of barst niet vanzelf erin kan komen en dus moedwillig gebeurt. Volgens mij is het gewoon een productiefout omdat het helemaal vanboven is tegen de vaste rand. Enfin, ze gingen het nog eens doorsturen naar een andere afdeling om foto’s van te nemen en ze gingen mij binnen de 5 werkdagen tergbellen. Gisteren, na 1 week nog niets gehoord, dus zelf teruggebeld. Ik kreeg juist dezelfde woorden als de week daarvoor, zelfs als ze mij een 2de operator doorgaven zei die ook dezelfde woorden en ik vroeg of ze dit voorlazen van hun papier? Ze geven niet toe want het is onze fout: precies of ik speciaal een kras zou maken op het scherm om daarna mijn laptop weken kwijt te zijn. Vroeger nog een desktop gehad en die eens binnen moeten doen in Gentbrugge en die maakten daar geen problemen van. Nu heb ik ook alles doorgegeven bij de verbruikersunie Testaankoop. Ook aan een verbruikersprogramma op radio 2. Ik heb hen dat ook gezegd, kreeg als antwoord: ‘u doet maar mevrouw, we horen er nog van’. Hopelijk doet de verbruikersunie hun werk en zetten ze Medion onder druk. Heeft iemand dit ook meegemaakt en is het scherm wel hersteld?

   
 • @ingrid

  Het is algemeen geweten dat barsten in je scherm niet onder de normale garantie vallen idem dito defecte pixels (zo kan iedereen zijn scherm kapot maken en dan een nieuw paneel ingebouwd krijgen (wat praktisch een nieuw scherm is) of een volledig nieuw scherm). Wil je dit wel dan moet je een aparte vergoeding bij je laptop betalen gaande van 1 tot 3 4 5 jaar, dit hangt af van welk bedrag je betaald hebt. Als jij een bluts in je auto rijdt op je oprit, dan wordt dit ook niet uitbetaald door de verzekering tenzij je een extra omnium verzekering hebt.

  Mijn scherm was ook defect, het lichte niet meer op. Maar toen zat er geen scheur in !! Dit is dan ook gratis hersteld geweest.
  Die scheur heb jij onvrijwillig hoe dan ook toegebracht zonder daar besef van te hebben, een scherm gaat nooit scheuren door een productie fout !

   
 • Eveneens meermaals problemen met WLAN met labtopr MEDION , probeer zelf oplossing te zoeken

   
 • ik blijf me verbazenen over jullie Belgen .Wat een heerlijk volk .Kus aan een ieder daar.eNNE BLIJVEN ZEVEREN HOOR HET LEEST HEERLIJK .VAN het Reve is er niks bij.

   
 • kiekens

   
 • Medion is gewoon kut.Heb er in maart 2006 ook ene gekocht en die heeft maar een jaar en een half gewerkt.De binnenkant was volledig weggesmolten,het is begonnen met het veel te warm worden van dat speelgoed.De voeding begon raar te doen en dan opeens de vlam erin,direct gereed voor de vuilnisbak.Medion ,geen klagen erover zolang je het op je kast zet en er het serieuse werk nie mee doet.Gewoon speelgoed das al.

   
 • idd d’r is toch iets met dat netweerkverbindinggedoe. Ik had een modem met internet verbinding besteld bij EdPnet ADSL en dat loopt ook mar mank. Na mijn scheiding nam ik het opnieuw en dit maal via raw copper .Maar weer problemen om op het netwerk te kunnen blijven. En ik maar denken dat het aan EdPnet lag. Mijn buur komt binnen met zijn lapttoppeke van Dell en logt zich spontaan en stabiel in op mijn router (nadat ik hem toelating gaf uiteraard). Ik wil dat bij hem doen. Hij heeft een telenetaansluiting. En ik heb problemen om verbinding te maken en als het dan even lukt geraak ik de verbinding weeer kwijt.

   
 • Komt me heel bekend voor.
  🙂

   
 • Bende sukkelaars,

  Medion stinkt, en is bedoeld voor jan met de pet.

  Als je wireless voor geen meter werkt en bij de technische dienst wel, is het probleem duidelijk he. Je draadloze router trekt op geen reet en geeft problemen met de wireless reciever in de medion laptop.

  Niet elke draadloze router is even compatibel met elke wireless receiver.

  Firmware van je draadloze brolrouter updaten.
  Channel ander nummer geven.
  Nieuwe router kopen.

   
 • Sukkelaar, alle routers slecht en medion laptop goe of wa wilde nu zeggen?

  Met alle Chinezen maar niet met den dezen.

   
 • De technische dienst van medion is inderdaad allesbehalve. Na meermaalse pogingen heb ik ze eindelijk kunnen overtuigen om mijn notebook te komen ophalen voor herstel. Die mensen begrijpen blijkbaar niet het verschil tussen een soft- en een hardware fout?

   
 • ja, dat gebeurt.
  En daar wordt je af en toe wel eens fuc***g pi***d van.

   
 • Hallo, ik heb zelf ook een medion laptop, het is een PRUL een FLUT ROT NIET FATSOENDELIJK werkende PRUL, mijn lettertjes laten los van mijn toetsen, en mijn draadloze internet werkt wel, maar telkens als ik mijn laptop heb afgesloten-slaapstand-sluimerstand, of elke manier van uitzetten moet ik steeds mijn wifi kaart uitzetten en weer aanzetten alvorens hij netwerken detecteerd, dan heb ik ook nog mijn laptop inmiddels 4x! opnieuw kunnen instaleren op een jaar tijd, en is 1 keer mijn harde schijf kapot gegaan, niks mee gedaan. Het ene moment deed mijn pc het, toen zette ik hem uit, nog geen kwartier later weer aan (ik heb m niet verplaatst) en toen was de schijf kapot, nu heb ik m opgestuurt, gratis een nieuwe gekregen, MAAR nu heb ik bijna alleen maar problemen met mijn pc, en ik kreeg mijn gegevens niet terug! daar moest ik dan 50 euro voor betalen.

  mensen wil je een laptop, betaal beter iets meer KOOP NOOIT een medion, het is echt een prul wat 2 weken fatsoendelijk werkt en dan werkt het amper nog!

  alleen maar problemen en bel je de klantenservice wordt je 20x doorverbonden en weet je nog niet wat je wil!

  Gr yoeri.

  Tips wat ik kan doen? mail me even Yoeri_frissen@msn.com

   
 • Ik was hierboven nog vergeten te vermelden, nu ik alle reacties doorgeploeterd heb, ik kom ook uit nederland, en in belgie heeft een vriend van mij dezelfde laptop, alleen geen webcam en een amd processor, kleinere hdd en azerty dan. In principe zijn het hele goeie laptop’s voor het geld, (ik heb 700 euro betaald) maar alleen ik ben gewoon bang bij alles wat ik doe dat hij opeens weer kapot gaat, snapje… de laptop is in principe goed, maar er zijn te veel problemen vind ik. zoals ik al zei, hij hdd is kapot geweest, toen hebben ze hem opnieuw geinstaleerd en een nieuwe hdd ingestopt, en nu heb ik problemen met mijn wifi-kaart, ook mijn schroefjes aan de onderzijde van mijn laptop waren stuk voor stuk weg! ik zou gewoon 2x nadenken en een goede laptop kopen, als je je probleem uitlegt aan de telefoon, krijg je 3 mensen aan de lijn alvorens ze snappen dat je harde schijf kapot is! wat is dat nou voor een technische afdeling, verder de service is te doen, ze hebben mij dus alleen ook op willen lichten met mijn kapotte hd die ik terug wilde, waar ik 50 euro voor moest betalen! Nu kun je zeggen, dat is logisch want je hebt een nieuwe gekregen, maar daar koop je niet iets voor dat het na minder dan een jaar kapot gaat? mijn audio output is ook versleten, (waarschijnlijk omdat ik de laptop veel gebruik met hoofdtelefoon, waar ik trouwens ook niet te vreden over ben omdat die totaal niet hard gaat, wat niet aan de hoofdtelefoon ligt want het is een sennheisser, op mengpaneel gaat de laptop gewoon normaal) en mijn muisknopje klikt niet fatsoendelijk meer!..

  Mensen kom trouwens niet met een reactie van, instaleer je internet kaart of degelijke, ik weet genoeg van pc’s! en ik heb de mogelijk heden geprobeerd.. het is niet dat hij niet werkt maar lees mijn bovenstaande reactie voor het probleem..

  en pascal! ik zit door de week in Genk, op de kunstschool doe AVV- werk ook met andere laptops, en met Imac’s en die dingen zijn super, het ligt gewoon echt aan medion! Het is gewoon een K*T bedrijf! die zich moet specialiseren in konijnen vangen! want iedereen die een medion laptop koopt is een konijn en laat zich vangen!

  Gr yoeri

   
 • De konijnenvangers van Medion 🙂

   
 • Medion heeft de slechtste dienst na verkoop allertijden!!!
  28 augustus is mijn laptop in Panningen aangekomen,4 september is hij verstuurd, vandaag 8 december heb ik hem nog altijd niet terug!!
  Begin november bel ik hen op met de vraag hoe het komt dat ik mijn laptop nog niet terug heb.
  Owww, het “notebook” is precies vermist meneer.
  We zullen een onderzoek opstarten en binnen de vijf werkdagen zal u iets van ons vernemen.
  Uiteraard verneem ik helemaal niets van hen.
  Na drie keer hen terug te hebben gebeld ben ik vandaag met Kiala en TNT beginnen te bellen. Volgens Medion is het mis gegaan bij de koerierdienst(Tnt Post dus), maar die mensen hebben niet eens de laptop ooit ontvangen.
  Verleden week bel ik dan dus met Medion en zij zeidden me dat ze een claim hadden ingediend bij Tnt.
  Vandaag werd me dat terug verteld(om tien uur smorgens).
  Om drie uur deze namiddag bel ik met Tnt en zij zeggen me dat zij van Medion om 13:40 een e-mail hebben gekregen met de vraag of zij daar nog een vermiste laptop hadden liggen.
  Knap onderzoek!!
  Dan de uiterst vriendelijke mensen van de technische dienst aan de telefoon gehad. Toen ik naar hun adres vroeg kreeg ik het antwoord:
  klachten dient u in via de website.
  Maar ik wil het adres van Medion meneer: “dat krijgt u niet van mij”. Neer die hoorn.
  Komt er nog aan toe, blijkbaar als je laptop gemaakt moet worden moet je eerst Medion zelf contacteren met de vraag of zij de laptop “willen” maken. Ik had hen wel gebeld,maar geen specifieke vraag gesteld.
  Deze vriendelijke mensen wisten mij dan ook nog te vertellen dat als zij mijn laptop kwijt waren zij mij niet eens het volledige bedrag zouden terug betalen, omdat ik daardoor mede verantwoordelijk ben.
  Een slechtere service bestaat er niet.

   
 • Raven, inderdaad, ze zijn daar heel onvriendelijk en als ze beloven dat ze gaan terugbellen, geloof het maar niet. Je moet zelf bellen. Ik heb wel een adres omdat ik een dure rekening kreeg voor het herstellen van mijn scherm van de laptop (die nog maar 5 maanden oud was) en dat niet onder garantie hoort.
  het adres: John F.Kennedylaan 16a – 5981 XC Panningen-Nederland. Misschien kun je daar zelf eens gaan zoeken of je je laptop terugvindt. Veel succes

   
 • notebooks zijn in het algemeen wat gevoeliger voor reparaties dan desktops.

  windows is ook nogal gevoelig voor storing, daarom gebruik ik linux of mac.

   
 • Allen,
  Ik heb ook dezelfde notebook en heb ook problemen met internet.
  Ik heb bergepen dat dit te maken had met een instelling in de router maar weet niet meer welke instelling dat was.
  Is er iemand die hier iets meer over kan vertellen?
  Hij gaat automatisch uit als je langer op internet surft.
  Ik praat hier over de MD98300.
  Ik begreep dat het iets te maken had met WPA instellingen of zo iets.
  Het schijnt dat medion wireless hier problemen mee heeft.

   
 • Kerst 2008 nog niks veranderd.

  Onze pc werd in september afgehaald. We zijn nu december. Om een lang verhaal kort te maken. Ze zijn onze pc blijkbaar kwijt en “we moeten maar een rechtszaak aanspannen”. Volgens medion panningen.
  Nou kunnen ze hebben:

  Contractbreuk
  Schadevergoeding
  Niet naleven van garantievoorwaarden
  Diefstal

  Gelukkig woon ik in Belgie tegen de Franse grens. Anders was ik allang naar Panningen gereden en had ik nu een rechtzaak aan m’n broek wegens slagen en verwondingen.

  Weet iemand de naam van een grote baas bij medion? Ik zou daar graag eens mee praten en hem aanraden dringend een “herstructurering” zoals dat zo mooi heet, bij Medion Panningen door te voeren. Het personeel dat daar werkt betalen is pure verspilling!

   
 • Indien er nog mensen zijn die problemen hebben met medion Panningen hoor ik, en m’n advocaat dat graag. Misschien kunnen we gezamelijk iets ondernemen tegen deze schandalige praktijken

   
 • Men kan hier een reactie nalaten en dan kan men inschrijven op de reacties van dit artikel en krijgt men bericht wanneer er nieuwe reacties zijn.

   
 • Hallo ik heb een Medion gekocht bij de Aldi maar nu heb ik mijn Medion al opgestuurt naar Medion voor Reparatie cq vervanging en nu hebben ze ook nog mijn orginele aankoop bewijs. Nu heb ik weer een issue en vragen ze naar mijn aankoop bewijs welke ik dus niet meer heb want die hebben hun!! Is er iemand die een kopie aankoop bewijs heeft van een Medion MD 96640 men kan faxen, mailen, post wat dan ook alvast bij voorbaat dank. (ben al geruime tijd bezig om dit bewijs terug te krijgen maar zonder bon doen hun niets en de Aldi zegt dat dit niet meer in het systeem zit??)

   
 • Dat is niet erg slim om je aankoop bon op te sturen, je moet altijd een kopie opsturen en het origineel zelf bewaren. Ik heb deze pc niet maar kijk even uit, als ze van Medion dit lezen kunnen ze dit als fraude zien en dan hang je. Ik zou toch nog eens met Aldi gaan praten, ze zijn toch ook verantwoordelijk, zij verkopen deze apparaten en zijn toch ook een beetje verantwoordelijk voor de service.

   
 • Het lijkt me erger en erger te worden met die after sales service in Panningen.

  Mijn moto : ‘neem je verlies en keer nooit meer weer’
  Zal allicht goedkoper en minder frustrerend zijn.

  Ik vind het wel ongelofelijk dat er niet meer media of zelfs verenigingen ter bescherming van de consument opspringen.

   
 • Ik heb uiteindelijk ook de reparatiebon ingestuurd voor mijn scherm van mijn laptop die toen 5 maanden oud was en waar er een klein barstje in zat, opeens ingekomen, wat volgens Medion nooit kan. Ik heb dan 250 euro moeten betalen bij de aflevering. Ik had ook ondertussen een mail gestuurd naar Testaankoop in België maar die reageerden maar als ik mijn laptop terug had en die wilden niets meer doen omdat ik al betaald had. Of waren zij ook bang van Medion en weten ze dat ze daar ook bot vangen?

