De Windows Vista sidebar gadgets als marketing tool

Deze week maken zowel Jaan Kanellis als CrankyDave melding van het gebruik van de Windows sidebar als toekomstig marketing tool.

De Windows sidebar is een nieuwe applicatie van het nieuwe besturingssysteem Vista maar men kan de sidebar ook op XP installeren. Of je download de sidebar voor XP op Softpedia. Door middel van de zogenaamde gadgets kan men allerlei interacties met software en websites bekomen.

Lijkt me handig!

Nu moet ik wel zeggen dat ik helemaal niet van plan ben om over te stappen op Windows Vista, het lijkt me niet zo goed voor de prestaties van je pc. Maar toch heeft deze nieuwe applicatie van Microsoft enig potentieel. Maar zoals bij vele dingen van Microsoft lijkt het me ook nogal gevoelig te liggen wanneer het op veiligheid van je pc aankomt. Hackers zullen dit allicht wel bewijzen de volgende maanden.

Nu kan deze tool best wel eens een leuke marketing tool worden in de toekomst. Wie wil er nu niet een rechstreekse link naar zijn website op de pc van de gebruiker. En wanneer we de tests van Cranky Dave en anderen eens onder loep nemen blijkt er toch wel enig potentieel in te zitten.

Er is ook documentatie beschikbaar op de site van Microsoft over hoe een gadget voor de sidebar te maken.
Meer informatie over het maken van gadgets vind je op Gadget Tutorials.
Ik vond alvast 1 firma die zich heeft toegespits voor het maken van de sidebar gadgets : Gadget Spark
Deze firma bezorgt u voor een kleine 600 $ uw eigen gadget. Zonder vervelende vermelding bij het downloaden door gebruikers dat deze software schadelijk kan zijn.

Je kan voorlopig al een kijkje nemen naar het aantal beschikbare gadgets op de Windows Live Gallery.

Nog enkele handige links :
Free source code and tutorials
Video tutorial Windows Vista Sidebar gadgets
Tips en trucs Vista Sidebar
Sidebar gadgets tutorials

 

0 Responses to “De Windows Vista sidebar gadgets als marketing tool”


Comments are currently closed.