Testnet Belgie – affiliate marketing

Na een lange voorbereiding is Testnet nu uiteindelijk klaar om de Belgische affiliate markt te veroveren.

Testnet is een gekend speler in de Nederlandse affiliate markt en moet nu bewijzen dat ze het ook in Belgie kunnen waar maken.
De markt in Belgie is nog vrij bescheiden op dit gebied met als belangrijkste speler Tradedoubler. Daarnaast zijn er nog partijen actief zoals i-affiliate.net.

Ook Daisycon speelt overigens met de gedachte om op de Belgische markt actief te worden en zou dat weldra moeten gaan doen.

Belgische online-advertisingmarkt nieuwe uitdaging voor Testnet

Antwerpen, 18 oktober 2007

Na tien jaar succes in Nederland, heeft Testnet sinds augustus 2007 een zelfstandige Antwerpse vestiging. En is het klaar om de Belgische online-advertisingmarkt te verkennen. Testnet beheert al een netwerk van meer dan honderd websites, en dat aantal groeit permanent. Bovendien benadert het online advertising op een frisse manier.

Nieuwkomer, maar geen groentje

Testnet groeide in tien jaar uit tot een succesvol bedrijf in Nederland. En brengt een pak expertise mee naar Belgie. Het resultaat? De vestiging in Antwerpen kent geen kinderziekten. En draait meteen op volle toeren.

Groot bereik, eenvoudig systeem

Testnet fungeert als tussenpersoon voor adverteerders en webmasters. Het beheert een groeiend netwerk van websites, waarop adverteerders hun reclameboodschappen kwijt kunnen.

Adverteerders zijn verzekerd van een heel groot bereik met een minimale investering. En webmasters halen dankzij de reclameboodschappen snel en efficient extra geld uit hun website. Ze kiezen zelf uit de adverteerders databank met vooral A-merken. Bovendien beheren ze de advertenties moeiteloos met een gratis, gebruiksvriendelijk systeem.

Frisse wind door online advertising

Testnet stapt af van de traditionele CPM-methode (Cost per Mille) om online-advertenties te beheren. Hierbij betaalt de adverteerder een vast bedrag. En dat is gebaseerd op hoeveel het kost om zijn reclameboodschap aan duizend mensen te tonen.

De aanpak van Testnet? Het haalt adverteerders over de streep met CPC, CPA en CPL:

Cost per Click (CPC): adverteerders betalen alleen als internetgebruikers doorklikken op hun reclameboodschap.

Cost per Action (CPA): adverteerders betalen alleen als internetgebruikers doorklikken en een actie uitvoeren, bijv. een product bestellen.

Cost per Lead (CPL): adverteerders betalen alleen als hun reclameboodschap een potentiele klant of lead oplevert, bijv. iemand vult een aanvraagformulier in of schrijft zich in voor een nieuwsbrief.

De voordelen?

Adverteerders springen efficienter om met hun middelen, en halen een hoger rendement. Webmasters verdienen een extra duit aan hun website, zonder bijkomende inspanningen en verplichtingen.

 

5 Responses to “Testnet Belgie – affiliate marketing”


 • i-affiliate.net? echt nog nooit van gehoord. En ben toch al effe bezig met deze markt. Hebben jullie ervaring met deze partij? Hebben zij ook klanten (Advertisers???)

   
 • Yup, ik denk wel dat ze klanten hebben.
  Ze draaien toch al wel een tijdje hoor. Zal bijna een jaar zijn denk ik.
  Maar voor de rest weinig ervaring mee.

   
 • Hallo! Zijn er inmiddels al wat meer ervaringen met deze affilate netwerken? Met name, Tradedoubler, testnet en I-affiliate (adforce).

  alvast bedankt!

   
 • Ik vermoed dat de top 3 van affiliate bedrijven in Belgie bestaat uit Tradedoubler, Testnet en Tradetracker.

  Elk heeft zijn eigen programma’s. Het hangt dus van je niche en doelen af om te bepalen welk affiliate bedrijf het beste voor je site is.
  Testnet heeft bv goede CPC acties
  Tradedoubler lijkt dan weer ideaal voor alles omtrent de grote bedrijven zoals Dell, grote reisbureaus, Telenet, enz
  Tradetracker heeft dan weer vaak ook een aantal kleinere bedrijven in het gamma welke soms een uitstekende aanvulling zijn op de grotere aanbieders.

   
 • Uiteraard kun je met meerdere netwerken werken. Wat het ideale aantal is, is op voorhand moeilijk te voorspellen. Wel kun je ervan uit gaan dat een 2e netwerk bereik (en dus ook conversies) zal toevoegen. Zeer belangrijk is om rekening te houden met de noodzaak van een goede ontdubbeling van de conversies. Anders bestaat het risico dat aan beide netwerken betaald wordt voor dezelfde conversie.

   
Comments are currently closed.