   
 • Helemaal mee eens.
  Ik zelf ben het slachtoffer maar dan met een quad.
  Ben zelfs met rechtsbijstand in de weer geweest om deze zaak te winnen.
  Maar aan de rechtsbijstand heb je ook geen ………..!
  Vul maar in, ik heb de moed dan ook op gegeven en de kosten van 2000 euro maar als leergeld aangenomen. Goedkoop is duurkoop!
  Je staat als consument niet sterk in je schoenen als alleen staande. Je moet inderdaad met meerdere iets aanvechten, dan kom je volgens mij verder.

   
 • Allicht heeft Medion de juiste connecties ofzo, geen idee.

  Maar de dingen die ik hoor zijn soms ronduit hallucinant te noemen. Onvoorstelbaar dat zoiets kan.

  En als de consumentenorganisaties er geen ruk om geven dan kan u maar 1 ding doen. Zet uw ervaring op het internet of maak het bekend in allerlei fora.
  Gewoon naar dit artikel verwijzen, meer dan 160 reacties momenteel, is ook mogelijk.
  Zo waarschuwt u toekomstige medion kopers want 1 van de eerste dingen die ze zien als ze medion intikken is dit artikel.

   
 • Marco, ik heb een kopie van mijn aankoopbewijs van mijn notebook en wil deze gerust doorsturen. Het is wel niet van een MD 96640, maar het type staat toch nergens op het ticket vermeld. Indien je geïnteresseerd bent, geef dan je mail zodat ik het kan doorsturen.

   
 • Kijk er wel mee uit, als er andere nummers op staan die weer leiden naar info, kun je wel eens zelf je garantie kwijt raken!

   
 • Iemand een idee, bv een verwijzing naar een website, hoe je zelf de harde schijf kunt vervangen van een Medion laptop 97500? Ik hen al een poging ondernomen maar zo’n ding zit toch knap ingewikkeld in elkaar en slopen kan altijd nog.

   
 • Heb een Medion-laptop MD5400 sinds 2002/2003. Geen enkel probleem tot nu toe, ook nooit service nodig gehad. De batterij wordt intussen (na 6 jaar!) wel wat minder, maar ik gebruik ´m altijd op netstroom.

   
 • de muis van medion heeft mijn kat kapotgebeten

   
 • Zowel wijzelf als mijn moeder hebben een Medion laptop waar we heel tevreden over zijn. De draadloze verbinding werkt bij ons beiden perfect. Zijn twee verschillende types van laptops in verschillende jaren gekocht.

   
 • komaan zever niet, dit verhaal is verzonnen
  ik heb altijd goede service bij medion, als je wilt dat mensen geen medion computers kopen, kom dan niet af met zo’n onnozel verhaal
  groetjes

   
 • Dus jij moet ook om de haverklap bij Medion support zijn voor je aangekocht medion goed en je bent er toch zeer tevreden mee?

  Rare mensen de dag van vandaag.

   
 • ik ben ook op zoek naar een laptop, en vandaag zit er reclame vd aldi in de bus met daarin een medion laptop in aanbieding, mijn 1’gedacht was van ,aha, morgen ga ik die halen want prijs kwaliteit is die toch redelijk vind ik
  maar ben toch blij dat ik nog es op onderzoek ben geweest,
  want normaal koop ik geen zoeen dure zaken in winkelketens,od, denk dat ik toch naar de winkel om de hoek ga gaan en 50euro meer betaal, dan achteraf een heleboel gezeik,
  mvg fre, die dus geen medion zal aanschaffen

   
 • Ik zal (over enkele uurtjes) diezelfde laptop wél kopen.
  Op het internet zijn verschillende recensies te vinden van dezelfde laptop die al in buitenlandse Aldi-filialen werd verkocht.
  Alle recensies en reacties zijn unaniem: prima laptop voor zijn prijs, enig minpuntje is het slechte mousepad (wat ik sowieso toch niet gebruik, heb liever een USB-muis.)
  En service, ah ja, dat is bij meer dan 75% van de bedrijven zo zeker?

   
 • Pascal (andere!!)

  Beste Pascal,

  Ik werk al 8 jaar in de IT en ik heb ook net een laptop van Medion gekocht. Lijkt me zeer goed spul voor de prijs die je betaalt (tot nu …)
  Ik moest ook even zoeken om de WLan AAN te zetten, anders werkt dat niet hé! Nu zou ik direkt die helpdesk kunnen gebeld hebben en mijn laptop opgestuurd hebben, maar ik ben toch maar even zelf blijven verder zoeken 🙂
  Dus logisch dat dit allemaal wel werkt op de helpdesk van Medion en dat ze jou op den duur als een \’zeiker\’ gaan bekijken en de drempel om hen te contacteren iets hoger leggen door kosten te gaan aanrekenen. Harde schijven zijn gevoelige onderdelen en de problemen kunnen allerlei oorzaken hebben. Gewoon vervangen terwijl er een vermoeden is dat de gebruiker zelf in fout is lijkt me ook wat overdreven. Er zijn beperkingen aan garantie.
  De behuizing en stevigheid kan bij sommige modellen mss wat beter, dat wel.
  En helpdesk ervaringen zijn ook zeer subjectief: hoe breng je het aan (leg je het uit) ?, Wat ken je er zelf al van?
  Meeste problemen zijn toch te wijten aan de gebruikers zelf is mijn ervaring op een helpdesk. En je kan nu eenmaal voor een goedkoop produkt geen 100 % sluitende servcie krijgen op maat. Dan koop je beter speciale servcie packs bij andere merken waarvoor je naar een winkel kan. Maar dat kost geld en dat is dan ook weer niet goed…
  Ik krijg van Pascal toch de indruk dat hij gefrustreerd geworden is (gedeeltelijk door eigen onervarenheid en aanpak, maar misschien ook wel door de helpdesk kwaliteiten, kan ik niet beoordelen) en nu hier deze post reeds meer dan een jaar blijft volgen en zo Medion probeert in een slecht daglicht te stellen.
  Wie weet post ik hier binnenkort nog andere pos of neg ervaringen…

   
 • Als je jezelf dan toch zo’n grote vent vindt dan daag ik je uit om de wireless van die laptop aan het werk te krijgen.
  Enne, de feiten qua poging tot oplichting zijn meer dan duidelijk denk ik. 65 euro voor een herinstallatie terwijl firefox dan nog steeds geinstalleerd is …
  Soit, al meer dan genoeg woorden aan vuil gemaakt.

   
 • Ik heb op mijn Medion 97500 nu Vista en weg is mijn wireless lan. De functieknop dat de Wlan aan zou moeten zetten werkt niet meer en een driver die ik heb gedownload evenmin. Iemand een tip?

   
 • denk dat je het anders moet zien
  is het niet met alle goedkopere producten zo,dat ze van mindere kwaliteit zijn, en eigenlijk is dat niet meer dan normaal, het prijsverschil moet ergens zitten,
  ik heb een boormachien van de aldi die ik mischien 10 keer op een jaar gebruik, en er is nog niks aan, mijn vader die zelfstandige is en iedere dag een boormachien nodig heeft had er ook ene gekocht om es te testen,resultaat, na +-10 maand ,was het gedaan ermee, hij heeft wel via de aldi een andere gekregen,dus daarvan valt niks te zeggen
  weet dit heeft niks te maken me die medion laptop maar het komt toch op hetzelfde neer denk ik,kwaliteit betaal je.

  en ik begrijp dat als je iets koopt en er nog garantie op is
  dat je niet wil betalen,want wat betekent garantie dan nog??? en vooral in het geval waarmee alles hier begonnen is

   
 • mmm, de notebook die ik nu heb heb ik een pak minder betaald …

  Bij die Aldi notebooks proberen ze er een boel software en andere dingen bij te doen en dan kunnen ze over het totaalpakket zeggen dat het goedkoop is.

  Hetgene wat mij over de streep trok toendertijd was de 3 jaar garantie die dus waardeloos bleek te zijn.

   
  • Die garantie is inderdaad waardeloos.
   Ik heb ca 1,5 jaar geleden een defecte externe harde schijf 500GB in ALDI gekocht die nu defect is. Ik dacht die naar ALDI terug te brengen; vergeet dat maar. Kan die alleen binnenbrengen in een verzamelpunt (meestal dagbladhandel) mits
   er een speciale klever op plak die Medion mij moet opsturen.
   Eerst gingen ze de klever e-mailen (10 tallen keren het juiste mailadres doorgegeven, nooit iets gekregen. Dan zouden ze de klever opsturen (3 keer het volledig exacte adres op genomenm) nooit iets toegekregen.

    
 • Hallo iedereen. Misschien kom ik via deze weg tot een oplossing van mijn probleem doch ik vrees ervoor.

  Heb een laptop en een kleine netbook van Medion, beide eind 2008 aangekocht. Met kerst me een deftige dlink wireless n-router aangeschaft teneinde met beide toestellen draadloos én probleemloos te kunnen surfen. Blijkt echter niet zo eenvoudig te zijn. Met beide toestellen geraak ik immers niet draadloos op het internet. Er is echter wel een verschil tussen beiden. De kleine netbook maakt wel degelijk verbinding met mijn draadloos netwerk (na invoeging van het beveiligingswachtwoord) doch het blijkt onmogelijk op het net te surfen. Mijn laptop daarentegen kan geen verbinding met mijn draadloos netwerk maken. Om na te gaan of het probleem niet bij m’n router lag heb ik een vriend van me verbinding laten maken met zijn SIEMENS laptop. Onmiddellijk verbinding én internet. Dan maar contact opgenomen met het MEDION service center. Daar heeft men volgende oplossing bedacht:

  Voor de kleine netbook:
  U kan verbinding maken met uw netwerk dus is er geen probleem met de netwerkkaart in de netbook. Het probleem ligt misschien bij de instellingen van uw router of bij de instellingen van uw provider. We kunnen u hier niet mee verder helpen wat die service ondersteunen we niet.

  Voor de laptop:
  Gelieve een backup te nemen van al uw bestanden en met de bijgeleverde herstelcd terug te gaan naar de fabrieksinstellingen. Als het probleem dan nog aanwezig is neemt u maar terug contact met ons op.

  ???????????????

  Dit lijkt mij, als leek, een bizarre vorm van service en ondersteuning te zijn. Mijn laptop (alsook de netbook) is hagelnieuw dus waarom zou ik terug moeten naar de fabrieksinstellingen? Hij komt toch van het fabriek? En de SIEMENS laptop werkt prima via mijn router op mijn prima geïnstalleerde draadloze netwerkverbinding…

  Ten einde raad verwelkom ik vriendelijk alle mogelijke oplossingen 🙂

   
 • Dag!

  Ik heb ook problemen met mijn netwerkkaart van mijn notebook. Mijn medion notebook heb ik aangeschaft nu bijna 2 jaar geleden, van april 2007 denk ik. Wanneer ik deze heb aangeschaft was er totaal niets aan de hand, maar sinds een 9 maanden begon mijn netwerkkaart af en toe te haperen. Als ik mijn laptop dan opnieuw heropstart werkte alles weer naar behoren. Na een paar maanden verergerde mijn probleem van 1 maal heropstarten naar 3 maal heropstarten. Maar ja, hier kon ik dan nog wel mee leren leven totdat mijn probleem geleidelijk aan nog erger werd en ik nu ongeveer 1 uur mijn pc non-stop(!) moet heropstarten en mag hem niet gewoon een uur op laten staan zonder iets te doen want dan werkt hij niet. Hier had ik echt genoeg van en heb hem binnengebracht bij een plaatselijke computerwinkel, deze heeft mijn probleem ook niet kunnen verhelpen. Ben eens benieuwd wat medion hier mee gaat doen want ga hem deze week inleveren.

   
 • Als ik terug ga met een product waar ik garantie op heb, dan eis ik een nieuw aparaat.
  Ik ga dan naar de winkel, en laat de klanten merken wat ik er van vindt als ik niet geholpen wordt, werkt altijd.
  een nieuw aparaat dient goed te functioneren bij aanschaf.
  Ik heb het trouwens helemaal niet op merk computers.
  Bij laptops/notebooks heb je niet altijd keus.
  Tuurlijk zijn er exemplaren die slecht kunnen zijn van hetzelfde merk waar ook goedwerkende aparaten tussen zitten.
  De spullen van medion die ik heb gekocht had ik nooit problemen mee,
  maar een pc of laptop is te belangrijk om in een supermarkt te kopen is mijn mening.
  Ik ken meerdere mensen die een medion pc hebben, en opzich werkt het wel.
  tot er hardware deffect gaat, dan is het meestal zoals bij alle merkcomputers, dan moet je een nieuwe kopen, of hardware kopen bij de fabrikant van het merk.
  dure lesjes zijn dat dan.

   
 • Beste Pascal,

  Op 14 november 2007 leg je een terechte klacht neer in dit forum. Over de afhandeling ben je echter zo ontevreden dat je op 16 januari 2008 zeget: “Ik zou normaal een klacht moeten neerleggen bij officiele instanties ware het niet dat dat enkel extra tijdsverspilling betekende.”
  Op 8 januari 2009, dus na meer dan een jaar later, zeur je nog steeds over je laptop, Medion en Aldi. Wanneer je de helft van deze tijd in een klacht had neergelegd bij de jou bekende ‘officiële instanties’, had je minder tijd verspilt. Maar ik krijg het gevoel dat het klagen meer tevredenheid bij je oplevert dan het oplossen van het probleem.
  Mijn partner en ik hebben tegelijkertijd een Medion laptop gekocht. Mijn laptop functioneert goed, die van haar lijkt een maandagochtend computer. Wisselende verhalen, dus ook binnen één huishouden.

   
 • Ik zeur helemaal niet over Aldi.
  Een klacht neerleggen is tijdverspilling want daar wordt quasi nooit gevolg aan gegeven.
  Dat is dus tijdsverspilling.

  Ik steek mijn tijd dus, nadat ik lange lange tijd geduld heb gehad met medion, in dit artikel. 1 keer schrijven en af en toe eens wat dieper ingaan op de reacties. Paar minuutjes telkens en met resultaat.
  Geen tijdsverspilling dus.

  Ik begrijp dat sommige mensen niet op de eerste rij stonden toen het verstand werd uitgedeeld. Maar een normaal mens zou kunnen concluderen op basis van de massale hoeveelheid reacties en klachten over Medion dat je al veel geluk moet hebben om een goeie Medion notebook te hebben.

  Voor sommige mensen is dat duidelijk, vooral degenen die met de brokken zitten.

  De meesten echter hebben het pas door als ze met de brokken zitten. Ook ik.
  En daarvoor wil ik waarschuwen.
  Sorry dat ik mijn medemensen wil waarschuwen, ik zou moeten zwijgen en ze allemaal positief advies geven over een Medion laptop.
  Dat zou ze wel leren!
  🙂

   
 • In het kort. Heb ook een laptop van medion. Heb de computer intensief gebruikt De draadloze verbinding trekt op niks ,bijna alleen mogelijk via kabel.Het scherm geeft het langzaam op , tekst enz bijna niet meer leesbaar Na het lezen van alle negatieve ervaringen , de computer niet laten herstellen via de lijdensweg en een HP aangeschaft die tot heden in alles perfect werkt

  Johan

   
 • Pascal,

  Je schrijft: “Ik begrijp dat sommige mensen niet op de eerste rij stonden toen het verstand werd uitgedeeld.” Ik ben blij dat je dit beseft. Mocht je dus een tweede kans krijgen raad ik je aan om nog een keer in de rij te gaan staan, wie weet kun jij daar je voordeel mee doen.

