Online enquete maken

Vele bedrijven of organisaties zouden graag op een simpele manier een eigen enquete willen houden om zodoende de mening van het doelpubliek te leren kennen(of net om te weten wie of wat het doelpubliek is).
Een online enquete is dan uiteraard 1 van de best werkende oplossingen.

Er zijn allerlei vormen van bevraging, zo kan het doel zijn om de tevredenheid van geleverde service, producten of diensten te bevragen. Dat is dan een tevredenheids enquete.
Men kan ook een bevraging doen omtrent bepaalde meningen of visies, een doelgroep enquete.
Of een bevraging gericht op enkele specifieke vragen, een mini enquete.
Een enquete kan u op gebied van zoekmachine optimalisatie zowel voor SEM als SEO gebruiken.

Er zijn dus tal van redenen waarom men een bevragings enquete zou willen houden bij een bepaalde doelgroep met het doel om bruikbare informatie te verzamelen. Daarom dient men dus veel tijd te investeren in het opstellen van de vragen om er een zo groot mogelijke return uit te halen.

Als er dus een oplossing zou zijn waarbij u bijna louter aandacht moet besteden aan het opstellen van de vragen dan is dat mooi mee genomen.
En die oplossing is er in de vorm van een online enquete programma :
Online enguete maken

Michael Van Den Reym, afgestudeerd in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven ontwikkelde deze tool voor zijn eindverhandeling “Implementatie van een tool voor online marktonderzoek” (promotor: Dr. W. Lemahieu).

Deze tool bevat vele mogelijkheden zoals het aanbrengen van vertakkingen, verschillende vraagtypes, het invoegen van afbeeldingen, het sturen van uitnodigingen en een exporteerfunctie naar Excel.

Het opstellen van een enquete wordt zo een pak eenvoudiger en bovendien is het volledig gratis, zowel voor studenten als bedrijven. Er is tevens een enquete forum voorzien op de website waar u terecht kan met uw vragen.

Voorbeeld enquetes en enquete vragen(met tips) zijn beschikbaar op het internet. ­čśë

 

5 Responses to “Online enquete maken”


Comments are currently closed.