  Een officiële klacht, zoals het ingebrekestellen van Medion, kost tijd, maar had een oplossing kunnen bieden in de vorm van een juridische uitspraak.
  Het inschakelen van de consumentenbond had dit ook tot resultaten kunnen leiden, net als het inschakelen van de vele consumentenprogramma’s.

  Zoals gezegd ook hier wisselende ervaringen. Twee dezelfde laptops op hetzelfde moment gekocht. Mijn laptop werkt nog uitstekend, die van mijn vriendin is voor de derde keer ter reparatie opgehaald. De ervaring met de medewerkers is wisselend, van absolute horken tot zeer vriendelijke en behulpzame medewerkers. Wel alles onder de garantie en geen extra kosten.
  Ik heb ook ervaring met andere laptops. De levensduur van een laptop bij mij is ongeveer 2 jaar.Mijn vorige, een Toshiba begon tegen het eind van de periode uit elkaar te vallen. De eerste was een Packerd Bell. Deze is vervangen omdat hij sterk verouderd was (geen recent model gekocht), maar is wel ijzersterk.

  Ik probeer dus niet Medion goed te praten, maar erger mij een beetje over jouw commentaren op reacties die niet negatief zijn. Tot mijn verbazing (lees de reden dat ik voor Medion heb gekozen) zie ik steeds meer IT-medewerkers met Medion rond lopen. Of dat is omdat ze zelf de reparaties kunnen verrichten weet ik niet, maar het gaf mij wel een goed gevoel.

   
 • Medion hersteldienst => Nederland
  Medion aankoop => Aldi Belgie

  Succes als je een klacht wil indienen. Sowieso komt er niks van terecht.

  Enkele “consumentenprogramma’s” zijn op de hoogte gebracht. Ik dacht dat ik zelfs eens een Belgische overheidsdienst op de hoogte heb gebracht(Freya VDB was toen bevoegd minister)
  Doen niks, interesseert ze niet.

  Misschien heb je een “kruiwagen” nodig als je klachten hebt in Belgie.

  PS : Ik heb geen manieren, ik weet het. Kan er niks aan doen, mee leren leven. Mijn karakter sluit eerder aan bij zuiderlingen dan bij noorderlingen maar ik zeg quasi altijd mijn gedacht.

   
 • ik heb ook een medion notebook en gebruik hem elke dag zowel zakelijk als prive en heb er nog nooit een probleem mee gehad alles werkt naar behoren

   
 • mIJN NOTEBOOK IS EEN MEDION 96630.
  toen ik mijn notebook een week in gebruik had, wilde ik informatie van de helpdesk.
  De helpdesk wist het niet, dus kreeg ik de service technicus.
  Deze verbrak na een paar seconden de verbinding, omdat hij vond dat vista beter was dan xp.
  Daarna nog een keer geprobeerd, met het zelfde antwoord.
  Sindsdien los ik het zelf wel op, maar ik raad iedereen af om een notebook van medion te kopen.

   
 • Och Pascalletje,

  Ik heb niks van Medion, dus ook geen problemen met Medion. Ik kom op deze site omdat ik een mooie laptop had gezien bij de Aldi en ik wat recensies aan het zoeken was.

  Stel je voor dat het inderdaad allemaal aan Medion lag, wat ik me moeilijk voor kan stellen:

  Wordt het dan geen tijd dat je verder gaat in je leven, misschien moet je er een psycholoog bij halen om je er overheen te helpen. Want als je anderhalf jaar na je eerste post nog steeds bezig ben over deze laptop, dan heb ik het echt met je te doen.

  Probeer je over deze zeer slechte levenservaring heen te zetten en hopelijk komt het de komende 50 jaar nog een keer goed met je.

  En je bent inderdaad wel heel stom om een compleet nieuwe laptop te kopen, terwijl de Medion nog goed werkt…

   
  • Ach Robke, ik ben tenminste zo geen anonieme sukkel die op verhalen gaat reageren waar hij niks mee te maken heeft.
   Maak jezelf bekend als je tussen grote mensen wilt spreken. Misschien dat die psycholoog zijn tijd aan mij kan uitsparen om Robke eens deftig onder de loep te nemen.
   Je moest eens weten hoe hard ik nu hoop dat jij wel degelijk tot de aankoop van een Medion laptop gaat overgaan.

   Maar eigenlijk denk ik gewoon dat Robke ergens verzuurd is geraakt omtrent mijn persoon en dat hij de ballen niet heeft om het me in mijn gezicht te komen zeggen.
   Psycholoog kan misschien wel helpen bij je.

    
 • zeer slecht mijn hardeschijf was kapot,ik heb er een nieuwe laten insteken en blijkbaar zat de kap met 4 van de 7 vast.en de hardeschijf zat met twee van de 8 vast dus gewoon los.

   
 • Ik ben ook in het bezit van een Medion rampen notebook. Een 95218.
  Constant problemen met dat ding gehad. Inmiddels helaas uit de garantie. Uiteraard Medion nederland om commentaar verzocht. (laptop is inmiddels geheel dood) Reparatie kosten…..325 euro!!
  Niks coulance of ed. Overigens, ik heb 4 maanden moeten wachten op antwoord na 17 X !!! te hebben gemailed met Medion en een officiele aangetekende brief te hebben gestuurd.

  Mijn partner heeft een Toshiba. Ging ook stuk. Is 1 jaar na de garantie onder coulance gerepareerd. Toshiba had er zelfs een nieuwe dvd brander ingezet. (wat niet de klacht was) Hulde aan Toshiba! En hulde dat men daar wel aan klanten binding doet!

  Medion….N O O I T mmer!!!

  (in 2007 aangeschaft voor 1000 euro!)

   
 • ik heb ook een dergelijke ervaring. Brieven worden niet beantwoord. brieven worden ook expres verkeerd begrepen. N 2 jaar heb ik mijn gram kunnen halen. Het ging over een medion GPS systeem wat een werkelijk waardeloos ding was. uiteindelijk na 2 jaar heb ik via de Makro een ander exemplaar kunnen afdwingen.

  Medion echt nooit kopen. . . . . . . .

   
 • Ben nu aan mijn derde pc van Medion (staan er nog twee van elke dag te draaien van s’morgens tot s’avonds) heb me ook vorig jaar een laptop van Medion aangeschaft, nergens geen problemen mee gehad.
  Voor mij is Medion de Max.

   
 • Hey Pascal,

  Ook hier zeer slechte ervaringen ivm Medion. MD96500. Op bepaald moment leek de harddisk zwaar gecrashed te zijn. Dit wou ik controleren adh van een Knoppix boot CD. Na het booten van deze CD leek idd de HD een pak fouten aan te geven. Ik zet de PC af en wil die opnieuw opstarten als laatste poging en wat blijkt. Scherm is helemaal stuk. Als ik een externe monitor aansloot bleek de grafische kaart nog wel zijn werk te doen maar LCD was morsdood.

  Even Aldi gebeld en na het obligate beginnerspraatje: ‘Meneer staat uw laptop wel op, meneer probeer dit, probeer dat etc’. Toch erdoor gekregen dat de laptop stuk was. Niet echt helden aan de andere kant van de lijn want als je zegt dat je WEL beeld hebt met een externe monitor en GEEN op de LCD en je krijgt dan de vraag:”Staat hij wel aan” dan lach je je echt een breuk eigenlijk.

  Nu, bleek dat ze =natuurlijk= niet te veel konden doen vanuit hun beschermde werkplaats, even gaan kijken en zowaar ja, ding was nog in garantie (1 maand). Meteen opgestuurd en na een paar weken bleek dus dat :
  – Moederbord was vervangen
  – LCD vervangen
  – Harddisk vervangen (zeiden ze toch).

  Nu heel dit telefonisch proces heeft HEEL lang aangesleept en mijn oplossing was op een bepaald moment om mijn schoonvader van 70 jaar het telefoontje te laten plegen met zijn gelimiteerde kennis van de PC, dit bleek echt wel schot in de roos want het is zoals de blinde die de doven leid. Als je blijk geeft van kennis te hebben worden ze heel grof maar als een digibeet belt dan willen ze er snel vanaf (we kennen allemaal de frustratie van iets simpel aan een digibeet uit te leggen) en kwam onmiddellijk het voorstel om een overhaul te doen van het ding!!! Echt een aanrader, als je een 12’o clock flasher (een persoon waar alle toestellen in huis 00:00 pinken) uithangt dan krijg je dus betere service. Mijn schoonvader geeft ook echt niet af, die kan je van kastje naar muur sturen en die DOET dat ook, die houd het langer vol dan welke helpdesker dan ook 🙂

  Bon, Na een paar weken terug HD crash, morsdood, je hoort hem zelf niet meer opspinnen- Dus ik begin zwaar te vermoeden dat ze deze disk dus nooit hebben vervangen na half-zen-gat testen toch het OS hebben geherinstalleerd op dezelfde disk. I will never know maar ik vermoed het sterk want een nieuwe disk (na 15 jaar ervaring) crasht niet direct tenzij het crap is of slecht behandeld is door technieker van dienst. Laptop disks kunnen best tegen stootjes.

  Tot hiertoe waren we dus vrij content dat er zonder TE veel morren het een en ander was vervangen. Wat me wel stoort is dat nu de garantie is afgelopen het gedaan is met de laptop, in principe zou men op die nieuwe disk ook nog 3 jaar (of wettelijk 2 jaar) garantie moeten bieden. Het is toch een nieuwe disk niet!

  Dus ik maar een nieuwe disk gaan kopen in de ZETA in Mechelen, mijn favoriete winkel, 45 Euro voor klein SATA model, word enkel wat mail op gelezen op die laptop dus geen nood voor vette disk hier.

  Sta op het punt die te vervangen als ik nu eens eindelijk heb gevonden hoe ik aan die disk geraak zonder het hele ding te moeten opengooien, het ziet er wel naar uit dat dit het geval zal zijn.

  Maar schermen die stuk gaan, disks die stuk gaan, het komt steeds terug, als je wat googled zie je ook de enorme problemen die mensen hebben met medion en die steeds terugkeren:
  – Touchpad
  – WIFI

  Nog meer van dat leuks. Je kan er echt niet naastzien. Ik heb een desktop van Medion al 2 jaar draaien (permanent) als cheap-ass-server in datacenter en met uptime van een jaar met permanent loadaverage van 5. Niet slecht, maar ik vermoed gewoon geluk gehad te hebben. Ook met de laptop hier is het puur geluk als je een beetje alles over Medion leest want ik heb noch de TP noch de WIFI problemen gehad maar googlen achter info over dat model brengt me ongeloofelijk veel van die links terug. Waar rook is is vuur denk ik dan en ook voor mij is het gedaan met Medion te kopen. Zeker wat betreft laptops. De desktops lijken me gewoon algemeen beter van kwaliteit.

   
 • Zo Glenn, Jij hebt de eer gehad om de 200e reactie neer te poten onder dit artikel!

  Medion, da’s echt klasse!
  200 reacties op een medion ervaring waarvan minstens 75% gaat over hun eigen slechte ervaringen met medion.
  On faut le faire.

   
 • Hey Pascal,

  Ik wist altijd al dat ik speciaal was 🙂

  Die 25% zijn de Medion trollen die hier uw ervaringen proberen af te breken , het lijkt het anders echt wel op dat ze daar veel volk tewerkstellen om de PR machine te doen draaien…

  Laptops, koop je dus best echt wel niet van Medion…

  Glenn

   
 • Mja, ik heb zelf ook regelmatig gereageerd dus allicht is 75% nog iets te hoog.
  Maar uittellen ga ik het nu niet meteen doen
  🙂

   
 • hallo,

  ik heb een medion 96350 en zou deze graag naar de fabrieksinstelling brengen, kan iemand mij eens uitleggen hoe ik dit moet doen?

  mvgr dries

   
 • er staat nu een laptop met een goede videokaart voor € 699,- in Duitsland in de aldi.

  het is een AKOYA P6613.
  Ik kick op die onwijze videokaart, maar begin wel te twijfelen nu ik al die verhalen hoor 😉
  Ik vraag me ook af of ik mijn garantie helemaal in Duitsland moet gaan halen als ik hem daar koop. (ik woon in nederland ^^)
  (heb 3 jaar :O)
  over 3 jaar is hij miss. versleten, maar daar heb ik niet zo’n grote problemen mee, dan ben ik al wel aan een nieuwe toe.
  wss ga ik het gewoon doen.

  ik post hier wel mijn ervaringen als ik hem heb 😉

   
 • Hoi Koen,

  Niet kopen, je krijgt er de Duitse Windows versie op en hoogstwaarschijnlijk een Duits toetsenbord. Als je dit wil veranderen kan dit bij Medion Nederland maar dat kost je flink wat duiten.
  Ander toetsenbord €150,- Nederlandse Windows versie en image op de laptop laten zetten € 65,- en je krijgt de Nederlandse Windows DVD er niet bij die moet je maar zelf gaan kopen.

  Tevens heeft Pascal in zijn post’s volkomen gelijk wat betreft Medion. Verkopen ja, Service verlenen doet Medion liever niet want dat brengt niets op.

   
 • mijn medion laptop… een grote ramp… 2 jaar geleden \gekocht… na 2 maanden foutmeldingen met opstarten.. blauw scherm met tekst…. maak direc een backup van uw gegevens… ????????? waarom… een hoop gepiep en gekraak.. , toetsenbord zoooo heet…na 3 maanden harde schijf defect.. alle gegevens kwijt.. medion aangeschreven.. botte e-mail terug.. niks vergoeding.. heb zelf een nwe harde schijf erin laten zetten… na half jaar zelfde probleem.. harde schijf weer defect.. toetsenbord wordt zooo heet… ligt dus aan de laptop.. koop nooit een bij de aldi…. waardeloos ding en de service een grote ramp….

   
 • Ik heb een Aldi PC van 4 jaar oud en een Aldi laptop van 5 jaar oud (MD 40100). De PC heeft een keer een probleem gehad met de ventilator. Is direct aan huis zonder kosten gerepareerd (vervangen ventilator) binnen de garantietermijn. Prima service van helpdesk. PC staat al vier jaar 24/7 aan. Laptop werkt nog steeds goed. Een keer problemen gehad met wireless (wegvallen verbinding), opgelost door herinstallatie windows xp en nieuwe driver (update van voorheen Prism intersil, bedrijf is opgekocht) van Medion website. Laptop wordt wel een oud beestje nou (ventilator draait voortdurend). Nu net vervangen door MacBookPro. We gebruiken hem nog steeds als reserve. Een MacBook kost wat, maar dan heb je ook wat. Maar waar koop je nou een pc/laptop met 3 jaar on site garantie voor dat geld? Bij Apple moet je dat erbij kopen voor een paar honderd euro en dan mag je hem zelf naar de winkel gaan brengen als ie stuk gaat. Kortom, ik heb alleen maar goede ervaringen met Aldi/Medion en als de PC het ooit begeeft, koop ik een nieuwe Aldi PC of een Mac. Ik denk dat je vooral pech hebt met de service in Panningen. Het kan ook nog liggen aan de combinatie laptop en router. Mijn werk-laptop van Acer heeft bij mij thuis nooit verbinding kunnen krijgen met de wireless…

   
 • ik heb geen problemen ik heb mijn pc al 7 maand ofzo

   
 • Wij hebben op 25 februari bij aldi een medion laptop gekocht. Na ongeveer 4 weken viel de esc knop eraf. deze er weer op gezet, maar enkele weken geleden is hij er weer afgevallen. Wij hebben medion toen gebeld, en de laptop werd gehaald, door een koerier. Twee weken na dit halen kregen wij een brief, dat deze fysieke schade aan het toetsenbord niet binnen de garantie voorwaarden valt. Rekening a 100euro als deze gerepareed moet worden. Wat moeten wij nu doen henkbeata@hotmail.com

   
 • Medion? prima, Medion service center? stelletje prutsers die hun afspraken niet nakomen!!

  1 april een PC gekocht, 8 april voeding kapot, 9 april opgestuurd!
  nu 3 juni en ondanks diverse toezeggingen nooit terug gebeld en nog steeds geen PC!
  ze laten tegenwoordig de PC’s repareren in Polen!!! dit betekend 4 dagen inboektermijn en dan 15 dagen reparatietijd. Dan terug sturen vanuit Polen.
  Koop gewoon een Targa bij de LIDl, die repareren de 1e drie jaar aan huis.
  dus Medion als merk is prima, maar in Nederland ben je overgeleverd aan een stelletje limburgers die het nie snappe nie en nie begrijpen nie.

   
 • Wij maken al sinds augustus vorig jaar dezelfde fratsen mee met de Service van Medion. Het scherm van de laptop van mijn dochter gaf een zeer raar beeld (strepen en half zwart). Een vriend van ons die in de branche zit heeft het eens bekeken en zei dat het een geval voor de garantie was. Na Afhalen door de service dienst kregen we een bestek: het screen was gebroken (fisieke schade valt buiten garantie) en voor maar €250 was het hersteld. We waren zeker dat dit niet waar was maar ja voor die prijs heb je geen nieuwe dus hebben we betaald. In oktober weer problemen met screen (idem als vorige keer). Gratis hersteld maar geen nieuw screen moeten plaatsen ????
  In februari …. terug gratis hersteld en weeral geen nieuwscreen ???
  Nu 10 juni terug … gebeld naar service desk en waren ze nu toch wel zo pienter om te zeggen dat de garantie voorbij is en dat er een nieuw bestek gemaakt moest worden en blablabla. Mijn argumenten over alle herstellingen en het vermeende gebroken screen werden op nogal arrogante en onbeleefde wijze van tafel geveegd. Ik heb maar één boodschap voor mensen die de service desk nodig hebben: als wilt bestolen worden zeker eens langs gaan bij de nederlandse service van Medion.
  Als de service nog in Gentbrugge was gebeurden deze diefstallen niet.

   
 • dit is onzin ik heb ook een medion laptop gekocht bij de aldi maar die werkt voor alsnog (een paar jaar oud) perfect en ik kan op 20 meter afstand zitten en nog prima internet hebben en voor de service daar klopt ook niets van, hij ging een keer kapot en hij deed niets meer en ik belde medion. 2 dagen later werd hij opgehaald en 2-3 weken later werd hij weer goedwerkend terug gebracht

   
 • geachte

  heb even de klachten overlopen… Gemakkelijk, aangezien dit een klachtenlijst is.
  Betreffende defaults kan men inderdaad zeggen dat dit assemblage-fouten zijn van de fabriek uit, dus de service-dienst is slechts een buffer.
  Betalingen kunnen niet aangerekend worden bij hardware-matige klachten die onder garantie vallen, software-matig heeft men niet het recht aan te rekenen wat legaal/illegaal betreft. Wees blij dat je niet doorverwezen werd naar een onderzoekscommissie 😉
  Tip: niet betalen en garantie eisen, desnoods moeten ze bij jou thuis bewijzen wat ze beweren…

  grtz

   
 • Het enige probleem dat ik met mijn Medion laptop heb is dat hij niet draadloos werkt. Volgens Belgacom kan dit opgelost worden door ’n speciaal telefoonnummer te bellen tegen betaling van 25 euro als het probleem opgelost wordt

   
 • heb sinds jaren een laptop van aldi, en iedere keer weer dat gemekker met die helpdesk… ik heb nu inmiddels mijn 5de nieuwe harde schijf een nieuwe accu en dvd brander en eenvastzittend scharnier voor de deksel en nu weer helemaal iets nieuws… een defect chassisdeel voor de voedingsspanning….. en morgen een rekening omdat de serviceklumgels vinden dat ’t geen garantie is..
  de laptop heeft altijd midden op de tafel gestaan (zonder kleedje anders wordt zo’n ding veel te heet) en is dus nooit hardhandig gebruikt. de “werkplaats” van aldi lijkt niet meer in panningen te zitten, want ik moest hem naar amsterdam sturen. toen ik hem voor de laatste reparatie terug kreeg bleek hij in Essen (D) gerepareerd te zijn…echter het loszittende powerdeel was niet vervangen…dus na ruim 3 weken weet ik morgen pas wat ik moet gaan betalen…(p.s. ik zit pas 44 jaar in de fijne electronica dus ik mag weten waar ik ’t over heb) jammer aldi maar nooit geen medion meer bij jullie ALLEEN maar door de slechte helpdesk

   
 • beste,
  ik ben op zoek naar een garantiepapiertje ,
  mijn aankoopticket heb ik nog maar ze vragen mij het garantiepapiertje dat ergens bijzat dacht dat enkel het aankoopticket voldoende was???
  heb een laptop MD 96640 waarvan het scherm af en toe nog werkt ze en inderdaad heb gebeld met medion en was zeer onvriendelijk pfff.
  als iemand mij kan helpen zou zeer gelukkig zijn 🙂

  erica@live.be

   
 • Hello, Kan ik jammer genoeg niet mee helpen maar misschien is er wel iemand anders?

  Overigens nooit een vraag naar een garantiekaart gehad voor zover ik weet.
  Als ze je niet willen verder helpen op basis van je aankoopticket dan is dat gewoon slechte wil en nog maar eens toonbeeld van trukendoos die Medion klantenservice in huis heeft om de kosten te drukken.
  🙂

   
 • Ik heb mij eind 2007 aan laptop van medion gekocht maar het zal de laatste keer geweest zijn. Het eerste jaar liep alles nog goed maar na een klein jaartje begon de laptop letterlijk uit mekaar te vallen
  Er vielen 2 vijsjes uit mijn brander, aan mijn scherm zetten ze ook los, ik hef mijn latop op en ik kijk langs onderen daar zaten er maar 2 van de 6 of 7 vijsjes meer in. Heb spijtig genoeg mijn garantie verloren wegens een verhuis, dus ja, is minder. Ook mijn lader verbind hem niet goed meer in de laptop. Alsmaar die irritante piep. Ik dacht mss het is mijn lader maar ik gebruikt ene van iemand anders en het was hetzelfste. Ook schiet mijn laptop al van het begin soms aan als hij op slaapstand in gesloten toestand zit wat niet zou mogen. Soms kom ik thuis en hij staat aan in gesloten toestand ??!! Prijskwaliteit zo ja een beetje goed, maar als ge er maar een jaar mee doet betaal ik toch liever 500€ meer om echt een goede te hebben. De harde schijf van medion van 500GB juist van het zelfste, na 3 maanden al gecrasht, ok heb wel nieuwe gehad maar mijn alles ben ik toch kweet. Als je op het internet eens zoekt naar slechte gevallen van medion zijn ze wel te vinden hoor. No more Medion for me. ok, elk merk heeft wel iets maar medion heeft toch wel alles ze.

   
  • Rotzooi eerste klas is het. En daarenboven stellen ze alles in het werk opdat je van je garantie niet zou kunnen gebruik maken. Ze beloven je steeds maar te zullen e-mailen en als dat niet lukt, de klever op te sturen (verplichtend op de doos van het defecte product te kleven) ZE DOEN HET GEWOON NIET! (ook niet na tientallen keren bellen en alle info te hebben gecheckt) Opletten geblazen met MEDION producten dus.
   Voor mijn, NOOIT OF TE NIMMER MEER!

    
 • vorige week notebook e1210 xl gekocht (md 97750)
  wireless kaart vindt geen enkel draadloos netwerk terwijl ik er ééntje heb en mijn 3 buren ook
  via mijn mobistar internet everywhere krijg ik internet aan de praat maar da’s ook niet de bedoeling van een portable

  plan b is een router te kopen met usb card maar dat was echt niet de bedoeling
  kan echt niet geloven dat ik de enige ben die na de promo vorige week bij aldi “toevallig” hiermee problemen heeft

  je wilt nu eenmaal draadloos met een portable gaan

  heeft iemand een werkende update link voor de 802.11n netwerk kaart?

   
 • Wel, het was me deze week al opgevallen dat er weer meer zoekopdrachten binnenkwamen in het genre "medion wireless werkt niet", "medion draadloos werkt niet" enz

  Nu weet ik waarom :p

  Op weg naar de 300 reacties dan maar?
  Leuk zeg
  🙂

   
 • Beste mensen,
  Het is me wat allemaal, maar hier komt een volgend verhaal.
  Ik heb nu ook een jaar een medionlaptop van Blokker.
  Verder een draadloos netwerk aan een KPNexperiabox.
  Elke keer bij het starten van de laptop is het maar de vraag of ik verbinding krijg. Tot voor drie weken terug lukte het nog steeds met de KPNmailassistent maar voor een week terug herkende hij mijn draadloos netwerk niet meer. Heb maar weer een herstelpunt gemaakt en nu doet hij het weer, ben alleen benieuwd hoe lang.
  Ik krijg een punthoofd van dit soort dingen want het duurt steeds 5 tot 6 minuten voor de mailassistent de verbinding heeft hersteld.
  Het lijkt wel jaren geleden met een klassieke inbelverbinding, deze was nog sneller. Komisch is dat ik nog een oude Tulip computer heb staan met een Gigaset van Siemens deze maakt probleemloos contact met het draadloze netwerk, deze is wel al 7 jaren oud!
  Ik ben benieuwd naar de servicedienst van Medion maar na dit te hebben gelezen heb ik er een hard hoofd in

  Ger

   
 • Sinds 2000 heb ik alleen maar Medion computers in huis. Een Desktop, die ik zelf uitgebreid heb, een laptop van 2005 die nog steeds 2 uur werkt zonder problemen, gisteren weer een nieuwe notebook gekocht, een snellere gekocht nu met Vista maar die je over korte tijd gratis kunt updaten naar windows 7.
  Een keer een probleempje gehad met de desktop. Gebeld, binnen enkele dagen een monteur aan huis en binnen een kwartiertje was alles opgelost.
  Ik wil geen andere computer meer dan een medion van de Aldi.
  Waar krijg je tegenwoordig 3 jaar garantie? Nergens toch omdat de meeste apparaten binnen die tijd al lang kapot zijn.

   
 • Ik heb recentelijk ook een p6613 gekocht en in eerste instantie lukte het mij ook een tijd lang niet om via draadloos netwerk contact te krijgen met internet. Ik begon me naar aanleiding van bovenstaand verhaal toch een beetje zorgen te maken.
  Achteraf gezien bleek dat ik toch nog een klein dingetje vergeten was in te stellen in de router.
  Ik moest namelijk op 2 plaatsen het MAC adres invoeren i.p.v. 1: één om uberhaupt draadloos contact te mogen maken met de router, en één in de firewall instelling van de router om ook weer naar buiten te mogen gaan.
  Wat mijn probleem oploste is dat ik stapje voor stapje ben gaan werken. Eerst compleet alle beveiliging van de WLAN verwijderen (open netwerk) zonder firewall en uittesten, daarna de firewall aanzetten (idem uittesten), daarna WPA-PSK aanzetten en daarna de MAC verificatie voor de WLAN aanzetten en hierna pas de firewall aanzetten en de MAC verificatie van de firewall activeren.
  In de laatste stap ging het bij mij mis zodat ik wist wat er aan schortte.

   
 • ik heb onlangs en notebook gekocht bij de aldi
  md 96350 heb al veel probleempjes mee gehat nu zoek ik de driver van de ingebouwde micro en camera en of ik de cd rom station het type of iemand dat kan geven zodat ik dat kan zoeken
  met vriendelijke groeten

   
 • men scherm gaat zelfs niet meer ,
  moest ik een nieuwe laptop kopen zal het zeker geen medion zijn !

   
 • Ik heb anderhalf jaar geleden een medion laptop gekocht via den ALDI, het enige wat ik evntuele mensen wil aanraden die ook een computer bij den aldi of van MEDION overwegen is NIET DOEN!!

  Er zijn zoveel nadelige kanten aan, die computers zijn niet eens snel genoeg om op vista te kunnen draaien hoogstens op windows xp maar er staat wel vista op! overgens is het aankrijgen van de wireless verbing bij veel klanten ronduit een ramp, er staat totaal geen uitleg over, technieken verschillen van model per model en op vele laptops zoals spijtig genoeg ook de mijne, WERKT WIRELEES NIET VANAF DAG 1, niet omdat men er niets van af zou weten maar omdat dat ding dus LETTERLIJK niet werkt bvb de knop wireless etc…

  Daarnaast komt die op voorhand geïnstalleerd met trialversies van anti virus en firewall, eer je al die rommel hebt verwijderd ben je wel een maand verder.

  Batterij is STUK sinds zes maanden na aankoop, enkel nog via het elektriciteitsnet nu. De batterij heeft nooit langer gewerkt dan en kleine 30 minuten alvorens deze opnieuw moest opgeladen worden.

  positief is de muis van medion, die werkt perfect, design is ok maar het is dus dikke rommel en IK KOOP nooit, nooit, nooit nog iets van dat merk en zeker geen computers bij den aldi.

   
 • De muis had het bij mij nochtans ook begeven :p

   
 • eddie van hoogstraten

  hoi pascal, en de anderen,
  ik ben het compleet met je eens.

  ik heb op 14-12-08 een medion laptop gekocht ( 550 euro !!! ), ik helemaal blij.
  maar die blijheid ging er helaas snel weer vanaf.

  ik ben een verslavende gamer, dus ik heb prioriteiten.
  maar toen ik op een gegeven moment aan het gamen was begon hij zeeer traag te doen, dus ik heb hem opnieuw opgestart en het was weer goed. maar helaas was het 1 uur later weer raak, en dus weer opnieuw opgestart. gelukkig deed hij het toen weer goed.
  de volgende paar dagen begon hij weer ultra langzaam te worden + ik kreeg vaak een ( elke keer een andere ) blue-screen.
  op een gegeven moment was het zo erg, dat waneer ik de computer opstarte en slechts 1 muziekbestandje afspeelde, compleet vast bleef hangen.
  dus ik zette hem uit ( het was al laat, en ik was alweer over mijn emmer gelopen ) maar de volgende dag starte het niet eens meer op, nu was ik helemaal pissed-off.
  dus ik naar de winkel terug gegaan ( computerland ) en daar konden ze nix doen, ik moest medion zelf maar opbellen.
  dus ik met mn chaggereinige kop naar medion gebelt, en natuurlijk wordt ik weer in de wacht gezet ( +- 22 min. !!! )
  tot ik gewoon kijhard door de microfoon schreeuwde en 3 seconden later werdt er opgenomen… nou eenmaal alles uitgelegd te hebben moes ik mijn laptop opsturen, en ze hadden gezegd dat het ongeveer 14 dagen duurde tot ik hem terug had.
  nou niet dus, ik heb dik 1 of zelfs 1,5 maand moeten wachten, wat bleek het was helemaal aan naar duitsland gegaan en vanaf daar weer naar polen, en weet ik nog wat meer…

  naja, toen het eindelijk terug was bleek dat mijn harde-schijf naar de knoten was ( ik zeg knoten, geen idee waarom xD )
  dus natuurlijk al mijn bestanden weg…, heb direct een externe harde schijf gekocht en alles daarop gezet.
  en nu ( 19-11-09 ) was het weer raak, het begon dan al 1 week terug. tijdens het spelen kreeg ik weer een paar blue-screens,
  en nu krijg ik ipv. 1 goed groot beeld 6 kleine en misvormde beeldjes.
  du ik met een zuurhoofd opgebeld, werdt weer in de wacht gezet, dus ik meteen geschreeuwd en ja hoor, hij ging over…
  ik zeg dat deze g**** rot ding weer naar zn knoten is.
  en dat ik een nieuwe wil.
  maar nee hoor, je moet hem weer opsturen…
  ik zeg dat ik g***#@$$$@#$@ gek van dat ding word ( want ik heb tussendoor enorm veel kleine probleempjes, maar dat is niet zo erg… ) maar moet hem toch opsturen…
  en het mooie is dat ik net een server heb gekocht voor 27,50 pm.
  en er dus al nix mee kan doen. ( ik hoop dat ik die kosten terug kan laten betalen door medion, maar ik denk het niet…)

  nou kan ik weer zo lang gaan lopen wachten, dat wordt weer een hell…, nouja, ik ben in ieder geval niet de enigste met problemen van medion…

  groetjes eddie v.h.

   
 • Normaal doe ik dit nooit. Maar nu wil ik toch wel even mijn ervaring met de Service van Medion met jullie delen.

  Deel 1 Medion Defect

  11 maanden geleden heb ik een Medion Laptop gekocht bij de Gamma. Nu is onlangs de FAST ETHERNET LAN netwerkkaart defect gegaan. Ik heb toen de klantenservice van Medion gebeld. Er zit namelijk garantie op de laptop Ik gaf aan dat de LAN poort defect is. En dat ik al geprobeerd heb om deze weer aan de gang te krijgen door de originele software te installeren. Helaas de code 10 (hardware start niet op) bleef staan in het besturingssysteem. De medewerker vroeg om de gebruikelijke gegevens en ik kreeg een email met barcode om het product retour te suren. Zo gezegd zo gedaan.

  Na 2 weken maar eens navraag gedaan bij Medion. En toen begon het. De Vraag: “Meneer kunt u mij uw klantennummer bij uw emailadres geven”. Ik vroeg die meneer wat hij daarmee bedoelde. Zeer geïrriteerd zei deze meneer: “Ja jeetje alweer eentje die het niet snapt”. Ik zei hem, nou als ik de tweede ben is je vraag wellicht een beetje raar. Na enige irritatie ging hij verder. En na het geven van mijn postcode kon hij mij het klantennummer geven. Dat heb ik maar goed opgeschreven. Je wilt geen ruzie als je laptop in hun handen is toch?

  De status was dat ik binnenkort een offerte kon verwachten!
  Een OFFERTE?? Ik dacht LAN poort kapot dat is GARANTIE. Maar goed meneer gaf aan dat ik op de post moest wachten.

  4 DAGEN na het telefoontje de offerte (een email is volgens mij een stuk sneller) Het volgende problemen was gevonden:

  – Scheuren in de behuizing
  – En het WLAN poort probleem was door het installeren van de originele software niet geconstateerd.

  + Nog een hele hoop voorwaarden.

  Ik heb toen als volgt gereageerd:

  Deel 2 Mijn reactie op hun verhaal

  Bij deze reageer ik op Uw service afhandeling van mijn Medion laptop:
  U constateert en beweert de volgende zaken:
  – reparatie van het apparaat is noodzakelijk;
  – reparatie kan niet onder garantie worden uitgevoerd;
  – de behuizing bevat scheuren, breuken of afgebroken delen, u beschuldigt mij van onoordeelkundig gebruik;
  – u gaat zonder mij vooraf te hebben ingelicht software herstellen;
  – u gaat zonder mij vooraf te hebben ingelicht daarvoor arbeidsloon in rekening brengen;
  – een technisch defect heeft u niet kunnen vinden. Het door mij beschreven defect heeft u kunnen oplossen door het systeem in de aankooptoestand te brengen;
  – het is een softwareproblemen dat ik met behulp van de handleiding moet kunnen oplossen;
  – ik zou begrip moeten tonen voor het feit dat u kosten in rekening brengt voor het opnieuw installeren van het besturingssysteem;
  – om het apparaat ongerepareerd retour te ontvangen gaat u zonder mij vooraf hierover te hebben geinformeerd € 65,- in rekening brengen.

  Ik maak bezwaar op de door u beweerde zaken en ga niet akkoord met het in rekening brengen van kosten:
  – reparatie van het apparaat is noodzakelijk:
  – de behuizing bevat scheuren, breuken of afgebroken delen, u beschuldigt mij van onoordeelkundig gebruik;

  Op het moment van versturen naar uw servicecenter is geen enkel probleem geweest met de ” Lower Case” / onderzijde van het apparaat, behalve dat de 5 rubberen voetjes door slechte verlijming tijdens de productie van de laptop allemaal zijn losgelaten. Mijn vraag was om deze te vernieuwen.

  Tevens ging de CD lade zeer snel open. Vandaar dat dit mijns inziens dit binnen de garantietermijn vervangen dient te worden. Dit is zeker niet door onoordeelkundig gebruik ontstaan. Ik gebruik al meer dan 10 jaar een laptop en dit is nog nooit bij een van mijn andere laptops ontstaan en ZEKER niet na 11 maanden gebruik!!!
  – reparatie kan niet onder garantie worden uitgevoerd;

  Mocht Medion dit niet willen vervangen / 5 voetjes opnieuw plakken dan hoeft dit niet vervangen te worden, waarbij ik mij dan direct afvraag waarom er dan een garantietermijn van 12 maanden wordt afgegeven bij levering van de laptop.

  – een technisch defect heeft u niet kunnen vinden. Het door mij beschreven defect heeft u kunnen oplossen door het systeem in de aankooptoestand te brengen;
  – het is een softwareproblemen dat ik met behulp van de handleiding moet kunnen oplossen;
  – ik zou begrip moeten tonen voor het feit dat u kosten in rekening brengt voor het opnieuw installeren van het besturingssysteem;

  Ik werk vanaf 1999 in de IT sector en heb in mijn verleden 2 bedrijven gehad waarbij ik zeer vaak software installaties heb uitgevoerd, van windows desktop en server software tot Linux omgevingen, ik meerdere hardwareproblemen heb moeten oplossen, netwerken en servers heb ingericht.

  U gaat mij nu vertellen dat u het probleem niet heeft kunnen vinden en dat het probleem is op te lossen door de handleiding te lezen. Nou dat heb ik diverse keren gedaan zonder een oplossing te vinden voor een NIET werkende LAN / FAST ETHERNET poort.

  Ik begrijp best dat u veel problemen tegenkomt doordat mensen hun PC fout gebruiken, echter in dit geval gaat dit niet op. Ik heb diverse mogelijkheden uitgevoerd (conform handleiding):
  – Met behulp van de partitie op de D: schijf een Recovery gedaan. Resultaat: LAN / FAST ETHERNET poort werkt niet
  – Met behulp van een schone installatie de Microsoft Vista software opnieuw geïnstalleerd. Resultaat: LAN / FAST ETHERNET poort werkt niet
  – Met behulp van een schone installatie Microsoft XP (aangepast voor de laptop) besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd. Resultaat: LAN / FAST ETHERNET poort werkt niet.
  – Met andere software drivers geprobeerd (fabrikant chipset) en zoeken naar nieuwe drivers via Windows
  – Onderzocht of er een optie in de BIOS fout stond, wat niet het geval was
  – De batterij gedurende 30 minuten van de laptop gehaald en toen nogmaals geprobeerd
  – Second opinion een collega, ook ervaren met het installeren van besturingssystemen, de Laptop onderzocht (die overigens dezelfde laptop heeft). Het resultaat blijft hetzelfde: LAN / FAST ETHERNET poort werkt niet.

  Er bleef een gele waarschuwingsdriehoek van Windows in het apparaatbeheer van Windows staan. Met een foutcode die aangaf dat het appaaraat niet kon starten en daarom de drivers niet kon laden. Concluderen dat er een hardware probleem is. Kortom simpel het apparaat in de aankooptoestand brengen kan niet de oplossing zijn geweest.

  Ik betwijfel ten zeerste of de LAN / FAST ETHERNET poort nu wel werkt.
  – u gaat zonder mij vooraf te hebben ingelicht op mijn kosten herstellen;
  – u gaat zonder mij vooraf te hebben ingelicht arbeidsloon in rekening brengen;
  – om het apparaat ongerepareerd retour te ontvangen gaat u zonder mij vooraf hierover te hebben geinformeerd € 65,- in rekening brengen.

  Ik ga niet akkoord met de door u gemaakte kosten. Omdat U mij niet over eventuele kosten heeft geïnformeerd en ik heb zeer duidelijk aangegeven tijdens het contact met jullie klantenservice en het in service geven van de laptop, dat ik alles al heb geprobeerd. Ik heb geen begrip voor het feit dat u kosten in rekening brengt voor het opnieuw installeren van het besturingssysteem. Mede om de volgende redenen; Ik had het systeem al in aankooptoestand gebracht, door er een nieuwe Vista installatie op te zetten m.b.v. bijgeleverde software, bij het leveren van de laptop aan uw klantenservice.

  Deel 3 Het antwoord van Medion. Het wordt steeds leuker (NOT):

  U heeft een offerte gekregen inzaken beschadigingen die zijn geconstateerd door onze service reparateur. Deze beschadigingen hoevel niet perse te gaan om een defect aan uw artikel. U kunt ervoo kiezen om deze ‘beschadigde’ onderdelen niet te vervangen. Wat wél belangrijk is, is dat de WLAN problemen zijn opgelost door de fabrieksinstellingen terug te zetten van uw notebook. Officieel dient u dit te voltooien alvorens u een reparatieopdracht aanvraagd. In de Algemene Voorwaarden kunt u lezen dat wij niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor verlies van data. Wij mogen dus te allen tijde uw notebook terugzetten in de febrieksinstellen om zo het probleem te verhelpen. In dit geval is dat ook gebeurd en worden hiervoor natuurlijk kosten in rekening gebracht.
  Voor onderzoek en (toekomstige) handelingen wordt de nodige kosten gemaakt, welke in de vorm van arbeidsloon in rekening worden gebracht.
  Indien u kiest om bepaalde onderdelen niet te laten vevangen, kunnen wij een aanpassing maken op de hoogt evan het arbeidsloon. De kosten voor het herstellen van de software blijven staan, daar dit reeds uitgevoerd is.

  Gelieve uw keuze zo spoedig mogelijk kenbaar te maken op de offerte en deze aan ons retourneren. Indien u kiest om bepaalde onderdelen niet te laten vervangen, dient u dit handmatig aan te geven op de offerte.

  Deel 4 Mijn antwoord

  U SCHRIJFT DAT DE WLAN PROBLEMEN ZIJN OPGELOST.
  LET OP: ER ZIJN HELEMAAL GEEN PROBLEMEN MET DE WLAN POORT !!!!!

  ER ZIJN PROBLEMEN MET DE FAST ETHERNET POORT. DAAR WAAR JE DE RJ45 NETWERK KABEL IN STEEKT!!
  ik herhaal:
  ER ZIJN PROBLEMEN MET DE FAST ETHERNET POORT. DAAR WAAR JE DE RJ45 NETWERK KABEL IN STEEKT!!

  Ik ga niet accoord met het betalen van kosten voor herstel van de software.
  Ik heb ZELF (zie correspondentie vorige email) een volledig nieuwe installatie gedaan waarna de LAN poort niet werkt en nog veel meer zaken gecontroleerd.
  Ik heb zelf kunnen constateren dat de LAN poort NIET werkt, na een nieuwe installatie van het besturingssysteem.

  En dat u het volgende doet, ik citeer: “In dit geval is dat ook gebeurd en worden hiervoor natuurlijk kosten in rekening gebracht.” is niet conform enige regel in uw algemene voorwaarde omdat u niet het juiste probleem hiermee oplost.

  Ik adviseer u om mijn laptop te controleren op de werking van de LAN poort en deze te repareren onder garantie.
  Daarna mijn laptop retour te sturen.

  Deel 5 Het antwoord van Medion een week later!!

  Op de opgestelde prijsopgave staat duidelijk beschreven dat het probleem wat u heeft aangegeven, is opgelost door het apparaat terug te zetten naar de kooptoestand.
  Als de reperateur dit aangeeft, gaan wij er natuurlijk vanuit dat het probleem ook is opgelost.
  Het bedrag voor het terugzetten naar de kooptoestand blijft dan ook gewoon staan.

  Wij vragen u nogmaals zo spoedig mogelijk een keuze te maken aan de hand van de opgestelde prijsopgave en deze te retourneren aan ons.

  Deel 6 Bellen met Medion

  Eindelijk dacht ik. Iemand die mij gaat helpen. Ik heb Jeroen alles uitgelegd en kreeg nog een bevestiging per mail:

  Geachte heer Flapper,

  Zoals zojuist telefonische besproken stuur ik u hierbij de bevestiging dat ik aan de Reparatie dienst heb doorgeven dat ze alleen het probleem met de LAN kaart moeten oplossen zoals u in eerder gestuurde email reeds heeft aangegeven. U wilt het apparaat dus retour zonder de in de offerte aangegeven herstellingen en alleen de herstelling van het probleem zoals in eerste instantie in het systeem is vemeld.

  Hopende u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  Jeroen S.
  Medion Nederland

  Deel 7 The End

  Vandaag 30 november 2009 mijn Laptop teruggekregen.
  NIETS AAN GEDAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  LAN POORT NOG STEEDS DEFECT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
 • Gewoon dumpen en niet meer naar om zien.

  Noch overheden noch consumentenorganisaties zijn geinteresseerd in deze hilarische verhalen omtrent Medion.
  Misschien hebben ze hier of daar de juiste connecties, wie zal het zeggen.

  Je verliest er enkel maar tijd mee, geld had je er al mee verloren bij aankoop.

  En mag ik nogmaals aanraden aan de toekomstige kopers 5 maal na te denken alvorens te kopen?
  Dat de garantie van 3 jaar naar 1 jaar is terug gebracht zegt ook al voldoende denk ik.

   
 • goh toverteam het is erg. Ik ken het zelf heb ik ook al een hoop problemen met de service van mijn laptop gehad.

  5 maanden na aankoop ging mijn laptop stuk, gebeld moeten op sturen met die barcode en de hele zever.
  nu een maand na op sturing nog steeds niets gehoord, ik dacht ik zal maar even bellen. Na een week lang elke dag te hebben gebeld en mij keer op keer aan het lijntje te houden.
  Kwam uit de bus dat mijn laptop vermist was.Weer een maand later en vele telefoontje bleek dat ik meerdere klanten nummers heb ( ik heb altijd de zelfde opgegeven ). na weer een maand te hebben gewacht werd ik het moe!
  Keer op keer werd ik aan het lijntje gehouden door die OERDOMME klanten(service) ==> een systeem wat gemaakt is door ne hollandse drol !

  Ik had het gevoel dat ik niet werd geholpen en telkens onderaan het rijtje viel. na veel boze e-mail kreeg ik er nooit een reply . De truk is dreigen met advocaten enz 🙂 hmm ze sturen na 2 dagen nu wel terug.

  JOEPIE medion belt mij op een gegeven moment . “je krijgt een nieuwe laptop” ik ;hu wie is het? ” je krijgt een nieuwe laptop”
  Wat wil ik hier bij zeggen is, dat die onduidelijke en onvriendelijke k*t me belt uit het niets. nu ja na te vragen wie ik aan de lijn had en waarover het ging kreeg ik dus een nieuwe laptop. “ik was zo gelukkig”

  3 weken later ==> waar blijft die laptop???

  Ik bel weer naar die lijn ( ja die onozelaars wat je altijd doorverbinden naar klachtenservice 🙂 ).
  na de zooooveelste uitleg bleek dat er geen laptop was opgestuurd hmm gek toch. (naderhand bleek er al een laptop opgestuurd na de 2de week van opsturen naar medion en die was ook nooit aangekomen)

  na mijn zoveelste dagelijkse telefoontje hadden ze mij belooft me terug te bellen de dag nadien(ik was weer doorverbonden) een week gewacht en niets natuurlijk.
  Ik bel weer terug word weer doorverbonden en ja ik hoorde aan die scherpe *** stem dat het de zelfde vrouwemens was. prachtig een confrontatie :-). nu ja ze zat met haar hollandse mond vol tanden, maar ze ging me zo terug bellen omdat ze niet in de datebase geraakte. en ja het antwoord weet je wel 🙂 … kon nog eeuwig wachten.

  na een paar dagen weer bellen en het moe zijn van die uitleg zij ik verbind me maar direct door hoor :-). die gast deed het ook nog. even wachten dat allendige rot muziekje aanhoren waardoor je al wilt afleggen krijg ik weer iemand aan de lijn.
  Deze persoon was nieuw op men case en was verbaasd van mijn verhaal. ze heeft werk gemaakt van men zaak en ze zij dat ze me ging terug bellen ( zelf zij ze je zal me waarschijnelijk niet geloven na de hele toestand).
  Nu ja ze belde me met de bevestiging dat ik een nieuwe laptop kreeg. hmm waarom kan deze persoon dit op 3 dagen regelen?

  Dan heb ik nog niets gezegd van de domme e-mails die ik telkens kreeg met die leugens in van collega’s die er bij bezig zijn en al die zever.
  Nu 6 maanden verder zit ik met mijn nieuwe laptop dit te schrijven.

  hou jullie nu vast 🙂 ja deze is ook niet in orde.
  de batterij heeft slecht contact, als ik er al maar een klein tikje tegen geef verliest ie de verbinding met de batterij.
  Ik heb het al onderzocht en het ligt aan het contacht van batterij of laptop en niets met de lader kabel of ingang addaptor laptop of hoe het ook noemt.

  dan bellen we weer naar medion, ze wou me al onmiddelijk doorverbinden naar de gene wat mijn nieuwe laptop had geregeld. maar het was te laat dus moest ik morgen bellen. dus zij ik “laten we dat even ter zijde wie, ik wil gewoon een helpende ondersteuning van jou hebben” maar die dommerikken weten ook van niets. nouw ik denk dat het aan het slotje ligt, dat niet te goei in klikt. na 3 X duidelijk te hebben uitlegd en te zeggen dat het onmogelijk dat kon zijn. zij ze ja ik denk toch het slotje 🙂 hehe. nu ja ” ik zal morgen maar terug bellen zeker want ik denk niet dat je me kan verder helpen”
  ze had ook nog nooit van dit probleem gehoord.

  conclusie.
  medion is een zeer goed product je kan gewoon pech hebben met je toestel. De service ondersteuning is daarintegen om een bom op te gooien.

  alle nog een probleempje meer op het internet over medion

   
 • Ik heb nog nooit zo’n slechte service bij een helpdesk gehad als bij die van Medion. Je wordt behandeld als een klein kind, en als jezelf een beetje gas gaat geven gooien ze na netjes goedemiddag te hebben gezegd de haak erop. Netjes terug gebeld en geprobeerd er achter te komen met wie ik zojuist heb gesproken. Van af dat moment heten ze allemaal ineens Mohamed.
  Hoofdkantoor gebeld over de gang van zaken bij de klantenservice. Kunnen ze nix voor je doen. Bel de klantenservice maar is het advies. En dit alles alleen maar voor een vraag over mijn garantieperiode.

  NEVER EVER NOG EEN MEDION!!!!

   
  • garantie periode …zeer simpel.
   24 maanden vanaf de dag van aankoop voor hardware meer indien vermeld.
   90 dagen voor media dragers ( bv install dvd, game dvd /cd )

   geinstalleerde software op hdd… daar bent U volledig zelf verantwoordelijk voor daar U zelf de software installeert.

   op voorgeinstalleerde software kan je eventueel garantie claimen , maar dan moet u bewijzen dat U niets heeft veranderd bv bijgevoegd afgehaald geupdated diskdefragmentatie ect.

   mvg
   erwin

    
 • Ik heb een Medion MD96630, ook niets dan last, de WLAN-adapter valt om de haverklap uit, en de pc heeft zelfs de minimumspecificaties voor Windows Vista niet.

  DIT WAS MIJN EERSTE EN OOK LAATSTE MEDION

   
 • Hallo,

  Ik was nog van plan om het notebook P8612 te kopen, is dinsdag 16 december te koop bij de aldi maar als ik dit zo lees is het beter om een ander merk aan te schaffen. Trouwens is dit notebook in duidsland al verkocht er waren goede testen uitgekomen door PC-weld, in hoeverre deze betrouwbaar zijn weet ik ook niet

   
 • Op zich werken die laptops prima.
  Enkel zorgen de zwaar minderwaardige materialen er voor dat ze snel stuk gaan ed.

  Overigens begrijp ik niet waarom men nu op dit moment Medion zou kopen.
  Ze zijn verre van het goedkoopst qua kwaliteit en zowat alle andere laptops zijn verkrijgbaar tegen sterke kortingen.

  Wacht nog een maand en je kan een boel superkoopjes doen!

   
 • Ik heb een desktop van medion gehad.
  Na 3x reparatie,waar ze steeds zeiden bij medion dat er niets aan de hand was,was ik het beu omdat ik werdt afgezeikt door een medewerkster van medion dat ik het maar moest oplossen bij Adi waar de comp vandaan kwam.
  Nou bij Aldi werd alles binnen 1 week opgelost en kreeg al mijn centen terug.
  een ding is zeker,Ik koop nooit meer iets van medion.
  Het merk medion beviel totaal niet en de service is echt beneden pijl en je dan nog laten afzeiken ook?
  Nou medion Forget it.

   
 • Hallo allemaal,

  toevallig hier op de site gekomen omdat ik info aan het zoeken was ivm installatie Seven op een medion desktop.

  heb met dit toestel nog nooit een probleem gehad dwz hardware probleem, omdat ik 4 kinderen heb die alles proberen om het ouderlijk toezicht te omzeilen werkt vista niet meer naar behoren . daar er geen recovery cd wordt meegeleverd naar de site gesurft en daar een formpje ingevuld met de vraag of ik een cd / dvd kon krijgen…….geen antwoord doch na een paar dagen viel er een recovery dvd in de bus en dat zonder ik iets moest betalen . dus op dat gebied dan toch een goede service.

  wat aldi en medion betreft is hier een kleine uitleg te doen je moet maar eens een vergelijk van prijs doen als aldi een medion toestel aanbied je zal zien dat je bv voor een desktop bij medion een kleine 100 euro meer betaald dan bij aldi.
  hoe dit komt …..zeer eenvoudig palletverkoop….. aldi koopt meerdere palletten met medion produkten met een bepaalde fout percentage dwz op een pallet staan bv 100 toestellen en je hebt eefoutpercenta

   
  • ….vreemd wifi even weg …werk nochtans met een toshiba.
   om dus verder te gaan dus foutpercentage van bv 10 percent dus een mogelijkheid van 10 defecte toestellen op 100 hoe hoger het toegelaten foutpercentage en doa percentage is hoe goedkoper je ze de toestellen krijgen.

   dit systeem wordt door vele winkel ketens gebruikt dus niet alleen bij aldi.

   wat de kwaliteit betreft van gebruikte onderdelen moet ik zeggen dat deze voor de betaalde prijs goed ligt.
   mijn kinderen testen elke dag de kwaliteit door regelmatig de muis naar elkanders hoofd te smijten en bij het spelen van spellekes het toestenbord ook een goed in te rammen ( de toetsen dus ) en ocassioneel durft er wel een een glas cola over het bord te lopen waarna papa weereens direkt kan ingrijpen en de boel proper te maken …buiten een kleine verhoging van het verbruik van het toetsenbord en een deksel van de muis dat niet meer sluit blijkt het materiaal child proof te zijn.

   zelf heb ik nog geen defect toestel gehad van aldi maar ik weet door ervaring van een vriend die een defect toestel had van 2.5 jaar oud deze gewoon terugbetaald is geworden door aldi wegens onherstelbaar ….ik kan je vertellen dat ik nog geen andere keten heb gevonden die dat doet.

   wat software fouten betreft ……heel eenvoudig er is geen enkel bedrijf dat garantie geeft op software fouten.
   wat die poging tot oplichting betreft …. ik heb daar mijn gedacht over…. je laat je elke dag vrijwillig oplichten door je aankoop van windows ….als je weet dat er in win95 6000 bugs zaten en je door de upgrade naar win98 er 2000 bijkreeg kan ik je vertellen dat vista niet onder de 10000 bugs zit ….daarom is seven dus ook from scratch geschreven.

   oplossingen voor wireless liggen meestam voor de hand …drivers dis slecht zijn storingen in de omgeving van bv gsm ect en dan spreek ik nog niet over de mensen die een router/accespoint kopen en deze bij thuiskomst ineens instellen op de hoogst mogelijke snelheid…..en dan verschieten ze ervan dat het niet werkt …heb je wireless zet of laat hem op auto staan en zet je control channel op auto … dan heb je de minste problemen

   om een groot bericht af te sluiten…….voor kwaliteit betaal je …maar het garandeerd je niet dat je goed spul hebt en een goed goedkoop toestel kan ook goed zijn mits je goed kiest en geluk hebt.dit voor alle merken en vormen van toetellen……

   met deze nog een goed gelukkig gezond en hard/software fouten vrij 2010 !!!

    
 • En ik die dacht dat Windows Vista van “scratch” was opgebouwd en dat Windows 7 gewoon een extra servicepack van Vista is bij wijze van spreken …

  🙂

  Read my lips, een Medion kopen is om problemen vragen.
  Heb er een camera van gehad, aan externe harde schijf en een laptop. Met alle3 problemen.
  Had ik maar gekozen voor de duurdere kwaliteit…

   
 • Wel de vista core was nog altijd gebaseerd op de originele nt4 core met zoals wij in belgie aangebouwde kotterijkes noemen in seven is deze core volledig uitgekleed en zijn de meeste kotterijtjes afgebroken ( daarom moet je nu als je echt een programma hebt dat alleen onder xp draait een seven pro of ulti kopen met een licentie xp om de xp mode van seven te gebruiken )
  je kan het vergelijken met een oud huis kamerke hier en daar bijgebouwd waardoor je uiteindelijk een onlogische en onstabiele bouw krijgt. dus afbrken die boel en nieuwe achterbouw zetten .
  dat hebben ze dus met seven gedaan, en ik kan je verzekern dat hij daardoor een pak stabieler geworden is.
  heb hier een upgrade op een toshiba ( waar trouwens ook regelmatich fouten mee waren zoals niet meer waker worden wifi weg ect.) na upgrade met seven bleek de toshiba echt niet zo een slecht toestel te zijn kwestie hardware terwijl ik het toestel ook vervloekt heb.

  wat je opmerking betreft van het niet kopen van een medion toestel ….wel ik heb hier ook toestellen van medion bv pc voor de kinderen …. ik koop daar echt geen toestel van duizenden euro voor.. enkel externe schijven een filmkameraatje ( een speeltje meer ) en heb daar nog niks last mee gehad terwijl ik een supermicro heb waarvan na 2 jaar de de klembevestiging van de koeling aan de socket afbrak.geen garantie hoor gewoon nieuw kopen zeggen ze daar terwijl een moederbord alleen al van dat merk de helft van de prijs is van een volledig medion toestel.

  heb een expresso van philips staan kost 1300 euro na 1 maand defect gerepareerd en in een periode van twee maand nog eens tweemaal defect … ( nieuw toestel gekregen van philips kan er niet van klagen) maar dit toont weeral aan dat als je duur koopt niet altijd goed koopt.

  gewoon geluk hebben , dat is het …ik weet mensen die om het even wat mogen kopen die altijd last hebben , andere doen met een goedkoop prulleke 20 jaar lang . gewoon chance noem ik dat.

  tis hetzelfde als met je gezondheid der zijn er die ni smoren en longkanker krijgen en der zijn er die twee pakskes smoren en die zuipen gelijk zot en honderd worden . en ik kan het weten nog geen 41 was ik en had kanker nu enkele jaren later heb ik een beenmergtransplantatie en een dubbele longtransplantatie achter de rug zijn er 13 ruggewervels kapot en mijn heupen versleten, en ik ben bij mijn weten ook nie met goekoop gerief ineen gezet…gewoon geluk en ongeluk.

  dus niet altijd op de fabrikant/ winkel schieten als je pech hebt. dat wil dan ook niet zeggen dat de fabrikant altijd gelijk heeft maar ik weet uit ondervinding als je rustig en beleefd je uitleg doet of vraag stelt je zelf ook zou behandeld wordt dus beleefd en rustig. als je natuurlijk gelijk ne stier naar een rode lap loopt en bv al onbeleefd vanaf het begin bent krijg je meestal ook de bal terug in het gezicht.

  en terwijl we dit aan het schrijven zijn blijkt er een fout te zitten en de antirook wet voor de vlamingen… ge ziet fouten kunnen iedereen overkomen ook wreeeed dik betaalde ministers en vet gesponserde koningen, moeten we omdat dit nu gebeurd is stoppen met belastingen te betalen en burgelijk ongehoorzaam zijn …..? nope zelfs op wetteksten zit er geen garantie , volgende maand wordt dat weeral rechtgetrokken en daar moet ge nu geene eurocent voor bijbetalen se 😉

  alez tis weeral uitgelopen en lang geworden….groetjes en mischien nog dit om over na te denken
  niemand is onfeilbaar en niemand heeft alle wijsheid in pacht.

  groetjes

   
 • Zeer slechte ervaring met Medion. Nooit meer een Medion.
  Heb een notebook 17`in april 2008 gekocht bij Gamma. Bij gamma maar met 2 jaar garantie. Moet eerlijk zeggen weinig problemen met draadloos verbinden, maar in augustus 2009 viel ie plots uit, moest opsturen.het duurde 6 weken. Op de reparatie bon staat voeding of werking constant. Ik heb precies 2 weken van mogen genieten, weer kapot, opnieuw opgestuurd en weer 6 weken wachten natuurlijk en op 19-12 wordt hij weer gebracht. En wat denk je op de reparatie bon, ja hoor `voeding of werking constant`. Hoe lang denk je dat wijvan hebben mogen genieten, nog geen 10 dagen. exact de zelfde storing. Morgen wordt het weer bellen en tot over 6 weken dan maar.

  Intussen op 30 november kocht ik een all in one MEDION bij aldi met mijn stomme kop natuurlijk. en ja hoor deze ging binnen 2 weken kapot. ik was woedend en de lui van msc hebben het gemerkt.
  Enige wat die gek kon zeggen van “ìk maak een voucher en u moet het opsturen`ik dacht weer aan die 6 weken voor een pc die ik 2 weken geleden gekocht heb en 700 euro voor betaald heb.
  Ik ging boos naar de aldi en de zeer vriendelijke voorwerkster gaf mij mijn geld terug, en toen dacht ik noooooooooooooooooit meer een medion.

   
 • Hallo,

  Anderhalf jaar geleden kocht ik een Medion Laptop MD96630.
  Die ging een tijdje goed. Dan begon de miserie. Ik studeer Toegepaste informatica en heb hem iedere dag nodig op school. De muis was al na een week stuk. Was niet erg, had andere liggen.
  Vorig jaar tijdens de examens deed de koeling raar. Hij kwam veel te warm en maakte een raar zoemend geluid. Heb dan maar laptop van zus gebruikt voor examens (halve dag nodig had voor programma’s over te zetten). Gebeld naar Medion. Antwoord je moet alles terug naar fabrieksinstellingen zetten. Mij wat kwaad gemaakt. Een hardware probleem kan niet zomaar opgelost worden door een dom CD-rommeke erin te steken.Toen die terug warm kwam en geluid maakte heb ik er een keer op geklopt uit frustratie. Blijkbaar heeft dit wel effect gehad en ging die terug normaal.
  Nog enkele maanden later kwamen er 2 horizontale strepen in me scherm. Niet zo erg vond ik(vriendin heeft HP en had ook verticale strepen, oorzaak was het heen en weer sleuren van laptop naar school).
  2 weken geleden begon mijn blok. De eerste zaterdag wilde ik alles back-uppen op mijn externe harde schijf. Tijdens dit proces heeft hij verschillende keren blue screen. Na een halfuurtje blue screens te hebben gezien, reset ik mijn laptop. (had dit misschien beter niet gedaan).
  Ik start terug op: bluescreen. En hij wil totaal geen vista meer opstarten. Ondertussen had ik wel de data nodig om mijn examens te leren. Harde schijf verwisseld met die va mijn zus en alles op externe gekopieert. Nu voor deze examens heb ik terug aan iemand een laptop moeten vragen.
  Bel naar medion. Krijg daar een boodschap van “Al onze medewerkers zijn momenteel bezig, gelieve een momentje te wachten.” Na een kwartier had ik het gehad met Medion.
  Heb dan mails gestuurd en kreeg na 3 dagen antwoord.
  Heb nu een voucher om het product terug op te sturen via een Kiala punt. Die zijn er niet in mijn gemeente. En ik weet niet echt hoe die service bij hen is. Lijkt me we wat raar om in een spar winkel pakjes te versturen.
  Ik ga het toch proberen en hopen dat ik positief resultaat zal krijgen.
  MEDION IS BROL!!!!

   
  • oei heb ook zo ene tzelfde probleem heb m dus bij kiala binnen gebracht in prima staat… nog 1 maand garantie!! gister telefoon gedaan naar medion nu zeggen ze dat mijn bekisting beschadigt is krijg een prijsopgave gestuurd dus niks garantie zit al een maand nu zonder en ik twijfel of t wel degelijk over mijne laptop gaat pfffffffff ben er nie goed van !!!! schandalig vind k het!!!

    
 • Minder dan één jaar geleden een nieuwe pc van medion aangekocht.
  Reeds nu is de aan/uit toets reeds stuk.
  Contact opgenomen met Medion in Nederland. Had een niet al te vriendelijke persoon aan de telefoon die mij wist te melden dat dit niet onder de garantie valt!!??? Minder dan een jaar oud!!
  We zouden nu 40-50 euro moeten betalen om dit te laten herstellen!! Pure schande! Ik gooi het toestel nog liever op het stort dan dat ik nog één cent aan die oplichters uitgeef!!
  Dit is het laatste wat ik ooit van medion heb gekocht!!!!
  MEDION=ROMMEL!!!!!!

   
 • hallo,

  kan iemand mij helpen aan losse toetsen voor een medion MD96290.de letters zijn E M K N A I O R

   
 • ik, heb een oude laptop, niet van mij, maar ik zit er het meest (bijna altijd) op en die heeft geen problemen, behalve dat het niet kan wat moderne laptops wel kunnen, daarom zit ik te twijfelen een aan te schaffen ondanks die negatieve commentaar.

   
 • Beste mensen al die klagen van medion dat ze eerst leren werken met
  pc en laptops en les volgen hoe je moet werken met zulke toestellen
  en laten installeren van personen die er verstand van hebben,ik zelf heb 3 medion gekocht bij aldi heb les gevolgt in een school,ben 65 jaar ik heb in die jaren nog nooit problemen gehad met mijn pc en stop met al die negatieven commentaar

   
 • Zelf vond ik de Medion een goede laptop, maar de harde schijf was snel defect, traag dus snel een backup gemaakt. Toen bij Medion gemeld, maar ik kon alleen op sturen en ik moest de laptop weken missen wat niet kan. En er werd me al gemaild dat het me geld ging kosten, ik dacht 65 of 75 Euro. Maar ik heb toen bij Toshiba voor 78 Euro een harde schijf besteld en die was er de volgende dag. En alles werkte weer perfect, dus de harde schijf was defect toen ik weer vroeg of ik alleen de harde schijf op mocht sturen, kon dat niet. Ik heb het nog eens gehad met het scharnier van het beeldscherm. Het is 2 cm groot, ik heb het er uit gehaald en wilde een ander kon niet, moest weer compleet op gestuurd worden tegen hoge onderzoekskosten en reparatiekosten. Dus van Medion hoef ik nooit meer alleen al om de garantie afhandeling.

   
 • Hoe duur is zo’n CardBus nou?? Is dit echt de moeite waard?

   
 • Misschien is het een kwestie van geluk of juist pech hebben, ik heb verschillende producten van Medion gekocht waaronder een navigatie systeem, PC, en een portable dvd-speler. Toen ik problemen had met het opstarten van de pc, kwam er binnen een week een monteur aan huis en werd het probleem verholpen. Ik heb veel meer problemen met mijn Asus notebook, in iets meer dan drie jaar tijd verschillende keren op moeten sturen, en heb ik een nieuw scherm, moederbord en een netwerkkaart gekregen, en hoewel alles gratis is vervangen blijft het een slechte laptop, zo slecht dat ik hem niet eens op marktplaats of e-bay durf te zetten. Ik had eigenlijk meteen spijt dat ik geen Medion had gekocht, mijn Asus was veel duurder, minder mogelijkheden, en ik heb er alleen maar
  problemen en ergernis mee gehad.

   
 • Ik heb eveneens een laptop gekocht van Medion. Ik had deze nog maar amper gebruikt en hij was al defect. Ik wou deze opsturen daar hij nog in garantie was, de dame aan de telefoon vroeg mijn aankoopticket. Daar ik echter een verkoopfactuur had ipv van een ticket wou men dit eerst niet aanvaarden. Ze hebben hem dan uiteindelijk toch opgehaald (na 2 x 30 min aan de telefoon gehangen te hebben), en na de reparatie heb ik er amper 10 maal mee gewerkt en nu werkt het draadloos internet niet meer. Ik ben het beu en de laptop gebruik ik gewoon niet meer.

   
 • 🙂 er is een geen medion hyves! word lid en geef een signaaf af!

   
 • Ik heb in september 2009 ook een Medion laptop gekocht bij de Aldi. Het is de Medion akoya P6613. Hij werkt tot nu toe helemaal perfect. Super snel en ook kan ik lang (zeker 3 uur, maar meestal wel 4 uur) zonder stroom werken. Ik heb dus goede ervaringen met mijn medion laptop. Alles werkt perfect!
  Groetjes

   
 • Ik heb exact dezelfde laptop gehad als deze persoon en die werkte bij mij uitstekend. Alles deed het en geen problemen gehad met accessoires. Alleen het moederbord en de accu gingen kapot net (1 week) binnen de garantieperiode. Die heeft Medion nog gratis vervangen (met de laptop halen van huis en ook terugbrengen). Kortom, ik ben wel enthousiast over de service en producten van Medion en heb dan ook sinds kort de derde computer alweer.
  Ik weet niet waar deze persoon het over heeft!

   
 • Voor mij nooit meer een medion. Ik heb 2 laptops gekocht van 799 euro per stuk. De eerste is in de garantieperiode 2 keer stuk gegaan met 2 keer precies hetzelfde euvel. (Beeld viel weg). Raparatie duurt heel lang daar, dus zit je zonder laptop. De andere die wat minder gebruikt werd is nu net na de garantieperiode stuk met precies weer hetzelfde euvel. Reparatie kost 250 tot 300 euro zeggen ze. Coullance kunnen ze niet aan beginnen, al lijkt het mij toch logisch dat een laptop langer als 2 jaar mee gaat, en het hier waarschijnliojk ook om een fabricage fout gaat. Het allerergste is de service desk, die het weigeren on mijn verhaal aan te horen en alleen maar zelf aan het woord willen zijn, waarin ze steeds maar naar de algemene voorwaarden verwijzen. Einde garantie is einde garantie. Lange neus en punt uit. Ontzettend onbeschoft en arrogant was die man. Ik heb uit frustratie de hoorn er op gegooid, omdat hij niet naar mij wilde luisteren. Zelfs toen ik dat opmerkte zei hij dat ik hem zijn verhaal moest laten vertellen, en niet telkens moest proberen hem te onderbreken ????????? Ik vraag me af of die mensen ooit een opleiding krijgen hoe je een klant met een vraag of klacht te woord moet staan.

   
 • Hallo,
  Iets minder dan twee jaar geleden een desktop aangekocht bij Aldi. Geen probleem tot onlangs het toestel niet meer wil opstarten.
  Na een aantal (kinderlijke) e-mails krijg ik bericht dat ik het toestel mag opsturen. Vorige week “offerte” gekregen voor 200 Euro.
  Op deze “offerte” wordt geen enkel detail gegeven over het defect maar er wordt wel fijntjes vermeld dat het toestel niet kan gerepareerd worden onder garantie want “het product vertoont schade (scheuren, breuken, afgebroken onderdelen”

  Nu heb ik bij mijn weten het toestel niet op de grond laten vallen (had dit misschien beter gedaan) en ben mij niet bewust van schade maar daar sta je dus als klant mooi in je hemd.

  Iemand enige ervaring? Vermoed dat dit mijn eerste en tevens laatste medion aankoop zal zijn.

   
 • medion notebook: HDD wordt ontzettend warm met als gevolg dat de accu na een jaar nog maar op 50% zit. Wlan valt af en toe uit zonder enige aanleiding. Speakerdraden komen klem bij het dichtklappen met als gevolg geen geluid meer. Voor de 300,- die ik er “slechts” voor betaald heb ben ik aardig teleurgesteld.

   
  • beste jeffrey, de 14mogelijk nog orginele 100gb hdd die erin zit snel vervangen door een moderne 500gb (veel betere qualiteit)
   de accu slijt behoorlijk en is normaal na 2 jaar helemaal op (dus dat is bijna normaal)
   p.s. vervang de hdd zelf !!! stuur nooit je apparaat op, aangezien je reparatie in POLEN wordt gedaan.
   mijn laptop is er behoorlijk verprutst, ik bespaar je mijn ellende (maar het minst erge waren de ontbrekende schroeven aan de binnenzijde)
   veel succes

    
 • Aldi laptop gekocht april 2009.
  Start niet meer op,HD OF MOEDERBORD stuk(denk ik)
  Na emailen en bellen verstuurd naar Nederland(ben Belg)
  Afwachten hoe dit zal aflopen?
  Wordt vervolgd!!

   
  • Vervolg.

   Vandaag grote verrassing.
   Laptop hersteld en afgeleverd.
   Na een anderhalve week terug.
   Moederbord was stuk.
   Dus over de service niks dan lof.Alles was gratis!!
   Waar sommigen die 65 euro transportkosten uithalen is mij een raadsel.
   Wanneer is goed is mag het ook gezegd worden.
   Groetjes.
   Will

    
   • Juich niet te vorge, omdat men gratis een laptop repareert die nog volledig in de garantie valt. Je zou juist nu moeten balen, want dit is het begin van het einde. Ik zal je vertellen wat er gaat gebeuren. Binnenkort gaat hij weer kapot, en moet er weer een nieuw moederbord in. Is het nog binnen de garantie kun je weer juichen, maar mag je er zeker van zijn dat daarna weer hetzelfde gaat gebeuren, totdat hij net buiten de garantie is, en je een kleine 400 euro moet gaan betalen voor reparatie.
    Het is gewoon heel simpel. Die laptops deugen niet,en hebben allemaal hetzelfde euvel, waarbij altijd het moederbord moet worden vervangen. Ik heb er 2 laptops gehad met deze ellende, en net 2 weken buiten garantie weer kapot. Ik heb nu een ASUS, en hoewel het nog te vroeg is om te oordelen ziet het er goed uit. En eerlijk gezegd : Slechter dan een medion laptop kan ook niet.
    Oh ja: Ze hebben me uiteindelijk toch een beetje coulnace geboden van Medion. Na overleg van mijn telefoonrekening en specificatie kreeg ik het geld terug gestort wat ik heb moeten verbellen. En dan mocht ik toch wel in mijn handen knijpen. Mafia is het.

     
 • Beste Mensen,

  Ik kom hier een discussie tegen van 2007 tot 2010. Ik heb een soortgelijke ervaring met Medion. Na 4 keer reparatie heb ik via het gerecht mijn gelijk gehaald, mijn aankoopbedrag terug gekregen en ben ik mij opnieuw gaan orienteren. MEDION IS NIET GOEDKOOP! er zijn Asus, Toshiba, zelfs Samsung notebooks te krijgen in dezelfde prijsklasse, met vrijwel dezelfde specificaties en zonder de onzin! wat moet men bijvoorbeeld met een computer waar een stroomslurpende videokaart, processor en ouderwets geheugen inzit? bij Medion bedankt men je voor die keuze, met een extra (stroomverbruikende) tv kaart, MAAR, en dit is geen grap, deze computers hebben op dat moment al 2 problemen. de warmte ontwikkeling van alle componenten stapelt zich op, en een extra ventilator kan er helaas niet meer vanaf, én de voeding van het apparaat is niet toereikend, dus gedoemd defect te raken.

  bottom line: koop geen medion, packard bell, kijk liever naar een acer als je geen geld hebt voor iets fatsoenlijks, of als je budget het toelaat, kijk eens naar een goede Asus, Toshiba of Samsung.

  als je een medion koopt gooi je je geld weg, en eigenlijk, we zijn het allemaal ook zelf schuld. een laptop koop je niet uit een fruitmand, maar bij een computerwinkel.

   
 • Hallo,

  Toch nog even laten weten hoe mijn verhaal is afgelopen.
  Na aangetekend schrijven krijg een automatisch bericht dat de computer is gerepareerd en reeds is verstuurd. Helaas, bij aankomst blijkt het toestel NIET te zijn gerepareerd.
  Het blijkt zelfs in slechtere staat dan voorheen. Hebben ze dus simpelweg alles opnieuw verpakt en zonder woordje uitleg teruggestuurd.
  Als uitsmijter krijg ik kort daarna een – uiteraard – automatisch bericht om hun klantenservice te evalueren.

  Wat mij betreft is dit het einde van het verhaal. Medion is definitief voltooid verleden tijd.

  Kristof

   
  • Hopelijk gaan meer mensen er zo over denken en verdwijnt deze rotzooi uit de markt.
   2 jaar voor een laptop van 799 euro is uiteindelijk toch wel een stuk duurder dan een goed A-merk dat jaren mee gaat, en niet ook nog eens in de garantieperiode weken weg is voor reparatie.
   Hopelijk lezen mensen deze rubriek als ze van plan zijn een medion te kopen. Dat voorkomt een hoop ellende.

    
 • Enkel slechte ervaringen met Medion gehad. Ik koop vanaf nu af aan alleen nog maar topmerken.

   
 • Dit is een bekend probleem met de Medion Akaya E1210. Echter er is niets mis met de hardware (Ralink WiFi chip) maar met de driver. Ik heb ook exact dezelfde problemen gehad, maar na lange tijd heeft Ralink een driver update gebracht die bovengenoemd probleem oplost: http://www.ralinktech.com/license_us.php?n=1&p=1&t=U0wyRnpjMlYwY3k4eU1ERXdMekE0THpJMEwyUnZkMjVzYjJGa01qY3pOekUxTURrMU1DNWxlR1U5UFQxSlUxOUJVRjlUVkVGZlVsUXlPRFl3WDBRdE15NHhMamd1TUY5V1FTMHpMakV1T0M0d1gxYzNMVE11TVM0NExqQmZVbFV0TkM0d0xqRXVNRjlCVlMwMExqQXVNUzR3WHpBM01qa3hNRjh4TGpVdU9TNHdWMUJmUm5KbFpRPT1D

   
 • ik lees hier dat er een medewerker naar huis is gekomen .
  Ik heb al tweejaar problemen met een medion had ik dat ooit geweten???.Ik had zelf gevraagt om iemand te sturen maar ze deden dat niet .Ik heb al vele keren gebeld iedere keer iemand anders aan de telefoon maarja ze zien op hun pc wat gebeurd .Als je iets helemaal anders verteld of dat geweest is is het ook te zien raar maar waar.Tot ik de laatste keer de pc opstuurde en na een maand een email kreeg dat ik een som moest betalen ergens rond 160€.
  De pc was beschadigt was niet in de juiste verpakking enz.
  Natuurlijk was ik daar niet mee eens gelukkig had ik een foto genomen van de achterkant om te zien hoe alles was aangesloten van kabels ik verplaats die pc veel en de kabels zijn aangesloten op een bepaalde wijze met de foto moest ik niet zoeken dat was de reden . Maar op de e-ail stond dat hij beschadig was .Dus vroeg ik fotos waar die beschadig was .Intussen ook een aangetekend schrijven met mooit antwoord.Ik kreeg twee weken later de fotos wat me verbaasde er zaten twee kleuren kaarten in en het serie nr begon met een 64 dus een ander nu .Ik schreef een email dat het nr niet overeen kwam met wat ik gekacht had stuurde een foto mee en ik kreeg een e mail terug dat ze de kosten lieten vallen nu ik zou ze niet betaald hebben
  Ik kreeg tweeweken kater de pc terug er was nergens een deuk in alleen hadden ze in de doos een klepje gestoken om zo te zeggen zie wel dat er schade aan was .Maar jammer genoeg was het niet van die kast .Ik weet niet wat er daar werkt zeker geen mensen die er iets van kennen of minder dan ik .Dus is dit bedrijf een grote opligter ik heb nog alle fotos en emails gehouden je weet nooit dat het nog eens van pas komt .Ik kan ook maar zeggen geeft ergens 150 euro meer en je hebt de last niet .Bij mij is de pc nooit goed opgestart ze zeiden het is builgaer maar tot op vandaag is het nog altijd zo .ik moet twee a drie keer her opstarten en ze vragen om de software her te installeren
  Heb ooit gevraagt aan een dame als ze een nieuwe wagen gekocht heef en die draait mogen niet als ze ook eerst een halve dag gaat aan werken en dan naar de verdeler ga gaan heb daar geen antwoord op gekregen .Zelf heb ik een zo kwaad gekregen dat hij de telefoon toe legde denk dat ik mijn 700 euro mag verdedigen hij die daar aan de andere kant zit is toch ook iemand die werkt voor zijn brood .
  Ik zou eens willen weten hoe lang die mensen dat uithouden met werken bij medion .Nooit nog een stuk uit medion hoe kan altijd daar in lopen .

   
 • Mooi gedaan en opgemerkt Jose, zo zie je maar hoe die lui van Medion je gewoon proberen op te lichten.
  Doe dit maal honderden die er in trappen en je weet wie het servicecentrum betaalt, zij die er volle veeg intrappen.

   
 • de netwerk kaart is wel goed ben zelf een pc bouwer en reparateur van laptops en pc´s

  de reden dat je netwerk steeds weg valt is heel simpel,
  krijg van deze gevallen elke week wel een stuk of 5 de instellingen in je systeem is de reden,
  vaak gaan mensen een usb stick of kaartje gebruiken.

  om de systeem met de wifi te laten werken is eigenlijk heel simpel ga naar config scherm > systeem beheer > computer beheer > systeem werkset > apparaat beheer > je wifi kaart aanklikken en drivers laten bijwerken of laten zoeken naar updates, internet is nodig hierbij.

  8/10 keer is het een driver probleem de wifi signaal verloren gaat.
  de intel wifi kaartjes worden standaard geproduceert deze zijn amper af te krijgen bij normaal gebruik dus niet dat je de kaartje gaat buigen of loopt in te snijden oid.

  zulke slimme kom ik ook wel is tegen.

  meestal is het gewoon een driver die verkeerd geinstalleerd is of niet de juiste versie.

  mijn mening kraak medion niet helemaal af packerd(h)bell laptops is nog erger daar branden de videokaarten 6/10 keer door als je de nvidia 8xxx / 9xxx / 6xxx series hebt dus conclusie nieuwe moederbord of videokaart vervangen koste plaatje 250a300 euro
  acer heeft ook zijn probs hp,toshiba,asus etc allemaal geen een uitgesloten de een heeft een betere service dan de ander toshiba staat vaak voor kwaliteit kan zo zijn maar kom niet in aanmerking met de klantenservice dit kan nog wel een tijdje duren een dagje of zo,
  packerdbeld,hp,compaq een de zelfde producent familie denk er maar niet aan voordat je de juiste afdeling of persoon te vinden daar hebt ben je een honderd of 2 lichter aan beltegoed kosten.

  heb je een probleem met een laptop ga dan eerst is naar de computer winkel vraag om een onderzoek dit varieert per winkel van 15 euro tot 30 euro hun geven je dan de hele text en uitleg over de probleem van je laptop of pc, je kan dan altijd de producent van je laptop,pc contact leggen en de situatie beter uitleggen,

  als je ergens niets van snapt dan kun je uitleggen wat je wilt je komt nergens als een wifi kaartje een storing heeft kan dit ook van een deel uit moederbord komen of een connectie kabeltje alsje dit niet weet blijf je aan de gang.

  mijn advies alsje probs hebt ga na pc winkel of leer je pc kennen koop of leen een boek over pc´s bij de bieb of boeken winkel leer wat over de pc´s en laptops kom je een heel end mee.

  ik zelf heb ook wel is probs met me eigen pc en laptop dat is niet uit te sluiten er bestaad geen laptop of pc in de wereld die geen gebreken zal vertonen in een tijdbestek.
  het ligt eraan wat je er allemaal mee uitvreet en of de product wel goed van de band is afgekomen maar daarvoor heb je altijd je 14 dagen omruil garantie,
  ik adviseer me kopers altijd bij het kopen van een laptop of pc geef de laptop of pc de eerste 7 dagen flink op zijn donder hiermee bedoel ik gebruik hem intensief laat hem gewoon gerust 2a3 dagen non stop aanstaan laat hem een 24a48 u downloaden aan een stuk via nieuwsgroepen of wat dan ook, is het een gamertje game er goed mee enz in die 7 dagen bij intensief gebruik moet ie mankementen aan geven als er iets niet goed is gebeurt dit heb je altijd nog 7 dagen de omruil garantie

  je koopt ook geen auto zonder hem is af en toe flink op zijn staart te trappen, zodat je weet wat ie in zijn mars heeft.

  — pav

   
 • Zelf heb ik nu een IBM / Lenovo T410 laptop , die toppie moeten zijn. Nou veel ellende met dat dink. Dus ook topmerken hebben issues.

   
 • Nooit geen problemen met mijn laptop van Medion, op welk gebied dan ook. Dus ik weet niet wat jullie bazelen, maar aangezien onze zuider buren toch al niet te slim worden geacht snap ik het wel!!! lees gewoon eerst de gebruiksaanwijzing

   
 • heb vrijdag 17-6 een medion pc thuis gekregen. de eerste keer start ie prima op. dan zet ik hem uit en zet hem diezelfde avond weer aan. hij start gvd niet op. de volgende dag zet ik hem weer aan, doet het prima. probeer ik hem nog een keer op te starten doet hij weer niets. na (veel) meerdere keren opstarten draat hij vlekkenloos. dus hebben we contact opgenomen met medion. zggen ze dat we op maandag (20-6) een mail toegestuurd zouden krijgen met informatie over het opsturen. een paar dagen later is ie er nog steeds niet. al met al een bagger slechte service

   
  • Het moet verboden worden ,dat belgen en dan vooral nederlands talige .Nooit maar dan ook nooit meer iets van Medion moeten kopen cq aanschaffen.
   Ik vermoed dat ze wel Nederlands spreken ,maar helaas de taal niet machtig zijn ,ik bedoel LEZEN.Ik volg dit nu al zo’n 7 jaar en er is bij jullie nog nooit wat veranderd.Het werkt niet het doet het, hoe moet dat nou noem maar op Sukkels zijn jullie.Toch hartelijke groet van wim Uit Holland bij mij werkt alles van Medion al jaaaaaaaaaaaaaaaren hahahaha.?

    
   • bij mij na 1 jaar en 6 maand is de harddisc stuk, ipv garantie krijg ik een devis die even groot is als de aankoopprijs. Niet normaal vind ik

     
 • Ai, de helft van de reacties zijn Nederlanders…

  Je(ik) ziet dat zo aan van die dingen als @live.nl, &ziggo.nl enz.

   
 • Heb allerlei artikelen van Medion afgelopen tien jaar gekocht. 80% ervan moest binnen zeer korte tijd hersteld worden waaronder laptop (diverse keren terug), geheugensticks, externe harde schijven (meer dan een half dozijn keer terug gestuurd alvorens uiteindelijk vervangen werd door een nieuxwe weliswaar gratis maar na veel te veel zgn herstellingen.

   
 • ikzelf heb 2 medion computers:
  deze uit 2001
  http://www.diskidee.be/2001/11/28/solden-of-gerold/1292/
  Het enige wat daar aan \”kapot\” is geweest was het batterijtje op het moederbord (en als dat leeg is dan is heel die computer zo dood als een pier maw geen lichtje, ventilator of boodschap op scherm)

  een paar jaar geleden dan deze gekocht
  http://www.diskidee.nl/2009/11/26/aldi-pc-met-cpu-van-de-nieuwste-generatie/9120/

  Beide computers werken nog steeds (mijn vader heeft ook een medion waar wel de grafische kaart kapot van gegaan is)

  Kwa prijs/kwaliteit ben ik zeer tevreden en ik kan alleen maar hopen dat er niks aan kapot gaat aangezien ik weinig positiefs over de hersteldienst hoor (die vroeger in Belgie was maar nu in Nederland)

   
 • Heb een medion all in one Gekocht de P4011 D, allereerst een waardeloze HD die wij gelijk vervangen hebben voor een SSD maar toen kwam dat kloten en schurend geluid van de fan naar boven die wij niet hoorden door die luidruchtige HD, maarja de HD is nu vervangen maar nu die luidruchtige fan nog……kan het systeem wel opsturen met de originele HD erin maar dan hoor je die schurende fan niet meer door die luidruchtige HD….., mijn advies GEEN MEDION kopen !!!
  Heb er veel spijt van.

   
 • Interessante pagina dit ! Blijkbaar laat medion dus al jaren bij sommige mensen de service vallen. Blijkbaar zitten er hier ook tevreden klanten. Laat dit echter duidelijk als je service niet constant biedt en aan iedereen, dan biedt je het eigenlijk niet.

  Wij ondervinden hier nu hetzelfde met Medion. Mijn broer zijn laptop, een erazer gaming toestel, heeft het begeven. De grafische kaart deed het niet meer, telkens dezelfde bluescreens die naar de gpu verwijzen, en voor zijn zware CAD software is de HD3000 van intel ruim onvoldoende. Het toestel moest dus terug. Ik studeer zelf elektronica-ict en ik was 99% zeker dat het een hardware issue was ( oudere en nieuwere drivers geprobeerd, allemaal clean installs, stresstests gedaan, games geprobeerd, ging allemaal niet) . Mijn broer belt de eerste keer de service dienst en krijgt een vrouw aan de lijn. Hij legt duidelijk het probleem uit en zegt dat de grafische kaart eraan is. De vrouw wimpelt hem af en suggereert dat hij eerst maar eens de pc moet terug zetten naar de “fabrieksinstellingen” om te zien of dat helpt, ze zegt duidelijk dat hij hen eerst moet overtuigen dat er herstellingen nodig zijn eer hij de laptop mag op sturen. Mijn broer die niet zeker wist wat de bedoeling was nam direct de windows dvd en zorgde voor een volledige clean install ( wat ik ook zou gedaan hebben). Echter is jammer genoeg nu ook de hdd beschadigd de pc start enkel nog na eerst op f1 te drukken om waarschuwingen te negeren en in windows kwam er meteen een melding dat de hdd moest vervangen of hersteld worden en dat je dringend een backup moest maken. Na herstarten kon windows zelfs niet meer laden. Ik heb dan zelf eens gebeld en uitgelegd wat het probleem is en dat er nu nog extra scahde is. ECHT WAAR ZE PROBEREN JE NIET EENS TE BEGRIJPEN AAN DE TELEFOON. weeral suggereert deze dweep van eerst eens de support cd te gebruiken en dat je eigenlijk niet direct de windows dvd moest pakken. Terwijl dit niet meer gaat en dus geen steek houdt want de hdd is eraan. Volgens hem “kon het normaal niet dat de hdd stuk was” wel een enorm gegronde conclusie van die man, gebaseerd op het feit dat hdd vrijwel nooit kapot gaan en dan zeker niet de goedkope, ow nee wacht … Zegt ie er nog bij met een hatelijk vrolijk hollands accent “Ja jij bent er al van overtuigd dat ie kapot is, allen wij moeten er nu ook nog van overtuigd geraken” Hoe kon ik hem dan nog beter overtuigen aan de telefoon ? door te roepen ? ?? Als ik dan zeg van: moet ik dan een mail sturen ? Komt hij uit de lucht vallen van ja dat kan ook ! Wat ging ik anders doen een foto door telefoneren als bewijs ?? Goede prijs/kwaliteit van de hardware, maar er wordt dan blijkbaar wel serieus bespaard op de diensten. Hoe dit verder gaat aflopen zal ik nog afwachten. Voorlopig heb ik nog geen antwoord via mail. Maar ik ben nu al wat gedegouteerd door de aanpak van Medion en afgaande op de verhalen hier voorspel ik niet veel goeds.

   
  • Voor mij nooit en nooit geen medion laptop / desktop of all in one meer, geef liever 100 euro meer uit dan inderdaad die ontzettende slechte kloten service van medion met die kleuterige helpdesk medewerkers.

    
Comments are currently closed.